På tisdag nästa vecka anordnas en All-Star-match med svenska NHL-stjärnor i samband med Sports Heart Zibanejad Hockey Camp, ett läger som bland annat Chris Härenstam står bakom.
Bildbyrån
ÖVRIGT

Svenska NHL-stjärnor visar upp sig i All-Star-match

ANNONS
SVT-profilen Chris Härenstam och hans hustru Malin håller i nästa vecka i idrottscampen Sports Heart för barn. Där spelar ishockeyn en stor roll. Så pass stor att lägret kommer att innehålla en All-Star-match med svenska NHL-stjärnor i Tumba den 8 augusti.
– Det kommer att bli en minnesvärd kväll, lovar Malin Härenstam.

LÄS ÄVEN: NHL-stjärnan leder läger för allas rätt till samma förutsättningar 

På söndag drar idrottslägret Sports Heart i gång. Det är en camp för barn där 14 olika sporter finns representerade och där samtliga idrotter har tunga profiler som kliver in och fungerar som ledare och mentorer. 

Bakom initiativet står Chris och Malin Härenstam. De startade campen med hjälp av sponsorer och eldsjälar för att ge alla barn, oavsett bakgrund och förutsättningar, möjligheten att delta.

Ishockeyn spelar en stor roll på årets camp. Sedan tidigare står det nämligen klart att Mika Zibanejad står bakom den delen av lägret under vad som kallas Sports Heart Zibanejad Hockey Camp, 4–9 augusti. Ett läger där ingen mindre än SVT:s expertkommentator Jonas Andersson är överledare.

Men New York Rangers-stjärnan och Andersson är inte de enda stora profilerna som kommer att synas under lägrets gång. Den 8 augusti anordnas nämligen ett All-Star-evenemang i Tumba Ishall där flera av Sveriges ledande NHL-spelare deltar, bland andra William NylanderWilliam KarlssonMattias Janmark samt yngre förmågor som Emil Bemström och Erik Brännström.

AUTOGRAFSKRIVNING EFTER MATCHEN

– Hockeyn är nog vår profiltätaste sport på campen, säger Malin Härenstam till hockeysverige.se.
– Under All-Star-eventet kommer vi att hålla i en skills competition där spelarna får visa upp sig på olika sätt innan de spelar match. Bland annat får vi se vem som åker fortast och vem som skjuter hårdast.

Efter matchen kommer spelarna att ställa upp på autografskrivning. 

Matchen är i första hand till för barnen som deltar på campen. Men det kommer att finnas ett par hundra platser över för allmänheten, och då i första hand barn som vill komma och titta på NHL-stjärnorna, säger Malin Härenstam.

Till Sport Heart Zibanejad Hockey Camp finns det också några få platser över på grund av sena avhopp på grund av sjukdom. Man kan läsa mer om campen samt ansöka om att få delta via Sports Hearts webbsida webbsida: https://www.sportsheart.se/zibanejad-hockey-camp-41555662

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL