Ryske VM-backen förlänger med Colorado

ANNONS

Nikita Zadorov blir Colorado Avalanche trogen. Sent under fredagskvällen meddelade Avalanche att den ryske VM-backen skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Nikita Zadorov draftades redan som 16:e spelare totalt i NHL-draften 2013 av Buffalo Sabres och var en del av utbytet som skickade Ryan O’Reilly till Sabres 2015.

Även om den VM-meriterade backen kanske inte riktigt kommit upp i de högt ställda förväntningarna som fanns på honom kring draften, har han varit en stabil NHL-back de senaste säsongerna för Avalanche.

TOG VM-BRONS MED RYSSLAND I VÅRAS

Nu säkrar Joe Sakic upp Zadorovs tjänster även för nästa säsong. 24-åringen, vars kontrakt gick ut i månadsskiftet, skrev under fredagskvällen på ett nytt ettårskontrakt med Avalanche. Det nya kontraktet kommer att ha en lönetaksträff på 3,2 miljoner dollar . Det är en höjning på en dryg miljon från hans tidigare kontrakt.
– ”Z” bidrar med tuff och fysisk närvaro på vår blålinje. Han är en viktig del av vår backbesättning och vi är glada över att ha honom under kontrakt även nästa säsong, säger Sakic till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen noterades Zadorov för 14 poäng (7+7) på 70 matcher för Avalanche. Han fanns även med i Ilja Vorobjovs VM-lag som bärgade ett brons under vårens turnering i Slovakien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL