Deric Brassard i duell med Mark Giordano.
Bildbyrån
NHL

Tidigare stjärnan klubblös - förnekar kontraktsryktena

ANNONS
Trots att han kom från en svag säsong skrevs det häromdagen att Derick Brassard krävde fyra miljoner dollar i årslön. Nu nekar han till uppgifterna.


Innan han trejdades till Ottawa i utbyte mot Mika Zibanejad var Derick Brassard en stjärna i New York Rangers, som under sina bästa år låg kring 60 poäng. Men sedan dess har det sakta men säkert gått utför för 31-åringen, som den gångna säsongen spelade för tre lag och bara gjorde 23 poäng.

Nu är han klubblös och intresset för centern verkar vara näst intill obefintligt. Häromdagen skrev Edmonton Journal att Brassard, trots mardrömssäsongen, krävde fyra miljoner dollar i årslön vilket ska ha skrämt bort klubbarna. Men för kanadensiska TVA Sports sade Brassard att det inte var fallet. Han kräver inte alls fyra miljoner per år utan kan nöja sig med en lägre summa.

TUNG SÄSONG

Frågan är om de nya uppgifterna kan göra att fler klubbar visar intresse eller om han får vänta ett tag till med att säkra en ny klubbadress. På sitt senaste kontrakt hade han en årslön på fem miljoner dollar.

Brassard gjorde den senaste säsongen 15 poäng på 40 matcher för Pittsburgh och sen fyra poäng vardera för Florida och Colorado, på tio respektive 20 matcher. I slutspelet blev det en poäng på nio matcher i Avalanche.

Den här artikeln handlar om: