Robert Lantosi.
Bildbyrån
AHL

Spelade i Hockeyettan för två år sedan – nu får 23-åringen AHL-kontrakt

ANNONS
För två år sedan spelade han i Hockeyettan med Sundsvall. Nästa säsong får den slovakiske forwarden Robert Lantosi chansen i Boston Bruins farmarlag Providence.

Robert Lantosi kom till Sverige från hemlandet Slovakien 2012 för att spela juniorhockey med Västerås. Den slovakiske forwarden spenderade fyra säsonger i den Hockeyallsvenska klubben, dock utan att på allvar slå sig in i klubbens a-lag.

Säsongen 2016/17 gick flyttlasset istället norrut och till Hockeyettan-klubben Sundsvall, där han noterades för 27 poäng på 40 matcher under säsongen. Efter endast en säsong i Medelpadsklubben valde Lantosi sedan att flytta hem till Slovakien igen.

TOG PLATS I VM-TRUPPEN

Där har 23-åringen växlat upp ordentligt. Den gångna säsongen stod högerskytten för hela 58 poäng (20+38) på 56 matcher för sitt HK Nitra i den slovakiska högstaligan. Poängnoteringen gav honom en femteplats i den totala poängligan och tog honom sedan hela vägen in i Slovakiens trupp till hemma-VM.

Nu får den tidigare Västerås- och Sundsvallsspelaren chansen i Nordamerika. Under måndagskvällen meddelade AHL-klubben Providence Bruins att forwarden skrivit ett AHL-kontrakt med klubben.

Kontraktet innebär att slovaken inte kan kallas upp till Boston. Då skulle NHL-klubben först behöva skriva ett NHL-kontrakt med 23-åringen.

Lantosis kontrakt med Providence sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL