LISTA: Tio NHL-spelare som fortfarande går klubblösa

ANNONS

Dammet efter galenskaperna den 1 juli har slutligen börjat lägga sig. Kvar på den fria marknaden finns dock fortfarande ett gäng duktiga NHL-spelare. Nedan listats tio spelare som fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb till hösten.

Över 118 kontraktsskrivningar till ett totalt värde av nästan 700 miljoner dollar gjordes under måndagen när free agent-marknanden öppnade i måndags.

Trots det finns det fortfarande en hel del spännande namn kvar ute på marknaden. Nedan listas tio spelare som fortfarande finns tillgängliga för NHL-klubbarna att plocka upp från den fria marknaden.

Jake Gardiner, b

Backens framtid i Toronto var osäker, och när laget hämtade in Tyson Barrie från Colorado stod det klart att det inte fanns någon plats för Gardiner i Leafs trupp till nästa säsong. 29-åringen har dragits med en del ryggproblem, men när han är skadefri är han en förstärkning för de allra flesta NHL-klubbars blålinje.

Ryan Dzingel, c/fw

Dzingel trejdades till Columbus i slutskedet av säsongen som en del i deras satsning på att gå långt i slutspelet. 27-åringen stod för tolv poäng på 21 grundseriematcher för Blue Jackets, men fick se sig själv utanför laget under stunder i slutspelet. Dzingel har dock snittat uppemot 40 poäng de fyra senaste säsongerna och det bör finnas en hel del intressenter för den snabbe forwarden.


Ryan Dzingel. Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports

Joe Thornton, c

Ingenting ser ut att kunna stoppa ”Jumbo Joe” från en fortsättning i ligan. Trots att han är 40 år gammal ser Thornton inget slut på karriären. Thornton stod för 51 poäng den gångna säsongen och är alltjämt en bra spelare på NHL-nivå, åldern till trots. 40-åringen förväntas förlänga med Sharks så fort ed gjort klart med Kevin Labanc, som är restricted free agent.

Micheal Ferland, fw

Ferland är lite av en late bloomer, som vid 27 års ålder nu börjat göra sig ett namn runt om i ligan. Forwarden stod för 40 poäng den gångna säsongen för Carolina, en notering som gav honom en fjärdeplats i den interna poängligan. Hurricanes har lönetaksutrymme för att ge honom ett nytt kontrakt, men det har även spekulerats i att  Ferlands tidigare klubb Calgary är ute efter hans tjänster.

Marcus Johansson, c/fw

Johansson gjorde otroligt bra ifrån sig sedan han anslöt till Boston från New Jersey i slutskedet av den gångna säsongen. 28-åringen från Landskrona var en viktig del av det Bruinslag som tog sig hela vägen till Stanley Cup-finalen i juni, men klubbens RFA-situation gör det svårt för honom att återvända till Boston. Johansson hade en lönetaksträff på 4,583 miljoner dollar den gångna säsongen och han lär kunna höja den ytterligare ett snäpp med sitt nästa kontrakt.

Patrick Marleau, c/fw

Efter två säsonger i Toronto fick 39-åringen lämna Leafs efter att klubben tvingats ordna upp löneutrymme. Flyttlasset gick till Carolina, där han bara dagar senare blev utköpt av Hurricanes. Marleau har själv varit tydlig med att han gärna ser sig själv i sin gamla klubb San Jose till hösten. Då får han dock räkna med en rejäl lönesänkning från de 6,25 miljoner han hade i lönetaksträff den gångna säsongen.


Patrick Marleau. Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Brian Boyle, c/fw

Veteranen skeppades från New Jersey till Nasvhille i slutet av säsongen men fick inte uppleva några slutspelsframgångar med Predators. Enligt 34-åringen själv har fem lag visat seriöst intresse för att sajna honom, men vilka klubbar det är ännu inte känt. Har tidigare sagt att han inte tänker stressa fram något beslut.

Derick Brassard, c

Efter en stökig säsong, där han inledde i Pittsburgh för att senare trejdas till Florida innan han skeppades iväg till Colorado vid trade deadline, är Brassard nu klubblös. Den tidigare 60 poängs-mannen får nog räkna med en lönesänkning från de fem miljoner dollar han hade som lönetaksträff den gångna säsongen. Är alltjämt en stabil och skicklig center som skulle vara en välkommen förstärkning i de flesta lagens två bottenkedjor.

Patrick Maroon, fw

Den färske Stanley Cup-mästaren fick inget nytt kontrakt av hemklubben St. Louis, men 31-åringen behöver nog inte oroa sig för att hitta något nytt NHL-jobb. Enligt Mark Spector på Sportsnet ska Maroons gamla klubb Edmonton vara ute efter hans signatur, samtidigt som rivalen Calgary visat intresse för den hårt arbetade forwarden. Stod för 28 poäng på 74 matcher för Blues den gångna säsongen.

Ben Hutton, b

Efter en jobbig säsong 2017/18 spelade Ben Hutton upp sig ordentligt den gångna säsongen. Fick något oväntat inget qualifying offer av Vancouver, vilket gjorde att de tappade 26-åringen helt gratis. En återkomst till Canucks är inte helt avskriven. Rapporter gör även gällande att även Montreal och Los Angeles är intresserade av backens tjänster.

Andra noterbara UFA:s: Justin Williams, Niklas Kronwall, Ryan Spooner, Marcus Krüger, Dion Phaneuf, Cam Ward, Thomas Vanek, Devante Smith-Pelly

Den här artikeln handlar om: