Per Kenttä hämtar in Alexander Popovic från Modo.
Johanna Lundberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Kommer att få se en bra utvecklingskurva på honom i vinter"

ANNONS
Alexander Popovic har ännu inte fått chansen i Modos a-lag. Nu lämnar den 18-årige juniorlandslagsmannen klubben för spel i konkurrenten och Norrlandsrivalen Björklöven, meddelar Umeåklubben på sin hemsida.

18-årige Alexander Popovic kom till Modo som 15-åring från Almtuna och har de senaste tre säsongerna spelat juniorhockey för Örnsköldsviksklubben. Den talangfulle backen har spelat ungdoms- och juniorlandslagshockey med U16-, U17- och U18-landslagen under sina år i Modo, dock utan att få någon chans i klubbens a-lag.

Nu väljer Popovic att gå vidare i karriären. Under torsdagseftermiddagen meddelade Björklöven att backen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Jag känner mig klar med juniorhockey och då är Björklöven ett riktigt bra alternativ för mig. Det ska bli riktigt kul att komma till Björklöven. Umeå är en stor stad och de gånger jag varit där har jag tyckt det varit trevligt och Björklöven är en bra klubb, säger Popovic till klubbens hemsida.

Popovic stod för 27 poäng (7+20) på 45 matcher från sin backplats för Modos J20-lag den gångna säsongen.

Sportchefen Per Kenttä tror hårt på lagets senaste tillskott.
– Alexander Popovic är en liten spelskicklig back med ett bra förstapass. Han är rörlig och jag tror att vi kommer att få se en bra utvecklingskurva på honom i vinter, säger 

På klubbens Instagram meddelar samtidigt Kenttä att en back och en forward kommer att ansluta till klubben innan lagbygget är komplett.
– Det är en etablerad back och en forward som ska in. Håll utkik inom kort så kommer bomberna att brisera, säger han. 

Den här artikeln handlar om: