Jimmie Ericsson hoppas på en fortsatt hockeykarriär.
Bildbyrån
SHL

"Hade barnen inte velat så hade jag inte spelat"

SHL-spel är ännu en bit bort för Jimmie Ericsson.
I en lång intervju med Hockeysverige berättar han om rehabiliteringen, hockeystaden Skellefteå och om framtiden efter den aktiva karriären.
När det nu blir.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteå håller på att vakna. Mörkret har aldrig greppet om natten så här års. Julimorgonen är fortfarande i sin linda för de allra flesta. Men somliga har varit igång en stund: Jimmie Ericsson har redan avverkat ett träningspass när vi ses på ett kafé i stadens centrala delar vid halv åtta-tiden.

Det var i derbyt mot Luleå den 21 februari som oturen var framme för veteranen och där och då tog säsongen slut för Jimmie Ericsson. Någon deadline finns inte för hans eventuella återkomst till SHL och Skellefteå AIK. Rehabiliteringen går visserligen framåt, men det går inte alls i samma tempo som han önskat.
– Jag har varit och tränat nu. Jag har sprungit. Eller jag vet inte om man kan kalla det springa. Jag har joggat i alla fall, förklarar han.
– Om jag joggar sex kilometer så springer jag inte längre efter fyra. Då tar jag inte längre korta steg som de vill att jag ska göra utan då börjar jag sega lite på steget. Det tar lång tid.

Han lutar sig bakåt i stolen, tar en klunk kaffe och fortsätter:
– Psykiskt mår jag hur bra som helst. Fysiskt mår jag hyfsat, men jag tycker att det går långsamt. Nu var det inte bara hälsenan som gick av utan även vaden och det försvårar ju. Det hände dagen innan min födelsedag så jag fick operera mig på min födelsedag, säger han med ett snett leende.
– Det är lite frustrerande att laget inte får veta om jag kan spela eller inte. Jag vill ju spela om vad och hälsena blir ungefär som normalt. Jag vill ju inte lägga ner flera timmar om dagen för att hålla det i schack under en hel säsong - då kan jag lika gärna lägga av. Men det är klart att jag vill komma tillbaka, säger han samtidigt som han påpekar att han inte känner någon stress över att faktiskt komma tillbaka.

STÄNGER DÖRREN TILL VITA HÄSTEN (?)

Ett möjligt scenario skulle kunna vara att han når den fysiska nivå han vill - men att han ändå skulle kunna stå utan en plats i SHL. För det är SHL som gäller även om ett lag drygt 90 mil söderut gärna hade sett en återkomst för Ericsson:
– Det är klart att Skellefteå, som är det lag jag vill spela för, måste fylla sitt lag. Det hade kunnat ske för en månad sedan, jag hade kunnat vara utan plats redan då. Jag vet att Vita Hästen drömmer om att jag ska spela där så blir det besvärligt då jag har familjen här. Det skulle inte hålla att vara ifrån dom även om det vore jävligt skoj. Det är ju 17år sedan jag spelade där senast, säger han.

Norrköpingssonen flyttade norrut som 22-åring och sedan dess har han blivit ett med Skellefteå. Och Västerbotten är hans plats i livet just nu. Även om föräldrar och syskon bor kvar i Östergötland finns det starka släktband för Ericsson i Skellefteå, då större delen av släkten på hans pappa bor i trakten.
– Det här är mer hem, men jag känner mig hemma i Norrköping också så klart. Lotta jobbade långa dagar en hel vecka för inte så länge sen. Då tog jag med mig barnen ner dit en vecka.

190221ow068-1562853638.jpg

Ericsson skadade sig i derbyt mot Luleå.ETT ÅR I RYSSLAND RÄCKTE

Frånsett en sejour i St Petersburg under 2014-15 har Skellefteå AIK, i trakten bara benämnt som AIK, varit hans klubb. Tiden i Ryssland var en upplevelse och rent sportsligt var det inga egentliga problem. Istället var det saker utanför isen som gjorde att det bara blev ett år i SKA St Petersburg:
– St Petersburg är kanske den bästa ryska staden ur svensk synpunkt. Det är nog den som påminner mest om hur vi har det här, säger han och fortsätter:
  – Men man åker hemifrån tidigt. Det blir egentligen ingen sommar med familj och vänner. Under vissa bortamatcher hade jag problem med maten. Det är enorma skillnader på kvaliteten mellan ställena man spelar på. Sen handlar allt om hockeyn. Här hemma kan jag ta med barnen och fiska, snickra lite eller åka skoter utöver hockeyn. Det var väl det som gjorde att jag inte tyckte att det var värt att stanna. Det hade visserligen synts på lönekontot om jag stannat, men avsaknaden av det runtomkring gjorde att året blev långt. Sen fick jag ju vinna också vilket gjorde att det var lättare att klippa de banden.

Ångrar du att du inte stack till Ryssland tidigare?
– Nej. Jag blev visserligen erbjuden bra lön och sådär. Men det var just att det var St Petersburg. Jag hade nog inte åkt till något annat än St Petersburg eller möjligen ett stort Moskva-lag. Ett lag som hade chansen att vinna.

SPELAR VIDARE - OM BARNEN FÅR BESTÄMMA

Familjen, ja. När Ericsson spelade i Ryssland var dottern Elsa fyra år. Lillebror Olle fanns inte än. Nu är Olle tre och Elsa åtta. Familjen har stor betydelse och fick de bestämma - så skulle Ericsson spela den här säsongen också.
– Det är bara skadan som står i vägen. Hade barnen inte velat att jag inte skulle spela så hade jag inte spelat. Men de vill att jag ska spela. De gillar att vara i hallen och se matcherna. De får visserligen bara se helgmatcherna och det är de nöjda med. Olle går och lägger sig före matchstart på vardagarna.

Frun Lotta jobbar i en klädbutik. Ett jobb som gör att schemat blir lite varierande. Men under säsongerna är det hon som har ”morgontjänsten” med barnen.
– Hon jobbar 50 procent när det är säsong och det går hur bra som helst. Nu har vi haft lite sämre resor på senare tid men vi flyger mycket charter och då är vi hemma på natten. En vanlig dag är jag och hämtar barnen klockan 14, säger Ericsson.
– Nu när vi var i Norrköping lyckades jag få Olle att somna om om han vaknade före 6:30 och det tycks ha funkat. Han sov nu när jag gick hemifrån till exempel. Annars tar ju Lotta morgnarna och det är ganska skönt. Men jag tror inte att det är alla spelare som har det så bra.

TRÄNARROLLEN LOCKAR - I FRAMTIDEN

Skadan höll Ericsson från isen men inte från vare sig SHL eller Skellefteå AIK. Istället kunde man se honom på läktaren med sina kryckor - det gällde även på bortaplan.
–  Inte alla får följa med på det viset, men laget och ledarna tyckte att det var viktigt att jag gjorde det och det tyckte jag också. Det är viktigt att visa engagemang. När jag hade kryckor och det var lite svårt att färdas ville jag inte stå i båset och vara till åtlöje.

Vad hade du för uppgifter på bänken, när du kom dit?
– När jag inte hade kryckor fick jag främst vara ansvarig för boxplay och powerplay, bland annat. Sen pratade jag mycket med tränarna i paus om möjliga förändringar och jag gav min syn på det.

Skulle du kunna tänka dig att fortsätta som tränare när karriären är över när det än blir?
– Ja det skulle jag absolut. Men inte första året. När jag väl lägger av kommer jag att ta ett år där jag inte är inom hockeyn, säger han och ändrar sig snabbt:
– Nej, så ska jag inte säga. Jag vill inte vara på fasta tider inom hockeyn. Jag vill inte att det ska styra mitt schema. Jag vill kunna åka iväg tio dagar med familjen när jag känner för det utan att det blir konstigt för laget.

Powerplay och numerärt underläge är ganska viktiga funktioner. Skulle du kunna tänka dig mer ansvar? Kan du se dig själv som huvudtränare?
– Om man blir tränare är det ju målet.  Jag fick för länge sedan frågan från klubben om jag ville bli general manager eller sportchef. Om man ska vara helt själv i den rollen, vilket många är, så måste man vara väldigt strukturerad. Man måste vara tillgänglig dygnet runt egentligen och det är inte bara att sitta och vänta på att en agent ska ringa. Det gäller att få in de spelare man vill ha och samtidigt ska man slussa in unga spelare från de egna leden. Det i sig ger ju ett annat engagemang, säger han.

Det är inte ovanligt att spelare hamnar på högt uppsatta positioner som just sportchef eller general manager direkt efter karriären. Bland de senare i raden av spelare att ta det klivet är Erik Forssell, som tillsammans med Niclas Lundkvist basar över det sportsliga i Skellefteå: 
– I klubben har vi ju Niclas (Lundkvist, red. anm.). Och ”Forre” la ju av för inte så längesen. Det kräver ett stort brinn för sporten och det saknar jag inte. Det som gör att jag inte vill vara sportchef är telefontiderna. Jag skulle kunna vara sportchef om man var två och den ena tar telefongrejerna. Det är väldigt få saker som får mig stressad men att ha missade samtal och sms stressar mig.

190329ow070-1562853747.jpg

Jimmie Ericsson på Skellefteås tränarbänk.HOCKEYSTADEN SKELLEFTEÅ - INTE SOM ALLA ANDRA

Vårt samtal glider åter över på Ericssons nya hemstad. Även om det är sommar är inte hockeyn långt bort. Kommunen, med drygt 72 000 invånare, är ett rejält hockeyfäste och även sommartid kan man se flaggor med klubbens logotyp svaja i flaggstänger. Invånarna har dekorerat brevlådor i klubbens färger och om man, som undertecknad, råkar nämna att man kommer från en annan hockeystad utan att för den sakens skull nämna sporten i samma andetag hamnar ofta samtalet vid sporten. Skellefteå är inte unikt för Sverige, men det är onekligen en speciell atmosfär kring ishockeyn och ”Bygdens Lag”.
– Det är därför jag tycker att vi måste göra saker bättre. Staden är inte jättestor, det är den inte.  Nästan alla har koll på hur det går för laget och nästan alla ser matchen på något sätt. Att vi då inte klarar av att fylla hallen i en sådan hockeytokig stad… då måste man göra saker bättre, säger Ericsson och fortsätter:
– Spelet måste bli bättre. Min tro är att den här staden vill se ett lag som gör det där lilla extra när det är tight. Men som hockeyn är idag kan det ju rendera i avstängningar.

Rent publikmässigt behöver ju inte det vara till en nackdel. Det kommer kanske en avstängning som varken klubb eller fans håller med om och då blir ju det en snackis som i sig kan dra folk.
– Den här staden är hockeytokig. Jag går inte på stan så ofta, men jag är ju på affären och handlar. Det är alltid positiva tongångar även om det går tungt. ”Vi vinner nästa match” och sådär. Man får aldrig höra saker som ”Fan vad dåliga ni var igår.” Då låter det istället ”Det gick inte så bra igår.” Det är alltid på ett snällt och trevligt sätt.

Är det en lustig känsla att bli igenkänd på det sättet?
– Nu tycker jag inte det längre. Men Elsa tyckte att det var lite jobbigt när hon gick i förskolan. Barnen ropade på mig när vi kom och då blev det en grej jag lämnade. För henne blev det en sak när vi kom till hennes förskola så då fick jag inte lämna henne på ett tag. Annars, nja. Det tar lite längre tid att handla men det är trevligt. När det är trevliga människor - vilket det är i den här staden - ger det mig lite extra kraft på isen, säger han.
– I slutet av matcher och viktiga matcher. De bringar ut mer av mig vilket jag tycker är en skön känsla. Sen är inte jag den som gillar att utmärka mig. Jag kanske inte ger klacken massor extra, som andra spelare gör. Jonathan Pudas, till exempel, ger så mycket av sig själv till klacken. Det är helt fantastiskt att se det. Men när jag gör känner jag mig lite…hur ska jag säga….

Obekväm?
– Ja, det är obekvämt. Men när jag inte tänker efter - när jag gör ett suddenmål eller något sådant - då är det en sak för det kommer naturligt. Men när det inte är naturligt blir jag obekväm. Jag har inga problem att stå och snacka inför hur mycket folk som helst. Men när jag ska göra något som inte är för mig känns det lustigt.

Det kanske är lite som sporten i sig, man ska hitta sin relation till det som är runtomkring sig. I det här fallet är det fansen. Du behöver kanske inte vara längst fram och sjunga en ramsa…
– Nej, inte när Pudas finns där, skrattar han. Klacken skulle uppskatta det väldigt mycket så det är klart att jag gör det lite då och då.

190216mi047-1562853841.jpg

Jimmie Ericsson.

Pratstunden vänder tillbaka till vår utgångspunkt: Hockeysäsongen 2019-20 står för dörren, men än så länge är det utan ett SHL-kontrakt för SHL:s äldste spelare. 558 SHL-matcher är än så länge siffran på hans konto. Men hoppet lever för att det ska bli ytterligare ett gäng.

Har du någon deadline för spela eller inte spela kommande säsong?
– Nej, det har jag inte. Skellefteå måste ju fylla sitt lag också, det är jag fullt medveten om. Det kändes fel att skriva på i april om jag sedan märkt att jag inte kunnat spela. Nu är jag medveten om att min plats kanske går förlorad. Jag har ju spelat väldigt länge och jag var ju äldst i SHL redan förra året. Det är klart att det vore mäktigt att fortfarande spela hockey när man är 40 år.

Vissa spelare vill sluta på egna villkor, andra inte - spelar det någon roll för dig?
– Ja det gör det. Jag vill också det. Jag har kommit tillbaka från en svår skada förut och då kom jag i december.

Några semesterfirare har letat sig till kaféet när vårt samtal börjar lida mot sitt slut. Jimmie Ericsson vänder hemåt för dagens arbete vid huset. Sommaren har inte riktigt passerat zenit än och solen gör sitt för att påminna oss om det när vi kliver ut från kaféet. Försäsongen är igång på många håll. För Jimmie Ericsson väntar fortsatt rehab. Skellefteå AIK ska resa sig efter de senaste årens, med storlagets mått mätt, sämre resultat.

Det vore väl ändå passande om stadens inflyttade store son fick vara med om det?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 15 maj
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 18 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
torsdag 19 maj
03:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten