Nikita Gusev trejdas från Vegas till New Jersey.
Joel Marklund/Bildbyrån
NHL

Efter lönetaksproblemen – Vegas skeppar iväg ryske VM-stjärnan

ANNONS
Vegas Golden Knights hade inte råd att sajna ryske VM-stjärnan Nikita Gusev. Under måndagskvällen trejdade man i stället bort stjärnforwarden till New Jersey Devils i utbyte mot två draftval.

Efter att Golden Knights satt sig själva i en jobbig lönetakssituation under sommaren hade man inte råd att sajna den ryske VM-stjärnan Nikita Gusev till ett kontrakt, vilket gjort att man tvingats titta på olika trejdalternativ. Under måndagskvällen hittade klubben en lösning.

I utbyte mot ett andrarundeval i draften 2021 samt ett trejderundeval i nästa sommars draft skeppade Vegas Gusev till New Jersey Devils under gårdagskvällen.

82 POÄNG DEN GÅNGNA SÄSONGEN

Nikita Gusev har varit en av de, om inte den bästa, spelaren utanför NHL de senaste säsongerna. Den gångna säsongen noterades 27-åringen för hela 82 poäng (17+65) på 62 matcher i KHL för sitt SKA St. Petersburg – den näst bästa poängnoteringen under en och samma säsong i KHL genom tiderna.

Efter KHL-säsongen var över stod det klart att Gusev skulle testa lyckan i Nordamerika den här säsongen. Tanken var att forwarden skulle spela i Vegas, som bytte till sig rättigheterna till Gusev från Tampa Bay i samband med expansionsdraften 2017, till hösten. Så blir dock alltså inte fallet.

SKRIVER TVÅÅRSKONTRAKT MED DEVILS

Gusev kommer till ett nyrenoverat Devilslag som under sommaren fått in offensiv kraft i Jack Hughes och Wayne Simmonds. Man har även trejdat till sig backstjärnan P.K. Subban från Nashville under årets off-season.

I samband med trejden meddelade Devils att man kommit överens med Gusev om ett tvåårskontrakt värt nio miljoner dollar totalt. Det gör att 27-åringen kommer att ha en lönetaksträff på 4,5 miljoner dollar under de kommande två åren.

Gusev var en av vårens VM-turnerings absolut största stjärnor, då han stod för 16 poäng (4+12) på tio matcher för sitt Ryssland. Med den noteringen delade han den interna poängligavinsten med Hart Trophy-vinnaren Nikita Kucherov.Du kanske även vill läsa:
BEKRÄFTAT: Superstjärnan till NHL – ansluter imorgon
BEKRÄFTAT: Superstjärnan till NHL – ansluter imorgon
Brottas med lönetaksproblem – då kan man tvingas offra VM-stjärnan
Brottas med lönetaksproblem – då kan man tvingas offra VM-stjärnan
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL