Sök
Old School Hockey

Poängmaskinen - Old School Hockey "Kneten" Andersson

Han var målsprutan som gick sin egen väg. I dagens Old School Hockey träffar vi 1970- och 80-talets svar på Conny Strömberg, rebellen Kent ”Kneten” Andersson. I en lång intervju berättar han om hur han hamnade i domstol för ett påstått överfall på isen och hur han har hållit räkning på de över tusen mål han sköt under sin 35-åriga (!) karriär.

Säger man namnet Kent Liljekvist så är det inte många hockeymänniskor som reagerar. Säger vi i stället Kent ”Kneten” Andersson så vet alla som kan sin hockeyhistoria från 1970- och 80-talet vem vi pratar om. 

”Kneten” var poängmaskinen från Lindesberg som blommade ut i Örebro och spelade hockey från 1960-talet fram till mitten av 2000-talet. Han var inte bara känd för sin målfabrikation utan även för att han gång efter annan syntes och hördes i media, i klädd hatt och ulster, uppträdande både arrogant och lite kaxigt. Oftast med glimten i ögat. 
– Jag har väl alltid gått mina egna vägar och hade kanske lite svårt att lyssna på tränarna. Mycket så var det och jag var inte direkt tränarens dröm.  
– Det hände att det stod om mig i tidningarna när jag gick omkring i hatt och kamelulster. När jag ledde skytteligan i elitserien intervjuade sportspegeln mig. Då frågade reportern mig hur det var att leda skytteligan före Per-Olov Brasar. Jag svarade ”Vem fan är Brasar?” Sådant fick man väl inte säga egentligen, skrattar ”Kneten”. 
– Visst lät det lite kaxigt, men jag var nervös inför intervjun och just då står jag klädd i kamelulstern och hatt. Men allt det här gjorde jag självklart med glimten i ögat. 

Varför har du bytt efternamn till Liljekvist? 
– Det var för att jag gift om mig och då tog jag min nya frus mormors efternamn, men jag kommer nog alltid få heta ”Kneten” Andersson var jag än är eller gör. 

Fick spela med A-laget - som 14-åring

Lindesberg ligger norr om Stora Lindesjön, norr om Örebro och väster om Västerås. Det var där som brödratrion Kent, Tommy och Sivert Andersson inledde sina hockeykarriärer. 
– Jag följde ofta med farsan för att titta på hockey. Han var väldigt intresserad av just ishockey. Då kan jag ha varit runt fem eller sex år. Det var så som allt började. Sedan blev det först skolhockey när jag började i skolan och sedan fortsatte det bara. 
– Efter skolan var det bara hockey som gällde för oss. Jag var 14 år när jag fick börja spela med A-laget i Lindesberg. Då kunde det hända att jag spelade med junior eller pojklaget på dagen och på kvällen åkte jag med A-laget för att spela. 

Höll du på med andra sporter samtidigt? 
– Ja, jag höll på med bandy samtidigt. Då kunde man spela bandy på lördagen och hockey på söndagen. 

Var det fotboll på sommaren också? 
– Nej, inte i början. Fotboll började jag med först då jag var 15 år. Så det var ingenting annat före det. 

kneten-andersson-1-1565513175.jpg

En spelare som man minns från tiden i IFK Lindesberg var blivande VM-spelaren Lars-Erik Ericsson (i dag Ridderström).  
– Lars-Erik och hans bror Rolf Ericsson var från Örebro. Lars-Erik spelade med mig i Lindesberg medan Roffe och jag spelade tillsammans i Örebro. Lars-Erik spelade i en klubb som heter Sturehov innan han kom till oss. 

Debuterade i division 2


”Kneten” debuterade i division 2 med Lindesberg säsongen 1970/71. Lindesberg tillhörde oftast toppen av division 2 (motsvarar dagens hockeyallsvenska) och slutade det här året på en fjärdeplats i tabellen. Vann serien gjorde Surahammar med bland annat en ung skyttekung vid namn Per Bäckman och världsmästaren från 1962, Uno ”Garvis” Öhrlund, i laget. 
– Jag minns debuten ganska väl. Vi stod uppe på Stadsskogsvallen och visste inte om vi skulle åka eller inte. Jag var skitnervös, men vi kom i väg. Det var två borta matcher på en gång. Första matchen var nog i Skövde men andra matchen spelade vi i Borlänge. Där hade dom ett tält över rinken och sköt man stenhårt i sargen så ekade det så in i helsicke, skrattar Liljekvist. 

I det Lindesbergslag som ”Kneten” debuterade i fanns bland annat två tidigare storspelare från gamla allsvenskan, Rolf Hallgren som spelat för bland annat AIK, Västerås och Örebro samt Olle Palm som spelat med Färjestad. 
– Båda två var med då och jag spelade i samma kedja som Olle Palm, till och med när jag debuterade.  
– Jag tror att jag även spelade några matcher säsongen innan, men det var i någon träningsmatch det året som jag var med och spelade första gången. Thorén hette tränaren som tog med mig i A-laget första gången. 

Hur gick värvningen till Örebro inför säsongen 1973/74 till? 
– Jag flyttade till Örebro redan 1969. Eftersom jag spelade två år till i Lindesberg så fick jag åka till träningarna och matcherna med just Lars-Erik Ericsson, Olle Palm, Roffe Hallgren och dom här som också bodde i Örebro. 
– Jag hade spelat TV-pucken och var kompis med örebroarna och dom tog med mig till träningen. Det hette gamla allsvenskan på den tiden. Des Moroney var tränare i Örebro och han var riktigt skön han, skrattar Liljekvist. 

"Moroney var speciell"

.

Des Moroney var stilbrytande som tränare på den här tiden med sitt mycket tuffa sätt att agera på, både som spelare och tränare. 
– Moroney var speciell som tränare. Han var stenhård och första träningarna fick vi inte ens ha puck utan fick bara åka runt målen. Han menade på att vi skulle vara sugna när vi väl fick träna med pucken.  
– Han var spelande tränare och man fick sina fiskar varma om man inte skötte sig. Jag låg ändå ganska bra till hos honom och jag var ju yngst av alla i laget. Han sa en gång att han skulle göra mig till stjärna och efter träningarna fick jag stå framför målet och slå på målvakten för att få in pucken. 

bb160216zv014-1562193309.jpegDes Moroney. Foto: Bildbyrån

Vilken kedja tillhörde du första säsongen i Örebro? 
– Staffan Tholson spelade jag en del med, men det var senare. Jag tror att jag spelade med ”Casco” (Jan Christer Nilsson) en kille som kom från Avesta. 
– Sedan spelade jag, som sagt var, med Tholson tills han slutade i Örebro. Efter det spelade oftast jag tillsammans med Lars ”Mozart” Andersson och Nisse Björk. 

Kent, 21 oktober 1973 reser ni till Karlstad men Örebro och förlorar med 15-2. Vad minns du bäst från den matchen? 
– Ingenting, ha ha….

Jojo-laget Örebro

Det var i den matchen du gjorde ditt första mål i högsta serien när du framspelad av Staffan Tholson gjorde 2-1 bakom Björn Fagerlund (bror till tidigare förbundsordförande Richard Fagerlund). 
– Första elitseriemålet gjorde jag uppe i Leksand säsongen 1976/77. Men 1973 hette det fortfarande allsvenskan. Målet du nämner kommer jag faktiskt inte ihåg. 

Under ”Knetens” år i Örebro var laget upp och vände i högsta serien tre gånger utan att lyckas etablera sig. Varför det var så har ”Kneten” en teori om. 

– Det var nästan bara örebroare i laget. Alla kom härifrån eller från orterna runtomkring. Örebro köpte nästan inte in några spelare. Sedan var vi unga allihop. De flesta var mellan 20 och 23 år. 

– Åren före vi gick upp i elitserien 1976/77 var det fortfarande Bosse Ahlén och grabbarna som spelade. Men när dom slutade var det jag Roffe Ericsson, ”Mozart”, Nisse Björk och några till kvar. Vi var för unga, tror jag i alla fall. Vi hängde med i början och gjorde det väldigt bra, men så dalade vi i slutet av serien. 

Lämnade för SSK

Säsongen 1976/77 svarar ”Kneten” för 41 poäng på 34 matcher vilket måste ses som sensationellt bra med tanke på att han spelade i seriens sämsta lag. På det slutade han åtta i elitseriens poängliga, 23 poäng efter skyttekungen det året, Mats Åhlberg. Trots det tycker inte ”Kneten” att det var hans bästa säsong. 
– I elitserien var det kanske min bästa säsong. Året innan låg vi i ettan och då gjorde jag 50 mål på 22 matcher. Den säsongen var bättre men det var ju också lättare motstånd också. Att göra 50 mål idag i Hockeyallsvenskan är nog ganska svårt så det där rekordet är nog ganska svårslaget. 

kneten-andersson-6-1565513228.jpg

Efter att Örebro misslyckats med att kvala upp till elitserien säsongen 1979/80 lämnade ”Kneten” klubben för spel i elitserien med Södertälje. 
– Lennart Källén hade varit tränare i Örebro och var nu tränare i Södertälje. Han tjatade på mig och tyckte att jag skulle komma dit. Södertälje gick upp det året och vi i Örebro fick stryk i kvalet av Luleå. Det här var året när Hardy Nilsson, Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg och Martin Karlsson spelade i Örebro. Det hade helt enkelt gått för lätt för oss i serien så vi var inte tillräckligt bra förberedda när kvalet började. 
– Jag var faktiskt på väg till Brynäs redan året före. Det var Wille Löfqvist som höll på att greja med det där. Jag jobbade med Koho och Torspo då och var ofta uppe i Gävle med jobbet samtidigt som det var ganska nära dit. 
– Min före detta fru och Källéns fru kände varandra så det var lite av den anledningen som jag valde Södertälje och det har jag inte ångrat en sekund. 

Spelade du i samma kedja som din bror Sivert i Södertälje? 
– Ja, det gjorde jag. Sivert kom året efter mig och det var roligt att spela tillsammans med honom. Vi spelade aldrig i samma kedja i Örebro. Han kom upp i A-laget där men sedan flyttade han upp till Leksand för att gå på hockeygymnasiet. 

Hur upplevde du Lennart Källén som tränare? 
– Han var mer på vårt plan, tycker jag i alla fall. Det var ingen diktator utan han lyssnade på oss spelare och var mer som en kompis. På den tiden var det lite mer så och vi spelare hade förtroende för honom. 
– Det finns säkert spelare som säger motsatsen också. Det är antagligen killarna som inte fick spela. 

Stängdes av i fyra månader

Södertälje SK åker ur elitserien redan efter en säsong, men under hans tredje år i klubben tar sig laget tillbaka till elitserien. Fast större delen av den säsongen fick ”Kneten” finna sig i att följa laget från läktaren efter en längre avstängning. 
– Jag krockade med en spelare i Almtuna (Stefan Gundt) och blev avstängd i fyra månader. Jag fick ett pass av vår målvakt och trampade runt så jag tittade inte upp. Då hade deras kille hoppat ur deras bås. När jag såg det skyddade jag mig med klubban och träffade honom. Det bara small. Man fick det till att jag skulle ha gjort det med flit vilket jag fan inte hade gjort. 
– Jag hade gjort två eller tre mål i den matchen och ledde med 5-0 så det fanns ju ingen anledning att jag skulle göra något sådant avsiktligt utan det var en ren olyckshändelse. Förbundet gick in och stängde av mig resten av säsongen. 
– Det blev rättegång om det här men jag blev friad. Man fick fram en video på det där som materialförvaltaren i Almtuna hade. Där syntes det att allt var en olyckshändelse. 

Efter säsongen åker du och Jan ”Lill-Janne” Eriksson till Ambri-Piotta i Schweiz. Hur trivdes du där? 
– Skitbra! Folket var helt galna på läktaren där. Det var precis som det var på fotbollsmatcherna där nere. Folk gick klädda i våra färger, blått och vitt.  
– Det gick bra för både mig (44 mål) och ”Lill-Janne” (40 mål) så det var synd att tränaren, Lasse Lilja, inte var så populär där. Istället tog man dit en kanadensare som ville ha dit sina kanadensiska spelare. Det innebar att vi fick åka hem. 

Hur var Lasse Lilja som tränare?

– Det var första gången jag fick uppleva den här riktiga managerrollen. Så fort vi kom från ishallen var det dock en helt annan kille. 
– Lasse var stenhård och hade tränat det schweiziska landslaget under många år. Han var kanske inte den största taktikern, men då fick vi dit Kent Sundqvist som hjälpte till på den biten. Då vart det lite bättre. Han hade tidigare spelat nere i Zürich några år.  
– Vi fick även dit en del kanadensare mot slutet när Kent kommit. Jag tror att det var nio kanadensare, alltså killar med dubbla pass, där mot slutet. Bland annat var Buffalospelaren Rick Martins båda bröder Michel Martin och Robert Martin med. Rick försökte också vara med och spela men hans knän var helt slut så det gick inte. 


Gjorde 21 mål – i samma match  

Efter äventyret i Schweiz återvände ”Kneten” till Sverige för spel i Westmannia från Köping. 
– Jag minns att jag gjorde en fruktansvärt massa poäng dom åren (96 poäng på 50 matcher). Man hade ett lite annat tempo i kroppen.  
– Där tränade brorsan (Tommy) mig och det var han som lurade dit mig. Jag var på väg till Frölunda, ”Lill-Janne” gick ju dit. Men eftersom Tommy skulle träna Westmannia i division 1 så skulle även Sivert komma dit. Nu stack Sivert till Norge i stället men då hade jag redan skrivit på. 

Du gjorde även en kortare sväng i Västerås. 
– Det var riktigt roligt. Västerås hade gjorde en satsning och hade tagit dit Roland Eriksson, Uffe Rådbjer, han som tränar Karlskrona nu Janne Karlsson, Göran ”Flygis” Sjöberg, Stefan Lunner i målet och så vidare. Vilket gäng vi var, haha… 
– Tyvärr gjorde vi någon plattmatch i kvalet så Modo gick upp i stället. Jag pajade ryggen den säsongen och var borta en del. Sedan försökte jag vara med i någon match i kvalet, men det gick inte. Efter den säsongen tänkte jag sluta eftersom jag hade så fruktansvärt ont. 

kneten-andersson-7-1565513257.jpg

"Kneten" Andersson.

Trots det fortsatte du spela fram till 2005, alltså 18 år till. 
– Min brorsa tränade Lindlöven säsongen efter och när han frågade mig om jag ville spela där åkte jag upp och testade. Jag provade några träningar och någon match. Det gick bra och sedan har jag fortsatt spela hela tiden. 
– När jag spelade med Kungsör i Division 3 en säsong gjorde jag 116 mål. Jag minns att vi spelade mot Hallstahammar och i den matchen gjorde jag 21 mål. Efter det blev Hallstahammar klassade som Sveriges sämsta lag. Jag har fört lite statistik och jag har kommit fram till att jag gjort 1 034 mål sammanslaget med DM och sådana matcher inräknade. 

Det blev aldrig spel för Kent Liljekvist i Tre Kronor. Men säsongen 1978/79 plockade B-landslagets förbundskapten, Jan-Erik ”Biffen” Nilsson, med honom i Vikingarna som skulle möta Edmonton Oilers i Karlstad. 
– Det hade varit på gång i flera år. ”Virus” Lindberg, Tommy Sandlin och dom här kallade mig för en oslipad diamant. Men jag var inte så bra på att komma hemåt utan jag var en spelare som bara ville komma framåt vilket troligtvis var anledningen till att jag aldrig fick chansen i Tre Kronor. 
– Under hösten var jag med i en match i Örebro där vi skulle möta våra svenska NHL-spelare. Där spelade jag ihop med Anders Steen och Harald Lückner. Det gick ganska bra och några veckor efter det blev jag uttagen i Vikingarna. 

Där ställdes ni alltså mot WHA-klubben Edmonton Oilers. 
– Först spelade vi mot Edmonton i Karlstad och sedan i Göteborg. Efter det fick vi åka över till Kanada och möta Winnipeg, Quebec och Edmonton (då med Wayne Gretzky i laget). Vi skulle ha spelat fem matcher men något bråk mellan förbunden gjorde att det bara blev tre matcher. 
– Jag gjorde två mål i debuten, men jag gjorde mål i alla fem matcherna jag spelade i Vikingarna. Lite besviken kan jag vara idag att jag inte fick chansen i Tre Kronor eftersom jag tycker att jag var värd det när jag var som bäst, avslutar kultliraren.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten