Sök
Ronnie Rönnkvist
SHL

"De får göra en bra säsong och sen komma till Leksand"

De flesta har förstås koll på storebror Jon. Men i skuggan av honom spelar bröderna David och Emil till också hockey på hög nivå - eftersom de spelat upp Malungs IF i Hockeyettan.

Dom får väl göra en bra säsong nu och sedan komma hit till Leksand, säger Jon Knuts i riktning mot bröderna, till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE:SE)

En gång i tiden tillhörde Malung ett av dalalagen som slogs om kvalplatserna till elitserien. Under 1970 och 80-talet var det flera stora spelare som huserade i klubben från Västerdalarna. Bland andra Kjell Brus, Sven-Åke ”Såja” Jacobsson, Göte Hansson, Per-Olav ”Pola” Lundgren, Håkan ”Hacken” Ohlsson, Hasse Ahlström, Bengt Gunnarsson, Per Brandser (Karlsson) och inte minst nu bortgångne Hans ”Lill-Mele” Eriksson. 

Under så gott som hela 2000-talet har klubben spelat i Division 2, men även tillbringat fyra säsonger i trean. Säsongen 2017/18 kom vändningen då laget kvalade och gick upp i Hockeyettan. Två av lagets viktigaste pjäser inför kommande säsong bär efternamnet Knuts. Förnamnen är Emil och David. Duon växte upp tillsammans med Leksands Jon Knuts i Malung och har på nära håll sett hur hockeyn utvecklats där senaste åren.
- Jag skulle säga att hockey är huvud-sporten i Malung. I alla fall vintertid. Sedan håller folket där på med många sporter, men hockeyintresset där är stort, berättar Jon Knuts då hockeysverige.se träffar dom tre bröderna hemma hos Leksandsforwarden.
David Knuts:
- Jag upplever det likadant. Speciellt när det nu blev en division högre kände jag att det blev en grad ytterligare kring intresset för hockeyn där. 

david-knuts-jon-knuts-emil-knuts-4-1565023532.JPG


Tre hockeybröder. Foto: Ronnie Rönnkvist

Jon Knuts är äldst av bröderna, född 1991. Emil är född 1993 och David 2000. Fullt naturligt var det främst Jon och Emil som umgicks under uppväxten.
- Framförallt var jag och Jon tajta eftersom det skiljer sju år mellan mig och David, berättar Emil Knuts och fortsätter:
- Sedan flyttade Jon hit till Leksand och då blev jag och David mer tajta, så vi tre är tajta än idag, säger han med ett leende och slänger en blick på sina båda bröder som nickar instämmande samtidigt som fyra generationer Knuts sitter bakom oss och intar fika i solen på Jon Knuts och hans sambo Malins altan.
- Jon och jag har spelat i olika juniorlag, men även i samma ungdomslag. Det var cykeln hem efter skolan för att äta. Sedan var det cykeln till ishallen och vi var kvar längst av alla där. Vi kom nog inte hem före nio, tio på kvällarna.

David, hade du Jon och Emil som förebilder?
- Ja, dom har alltid varit som förebilder eftersom det skiljer så pass många år mellan oss. Det är nu då vi blivit äldre som vi även blivit tajtare som bröder eftersom vi alla nog är vuxna nu (skratt).

Har ni kunnat hjälpa David mycket med tips och råd efter era både framgångar och motgångar?
- Lite ”inputs” har vi försökt komma med. Samtidigt, i hans fall ska han få gå sin egen väg så han inte försöker efterlikna någon så mycket utan går utefter hur han är fysiskt uppbyggd och så vidare. David ska vara sin egen spelare och göra det han är och vill bli bra på, säger Leksandsforwarden Jon.

emil-knuts-2-1565023322.JPG

Emil Knuts. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Alla tre har haft förebilder i just Malung när dom själva växte upp i klubben.
- För min del var det Henrik Lissel. Han var poängkungen då, säger Emil Knuts och får medhåll av Jon:
- Ja, jag skulle också säga Lissel. På den tiden då jag gick och kollade på A-lagshockey i Malung tyckte jag att han var duktig och hade haft en ganska bra karriär som seniorspelare.
David Knuts:
- Jag var med i Malung innan jag flyttade hit till Leksand för tre säsonger sedan. Då var det Emil (Knuts), men även Jonas Kapla och dom här som var ledande spelarna då jag kom upp i A-laget. 
 
Hur tänker ni kring hockeyns framtid i Malung?
- Jag tycker framförallt det känns kul att dom verkligen är i ettan. Dalahockeyn och Västerdalarna behöver ett Division 1-lag till, säger Jon Knuts och fortsätter:
- Sedan är det såklart ”trixigt” att få dit spelare eftersom Malung ligger lite avlägset samtidigt som det är en relativt ny förening i ettan. Jag hoppas ändå att dom verkligen tar den här chansen.
David Knuts:
- Det är jättekul att vi ligger i ettan, men nu handlar det först om att etablera oss. En säsong är bara en säsong. Nu är det ny säsong och vi ska se till att bli kvar där, vilket jag tycker är det viktiga.
Emil Knuts:
- Det blir ett nytt och ungt lag den här säsongen jämfört med den förra. Vi får slå ur underläge igen. Det tror jag inte är någon nackdel. Får vi ett bra målvaktsspel och våra unga spelare får växa in i seniorhockeyn då tror jag vi kan bli riktigt bra ändå. 

david-knuts-2-1565023355.JPG

David Knuts. Foto: Ronnie Rönnkvist

Har ni tre spelat tillsammans någon gång?
Emil Knuts:
- Jag har spelat med David i en eller två säsonger. Sedan har jag spelat en säsong med Jon i A-laget. Jag har spelat med bägge, men dom andra två har nog aldrig lirat tillsammans.
David Knuts:
- Jag funderar på om vi ändå inte hade någon ”julmatch”.
Emil Knuts:
- Då kan vi kanske haft ett byte tillsammans…
Jon Knuts:
- Jag, Emil och pappa spelade någon fotbollsmatch tillsammans (skratt). Det vore kul att någon gång få till att vi får ihop att allihop spelar. 

När får vi se er tre spela tillsammans?
- Dom får väl göra en bra säsong nu och sedan komma hit till Leksand, säger Jon Knuts med ett skratt och fortsätter:
- Jag hoppas och tycker det vore kul om jag fick den chansen någon gång. Dom för göra så bra som dom kan i sitt lag och avancera i seriesystemet samtidigt som jag också vill bli ännu bättre.

Kommande säsong spelar Jon Knuts i Leksand medan Emil och David Knuts kommer spela för Malung. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten