Sök
Rasmus Ahlholm lämnar Vålerenga.
Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
Norska ligan

Svenske poängkungen klubblös: "Vill till en bättre liga"

I förrgår kom bomben att Rasmus Ahlholm brutit sitt kontrakt med Vålerenga. För hockeysverige.se berättar poängkungen om valet och framtidstankarna.


- Jag vill komma till en bättre liga, sen får vi se vilka alternativ som dyker upp.


Han gjorde 81 poäng i den norska ligan under säsongen. Med det vann han poängligan och stod för den bästa poängnoteringen i den norska ligan på 22 år. Under 2000-talet har han den allra bästa noteringen i ligan. Den svenske forwarden Rasmus Ahlholm hade kontrakt med Vålerenga även kommande säsong men i måndags kom beskedet att 29-åringen blivit löst från sitt avtal med den norska klassikerklubben. Det blev 222 poäng på 182 matcher i Norge, för Manglerud och VIF.

Redan i februari berättade han om kontraktssituationen och att någonting kunde vara på gång, i en intervju med hockeysverige.se.

- Jag har kontrakt nästa år också som vi håller på att diskutera och jobba lite runt, berättade han då.


Och nu är allting alltså klart. 

- Det har varit en lång process med många inblandade parter. Utan att gå in på detalj kan jag väl uttrycka det som att det varit en tuff period för både mig och klubben, men båda har hela tiden vetat var den andra står. Jag tror det här är bäst för båda och jag är jätteglad att vi kunde komma fram till den här lösningen.


Stockholmaren är också tydlig med att han bara har positiva saker att säga om Vålerenga, och de tre åren han hade i klubben.
- Jag försöker hålla det hela positivt. Jag har haft tre fina år där och utvecklades enormt. Jag fick en tränare som trodde på mig och jag är som sagt glad över att vi kunde enas kring den här lösningen. Det var en önskan från mig, det var inte dom som ville släppa mig, säger han.

- Nu vill jag bara blicka fram och så får vi se vad som händer.DRÖMMER OM SHL  

Med tanke på hur bra du talar om Vålerenga, gör det att det blir ännu tuffare att lämna?

- Ja, det är klart det är svårt. Vålerenga tog emot mig med öppna armar vid en tidpunkt då jag inte direkt hade de status jag har idag. Jag har jobbat hårt för att komma dit jag är idag, men jag har samtligt fått god hjälp av miljön som funnits där. Jag har haft bra lagkamrater och tränare och är evigt tacksam för det. Det var ändå det som hände i Vålerenga som gjorde att jag kunnat få de möjligheter jag sitter med idag. Klubben har dessutom en spännande tid framför sig nu, vi vann serieguld förra året, men tyvärr är arenasituationen inte som den borde vara. Den nya arenan är två år försenad och det hade varit ett annat Vålerenga med en annan arena.


- Men jag kan säga så här: Det är klart det hade varit kul att vara med på den resan, med en ny arena, i Vålerenga också.

När Rasmus Ahlholm samtalade med hockeysverige.se under säsongen sade han att han hoppades på spel i Tyskland eller Schweiz. De förhoppningarna finns kvar även nu.
- Ja, det skulle jag säga. Jag vill komma till en bättre liga, och sen får vi se vilka alternativ som dyker upp. Det finns ju några fler parametrar att ta hänsyn till nu när man är lite äldre.

Hoppas du på att kunna få chansen i Sverige?
- Det är klart det finns ett hopp om att få spela i Sverige, SHL är en bra liga och det är några som lyckats ta klivet från Norge till Sverige och blivit kvar. Jag hoppas den dörren är öppen, men förväntar mig inte att det ska hända nu. Det finns ett hopp och en dröm hos mig att det ska hända till slut, men jag behöver säkert göra något eller några år i en annan liga först.
- Det blir nog tufft för mig att få chansen i SHL redan nu, utan det är i mellanligorna i Europa, de precis under SHL, det finns intresse i. Både från Tyskland och Österrike finns det intresse, och från HockeyAllsvenskan. Marknaden ser ändå ganska bra ut för min del.

"DET HAR FÖRSVÅRAT PROCESSEN"  

Har du något konkret bud att ta ställning till från något håll?

- Det här blev officiellt igår (Läs: förrgår) så det finns inget konkret att ta ställning till just nu och jag räknar inte med att det kommer hända något de närmaste veckorna heller.


Just faktumet att Ahlholm inte blev löst från kontraktet från sin norska klubb förrän häromdagen kan göra klubbjakten tuffare.

- Det har försvårat processen, självklart är det så. Men nu har vi kommit till en lösning så nu vill jag som sagt bara blicka framåt. Man kan se det som att det var bra att vi löste det här i augusti i alla fall, och inte senare än så. Visst, några dörrar har stängts nu men det är säkert någon som har öppnats också.


Finns det någon stress över att många lag i Europa börjar gå på is nu?

- Jag har ganska bra med is i magen. Jag väntar hellre lite längre med att skriva på någonstans så länge jag vet att det klaffar och kommer bli bra. Jag vill kunna trivas utanför isen och komma till en klubb där jag verkligen kan prestera och få en bra roll, och som passar mig bra både till spelsättet och ambitionen. 
Jag vill fortsätta utvecklas så jag verkligen kan se hur bra jag kan bli. Det är viktigare för mig än att ta ett hastigt beslut och skriva på för första bästa klubb som lägger fram ett kontrakt på bordet. Jag har ändå haft fyra ganska bra år i Norge, det hade varit värre om jag hade haft ett bra år och kanske gjort 50, 60 poäng som bäst. Nu har det ändå kryddats till ordentligt där.

ÄR EN LATE BLOOMER  

Rasmus Ahlholm är 29 år och säger själv att fönstret för att kunna flytta till en större liga var på väg att stängas.


- Ja, det var nu eller nästa år det behövde hända om det skulle hända alls. Jag känner själv att jag bara har blivit bättre och bättre för varje år men det kanske planar ut litegrann snart. Det är väl nu, i de sena 20-åren och de tidiga 30-åren man ska ha sina bästa år och jag kom in i den perioden nu. Vi får se hur länge jag kan hålla på den nivån, men några bra år till ska jag nog kunna kräma ur, skrattar han.

- Men jag är väl lite av en ”late bloomer” så jag ska bara fortsätta på den vägen och tro på mig själv. Nu får jag testa på en ny liga och det ska bli riktigt kul, för man har liksom lärt sig hur det funkar i Norge. Man känner till lagen och spelarna man möter, och så vidare. Nu får jag chansen att spela med nya spelsytem, möta nya lag och får se lite nya arenor samtidigt som jag får spela en ishockey där det nog kommer gå lite snabbare.

När hoppas du ha klart med en ny klubb?
- Om jag hade fått välja fritt så hade jag förstås velat ha klart med en ny klubb så snabbt som möjligt. Men dyker rätt möjlighet inte upp så får man såklart ha is i magen. Just nu vet jag som sagt inte så jättemycket om vilket intresse som finns så jag får sondera terrängen och se vilka erbjudanden som kommer. Klockan tickar och det hade varit skönt att i alla fall få vara med och spela en seriepremiär någonstans, avslutar poängsprutan.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten