Bildbyrån
SHL
SKOGLUND: De är SHL:s bästa juniorer

Juniorerna stormar fram som aldrig förr i svensk ishockey. Nedan ger sig Henrik Skoglund i kast med att försöka ranka de juniorer som inför säsongen sitter med ett SHL-kontrakt.


En del av er kommer säkert undra när ni plöjt igenom listan varför inte spelare som Lucas Raymond och Alexander Holtz är med. Det svaret är enkelt: Jag har enbart valt att fokusera på de juniorer som i skrivande stund sitter på SHL-kontrakt. Något de båda supertalangerna ännu inte har.

Vidare har jag också utelämnat Victor Söderström (Arizona) och David Gustafsson (Winnipeg), två spelare som absolut hade placerat sig topp fyra på den här rankingen. Men de båda ska vara kvar på sina NHL-klubbars camper tills dess att de antingen tar en plats i NHL-laget, eller inte gör det. Blir det det senare så kommer båda åka tillbaka till Sverige och spela i SHL. Men tillsvidare får vi räkna bort dem från SHL-spel nästa säsong.

Jag hade förövrigt David Gustafsson som tvåa på den här listan tidigare idag. Men i eftermiddags kom beskedet att HV riskerar att tappa honom till NHL och då rök han tyvärr på min lista. Gustafsson hade ju en skadedrabbad säsong ifjol, men kom ändå med till JVM och i slutspelet med HV71 var han formidabel. Han har också startat denna säsong på bästa sätt där han blev Juniorkronornas poängbäste spelare i träningsturneringen i USA i förra veckan. Jag tror Gustafsson, om han nu spelar i SHL, kan bli en ledande och drivande spelare i HV71.

Nåväl, listan:

10. Albin Eriksson (fw), Skellefteå

Jag gillade verkligen vad jag såg av Albin Eriksson förra säsongen och med en hel SHL-säsong i ryggen så känns det verkligen som han kan ta nästa kliv nu. Målfarlig kille med ett rappt skott.

9. Oskar Bäck (fw), Färjestad

Återvänder efter en säsong i allsvenska Karlskoga och det ska bli ytterst intressant att se vad året i andraligan gjort med centern. Levererade fina 20 (4+16) poäng för Karlskoga ifjol. Lär få axla en roll som fjärdecenter i Färjestad, men det ska inte vara några problem då han är skicklig åt båda håll.


8. Noel Gunler (fw), Luleå

Gjorde mål redan i sin andra SHL-match och totalt blev det 15 framträdanden i Luleås a-lag ifjol. 17-åringen skrapade ihop fem (2+3) poäng under den tiden och i Superelit dunkade han dit 27 mål på 31 matcher. Kommer draftas nästa år och rankades av TSN:s draftguru Craig Buttom som 19:e spelare totalt.

7. Adam Ginning (b), Linköping

Var med i JVM-laget ifjol och lär vara det säsongen som kommer också. En ledartyp som har bra defensiva kvaliteter. Linköping gör lite av en omstart och Ginning lär få sina chanser till förtroende i viktiga situationer.

6. Jacob Olofsson (fw), Skellefteå

En stabil center som för två säsonger sedan var en av de som visade vägen i Timrås färd från allsvenskan till SHL. Hade skadebekymmer ifjol, men fick mycket förtroende när han väl spelade. Byter miljö till ett Skellefteå som renoverar om sin trupp en smula och satsar ungt. Det känns som Olofsson är som klippt och skuren för att få chansen till en ledande roll här.

5. Philip Broberg (b), Skellefteå

Besitter en enorm talang och var den svensk som gick högst i sommarens NHL-draft. Var en av allsvenska seriesegraren AIK:s allra bästa backar ifjol och var ledande när U18-landslaget tog VM-guld på hemmaplan. Han utsågs helt rättvist till turneringens bäste back. Samtidigt är han oprövad på SHL-nivå och konkurrensen är hård i Skellefteås försvarsled. Men potentialen finns för ett genombrott på nivån. Det kan vi nog alla vara överens om.

4. Nils Höglander (fw), Rögle

Trollgubbe och magiker. 18-åringen från Bockträsk går mot sin fjärde säsong där han spelat fler än 20 seniormatcher. Efter två säsonger med AIK i allsvenskan SHL-debuterade han ifjol för Rögle. Bidrog med sju mål och lika många assists under sin första säsong i högstaligan och många tror på ett rejält SHL-genombrott för Höglander säsongen som kommer.

3. Filip Hållander (fw), Luleå

Var en Timrås ledande spelare offensivt ifjol och var faktiskt den juniorforward i ligan som hade näst mest istid om man ser till genomsnitt per match. Bara Isac Lundeström var värre i den kategorin, men då spelade han bara 17 matcher, att jämföra med Hållanders 45. Har spelat seniorhockey två säsonger i rad och 19-åringen kan nog växa ytterligare nu när han kommer till ett starkare lag.

2. Dominik Bokk (fw), Rögle

Var en av sex Växjö-spelare ifjol som var över 20 poäng. Hans 8 mål och 15 assists är bra och det imponerar än mer om man ser till det faktum att han hade hela 13 forwards framför sig i laget om man ser till genomsnittlig istid. Lär få betydligt mer förtroende i Rögle och med tanke på den talang tysken besitter så lär han vara en ledande offensiv kraft i Ängelholm säsongen som kommer.

1. Samuel Fagemo (fw), Frölunda

14 mål i SHL följdes upp av sex strutar i slutspelet. Var tillsammans med Djurgårdens Emil Bemström bästa junior offensivt sett i ligan. Draftades av Los Angeles i förstarundan i somras och kommer vara med på deras camp. Men vad det verkar så kommer han spela i SHL kommande säsong. Frölunda har tuff konkurrens på forwardssidan, men Fagemo har redan visat vad han kan i ligan och bör kunna ta det ett steg högre i år.

Du kanske även vill läsa:
LISTA: Här är alla juniorer med SHL-kontrakt 19/20
LISTA: Här är alla juniorer med SHL-kontrakt 19/20
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten