Almen Bibic tvingas till vila.
Bildbyrån
SHL

Tuffingen tvingas till fortsatt vila: "Det enda jag har att säga om mitt läge för tillfället"

ANNONS
Linköpings Almen Bibic hade ett helvete förra säsongen med dubbla hjärnskakningar. Nu berättar han själv via Instagram att han ännu inte är redo för comeback.
-- För min del blir det fortsatt vila, skriver han.


Den första smällen kom i oktober efter en närkamp med Timrås Patrik Blomberg. Almen Bibic fick rullas ut på bår, men var tillbaka fem matcher senare. Dock skulle comebacken bli kortvarig. I november fick han en tackling av Frölundas Ryan Lasch och 26-åringen missade sedan en lång räcka matcher innan han kunde spela igen mot slutet av säsongen.

TUFF VÄG TILLBAKA

I samband med comebacken in vintras uttalade han sig i en intervju med hockeysverige.se om den tuffa tiden.
-- Jag har kämpat hela mitt liv för att bli hockeyproffs och det är liksom min identitet. Då är det klart att man blir rädd. Man vet aldrig vad som kommer efter hockeyn, och jag visste inte helt säkert om det skulle bli helt bra heller. Man har läst lite skräckhistorier med vad som har hänt med andra och det är inte speciellt roligt, sa han då.

Totalt blev det 22 matcher i LHC-tröjan. Men trots en lång sommar är Bibic fortfarande inte helt återställd och nu berättar han själv via Instagram att han inte kommer finnas med med i Linköping till en början nunär försäsongen drar igång med is.
-- Hockeysäsongen har dragit igång men för min del blir det fortsatt vila, då jag tyvärr inte är 100% efter smällarna i vintras. Det här är det enda jag har att säga om mitt läge för tillfället. Media vänligen respektera, skriver han på Instagram.

Almen Bibic kom till Linköping från Rögle i mitten av säsongen 17/18 och efter en succéstart i Östergötland med två mål på sina tre första matcher kritade han på ett två-årskontrakt.

Du kanske även vill läsa:
Efter hjärnskakningarna – backtuffingen om skadehelvetet och återhämtningen: ”Ingenting jag önskar någon annan”
Efter hjärnskakningarna – backtuffingen om skadehelvetet och återhämtningen: ”Ingenting jag önskar någon annan”
Skräckbilderna: Bibic låg orörlig på isen – rullades ut på bår
Skräckbilderna: Bibic låg orörlig på isen – rullades ut på bår
Den här artikeln handlar om: