Villiam Haag
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Almtuna vann - debutanten gjorde hattrick

Villiam Haag kommer få en nyckelroll i Almtuna under säsongen. Redan i försäsongspremiären visade han varför, genom att göra tre mål i 4-3-vinsten mot Västerås.

Förra säsongens positiva överraskning, Västerås, och den negativa överraskningen Almtuna välkomnades idag in i försäsongsspelandet. Något överraskande var det gästerna från Uppsala som vann med 4-3.

Villiam Haag, som förra säsongen sköt 15 mål för Pantern, väntas vara en av de som ska bära det orutinerade Almtunas offensiv. Han fick en kalas-start på säsongen och gjorde hattrick idag. Han gjorde först 1-0 i inledningsperioden, fyllde på med 3-1 på straff och sedan satte han avgörande 4-3 via Västerås målvakt med knappt två minuter kvar av ordinarie tid. En minst sagt skaplig Almtunadebut av 25-åringen.

Då hade Västerås ändå kämpat sig tillbaka och gjort såväl 2-3 som 3-3 inom loppet av tre minuter under tredje periodens andra halva. Marcus Bergman ochDaniel Öhrn gjorde de målen.

Sebastian Benker gjorde Västerås första mål för säsongen. Filip Hasa blev, förutom Haag, Almtunas målskytt i 4-3-vinsten.