Rasmus Kågström rankar Hockeyallsvenskans tio bästa värvningar.
Bildybrån
HockeyAllsvenskan
KÅGSTRÖM: Hockeyallsvenskans tio bästa nyförvärv

De Hockeyallsvenska klubbarna är bara dagar från sina respektive ispremiärer och hockeysäsongen närmar sig äntligen med stormsteg. Därför tänkte jag passa på att ge mina fem cent om vilka som varit silly seasons tio bästa nyförvärv till de hockeyallsvenska klubbarna.

Som vanligt har mängder av profiler lämnat Hockeyallsvenskan för spel i högre divisioner till den kommande säsongen. Av de spelare som kom topp tio i poängligan den gångna säsongen återfinns bara fyra spelare i Hockeyallsvenskan, varav två av dessa bytt klubbar under sommaren.

Sportcheferna runtom i ligan har fått göra sitt bästa för att täppa till de luckor som uppstått efter tunga spelartapp. Vissa har gjort det bättre än andra, och nedan listar jag de, enligt mig själv, tio bästa nyförvärven inför den Hockeyallsvenska säsongen 2019/20. 

10. Emil Kruse, målvakt, Västerås (från Rögle)

Emil Kruse var en av Hockeyallsvenskans absolut bästa målvakter under sin utlåningssejour till Västervik den gångna säsongen. Den 24-årige burväktaren har haft svårt att få ordentligt fotfäste i SHL och lämnade Ängelholmsklubben efter säsongen för spel i Västerås. Kruse har stora skor att fylla efter Samuel Ersson. Är det någon som ska klara av det är det dock Kruse.

180923bb292-1562182067.jpegEmil Kruse.Bildbyrån

9. Oliver Joakim Larsen, back, Björklöven (från Pantern)

Storvuxen, ung, dansk VM-back som bjöds in till Torontos utvecklingsläger i somras. Hade en stark säsong i Pantern den gångna säsongen och har haft ögon på sig från SHL-klubbar. Förväntas få en stor roll i Per Kenttäs lagbygge och kan mycket väl få sitt stora, stora genombrott på allsvensk nivå den här säsongen.

8. Nick Olesen, forward, Södertälje (från Pantern)

Ifjol var det danske Nicolai Meyer som var kung i Södertälje – i år blir det landsmannen Nick Olesen? Nja, Olesen kanske inte springer iväg och vinner hela Hockeyallsvenskans poängliga i vinter, men det är en riktigt, riktigt bra spelare som Södertälje lyckats snappa upp från Panterns konkurslag. Stod för fina 37 poäng på 48 matcher ifjol och kommer bli en nyckelspelare i Ulf Lundbergs lag.

7. Sebastian Hartmann, forward, Timrå (från Mora)

Efter två säsonger i SHL med Mora är den 25-årige forwarden tillbaka i Hockeyallsvenskan igen. Han valde att lämna Mora efter säsongen och kommer spela för Timrå istället, där han förväntas få en viktig roll. Imponerade stort under sina två sista säsonger i Almtuna och jag har stora förväntingar på den Uppsalafödde forwarden i vinter.

bb181124dr030-1562180262.jpegSebastian Hartmann.Bildbyrån

6. Justin Crandall, forward, Björklöven (från AIK)

Avslutade säsongen svagt i AIK, men var ett ständigt hot för motståndarförsvaren under sin tid i Karlskrona. Är i sina bästa stunder en av seriens bästa forwards, frågan är bara om han kan hitta tillbaka till den där formen han hade i KHK?
Jag tror det, och då blir Crandall ett riktigt giftigt vapen för Umeålaget.

5. Viktor Hertzberg, forward, Västerås (från Almtuna)

Stod för imponerande 39 poäng på 52 matcher i ett av ligans sämsta lag den gångna säsongen. Kom till Västerås efter Almtunas degradering till Hockeyettan. Efter att det stod klart att Almtuna trots allt skulle spela i Hockeyallsvenskan till hösten var det oklart hur det skulle bli med Hertzberg, som hade allsvenskt kontrakt med Almtuna även nästa säsong. Efter mycket om och men stod det klart att Hertzberg blir kvar i Västerås. Har visat under sin tid i Hockeyallsvenskan att han är en poängmakare av rang och Västeråspubliken kan räkna med en hel del delikatesser från 28-åringens klubba i vinter. 

4. Alex Hutchings, forward, Björklöven (från Oskarshamn)

Var en vital del av det Oskarshamnslag som tog steget upp till SHL i våras. Personligen hade jag trott att han skulle haka på smålänningarna upp i finrummet, men istället valde han att följa med Kenttä till Umeå och Björklöven. 

Hutchings har gjort närmare 100 poäng i Hockeyallsvenskan under de tre säsonger han spelat i ligan och har gång på gång visat att han är en pålitlig poängplockare i den här divisionen.

190319jz009-1562179047.jpegAlex Hutchings.Bildbyrån

3. Christopher Bengtsson, forward, Södertälje (från Färjestad)

Bengtsson var en av Hockeyallsvenskans bästa spelare under sin senaste sejour i Södertälje och fick ett välförtjänt SHL-kontrakt med Rögle inför den gångna säsongen. Hade svårt att få det att lossna i Ängelholm och hamnade i Färjestad i slutet av säsongen. Det ville sig inte riktigt i Karlstad heller för den spelskicklige 25-åringen, som nu är tillbaka i Södertälje – rejält revanschsugen.

2. Anton Öhman, back, Modo (från Malmö)

Jag hade ganska högt ställda förväntningar på Öhman inför den gångna säsongen. Tyvärr fick han det aldrig riktigt att lossna nere i Skåne, och inte hjälpte det heller med de skadeproblem han drogs med under säsongen. Modo vann i våras dragkampen om den spelskickliga rightbacken över Öhmans hemstadsklubb Björklöven. Publiken i Örnsköldsvik kommer att få njuta av 23-åringens spelskicklighet i offensiv zon, medan de kanske kommer slita sig lite i håret över spelet i egen zon. Allt som allt är Öhman en riktig toppback i Hockeyallsvenskan som jag förväntar mig är rejält revanschsugen efter fjolåret i Malmö.

1. Johan Porsberger, forward, AIK (från Leksand)

I en intervju med undertecknad i början av maj berättade Porsberger att han kände sig klar med Hockeyallsvenskan och att han ville söka sig antingen till SHL eller utomlands. Nu blev det varken eller för Luleåsonen, som några dagar senare skrev på ett ettårskontrakt med AIK. Efter en trög säsongstart i Leksand så kom han igång ordentligt under andra halvan av säsongen och snittade uppemot en poäng per match under de 30 sista omgångarna av Hockeyallsvenskan. 26-åringen har hunnit spela 275 matcher i Hockeyallsvenskan och har de senaste två säsongerna noterats 17 respektive 15 mål i grundserien. En riktig spetsspelare på den här nivån som förväntas vara en av AIK:s bärande spelare i offensiven.

190320dr033-1564149449.jpgJohan Porsberger – Hockeyallsvenskans bästa nyförvärv, enligt Rasmus Kågström.Bildbyrån


Du kanske även vill läsa:
SAMMANSTÄLLNING: Så är läget i din HA-klubb inför nästa säsong
SAMMANSTÄLLNING: Så är läget i din HA-klubb inför nästa säsong
SAMMANSTÄLLNING: Hockeyallsvenskans importspelare 2019/20
SAMMANSTÄLLNING: Hockeyallsvenskans importspelare 2019/20
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten