Svenske målvakten Jesper Wallstedt lär drömma mardrömmar om Cole Perfetti.
Bildbyrån
Hlinka Gretzky Cup

Kanadensiske jättetalangen sänkte Småkronorna

ANNONS

Detta skulle krävas åtta straffomgångar innan en segrare i semifinalen av Hlinka Gretzky Cup kunde utses. Tillslut kunde Kanada besegra Sverige med 3-2. Baneman blev Kanadas Cole Perfetti.

Klockan tickade upp mot halva den första perioden när Daniel Ljungman hittade rätt i powerplay. Cole Perfetti skulle sedan kvittera för Kanada i den andra periodens början, men den glädjen blev kortvarig för kanadensarna. Backen Hugo Styf kunde nämligen skicka in en ny ledning bara några minuter senare.

Men Cole Pefetti skulle låta höra av sig igen och efter drygt 14 minuter spelade gjorde han sitt andra mål för matchen. Den ställningen stod sig sedan full matchtid ut och även förlängningen blev mållös.

Daniel Ljungman, som avgjorde på just straffar i den sista gruppspelsmatchen mot USA, satte Sveriges första straff samtidigt som Kanada missade sin. Men Kanada skulle dock kvittera och det skulle krävas hela åtta omgångar av straffar innan Cole Perfetti med sitt tredje mål för aftonen kunde skicka sitt lag till final.

I den andra semifinalen besegrade Ryssland Finland och det innebär att vi har ett nordiskt möte i bronsmatchen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL