Sök

Lämnade Färjestad för rivalen: ”Jag hade fastnat lite”

Efter ett par år i Karlskoga och ett par år i Färjestad lämnar Theodor Lennström Värmlandshockeyn för spel i Frölunda. För hockeysverige.se berättar han om flytten.
– Jag hamnade i ett fack och fick inte spela så mycket, säger Lennström.

– Det finns ingen besvikelse egentligen. Jag trivdes bra i både Färjestad och Karlstad under mina år där, men det kom till en punkt där jag behövde tänka på mig själv. För min egen skull behövde jag komma någon annanstans, berättar 24-åringen Theodor Lennström för hockeysverige.se.

Den AIK-fostrade backen kommer till hösten spela SHL-hockey i en tredje klubb. Efter fyra år i Värmland kommer Lennström nu representera Frölunda. En flytt han valde att göra för att kunna ta kliv i den utveckling han själv känner att han hade stannat av lite i.
– Jag kände att jag hamnade i ett fack och fick inte spela så mycket. Jag hade fastnat lite, berättar han.
– Men jag kan förstå dem. Det fanns många riktigt bra backar i Färjestad och det var svårt att konkurrera med så många duktiga backar. Det blir svårt för tränarna också, fortsätter 24-åringen.

Känner du att du fick spela för lite?
– I vissa matcher där jag var väldigt bra borde jag ha fått spela mer. Men det är svårt det där, jag känner som sagt ingen besvikelse mot klubben utan är glad för tiden jag hade där. Färjestad har hjälpt mig mycket.
– I Frölunda har jag fått känslan av att det är mer att den som är bäst för dagen får spela. Då får man kriga för istiden på ett annat sätt och då blir det ännu bättre nivå både på träningar och matcher.

”FRÖLUNDA ÄR ETT VINNANDE LAG”

Theodor Lennström gjorde 16 respektive 15 poäng i SHL under de två säsongerna i Karlstad och är själv nöjd med hur han tog klivet upp i SHL efter tre raka säsonger i HockeyAllsvenskan.
– Jag tycker jag haft en hyfsat bra utveckling och åtminstone visat att jag är en stabil SHL-back – men jag vill även visa att jag kan ta ett steg till och bli ännu bättre på den här nivån.

Blickar framåt. Foto: Bildbyrån

Hur kom det sig att du valde Frölunda, för att kunna ta det steget?
– När chansen dök upp på bordet så kände jag att Frölunda var en bra förening. Kollar vi på alla, eller i alla fall dom flesta, som spelat där så får de en bra utveckling. Jag har hört mycket om hur de jobbar med individens utveckling och hur bra de är där. Det var en stor anledning.

Ja, hur mycket kollar du på hur andra spelare i din situation utvecklats i Frölunda?
– Det är absolut något man kollar på och väger in i en sån här situation. Men det kanske allra viktigaste är att Frölunda är ett vinnande lag. Det är ett lag som nästan alltid är uppe i toppen och krigar om att vinna – och i slutändan är det därför man spelar. För att få vinna saker.

HYLLAR TRÄNAREN

En annan anledning till backens klubbval var Frölundas assisterande tränare Kristofer Näslund, som tränare Lennström under hans tid i BIK Karlskoga.
– Det betyder mycket att han är där. Jag känner honom sedan tidigare och vet hur han funkar och hur han brinner för spelarnas utveckling. Han passar väldigt bra in hos Frölunda, av den anledningen. Han är bra med detaljer och kan verkligen mycket hockey.

Nu har backen klarat av sin första försäsongstid med Frölunda. Efter ett par stenhårda veckor gick laget på semester i fredags.
– Det har varit en jobbig försäsong, men en riktigt bra försäsong. Man känner att man utvecklas ganska snabbt och att man får möjligheten att träna så mycket som helst och att man verkligen får den hjälpen man behöver här.

Theodor Lennström gillar försäsongsträningen. Foto: Bildbyrån

”JÄVLIGT SURT”

Färjestad var guldfavoriter redan inför SHL-säsongen i fjol och vann sedermera också serien. Men i semifinal tog det stopp i match sju mot en annan rival, Djurgården. Ett tungt nederlag för guldtörstande Färjestad.

Har du kunnat lägga det snöpliga semifinaluttåget med Färjestad bakom dig?
– Ska jag vara ärlig var det jävligt surt och det har tagit tid att släppa det. Man måste gå vidare, för vi gjorde ändå en bra säsong. Det var surt att vi tappade det i slutspelet, men man får ändå vara nöjd även om man aldrig kan vara helt nöjd om man inte vinner.

Går det att säga vad det berodde på, att ni inte tog er hela vägen?
– Det är svårt, det där. Jag tror det handlar mycket om små marginaler. När du väl är i en sjundematch så kan det räcka med en studs eller att du kommer fel i en situation så kan det komma ett mål i baken och då kan det avgöras.

INTRESSE FRÅN NHL

Foto: Bildbyrån

Under säsongen kom också uppgifter från TSN:s insider Darren Dreger, som pekade på ett NHL-intresse för den dåvarande Färjestadsbacken. Uppgifter han själv också hörde talas om.
– Jag hörde att det fanns intresse och man snackade med något lag också. Men det var inte jättenära, heller. Däremot känns det kul att det finns lag och personer som gillar vad de ser av mig och gillar mig spel. Det blir som en extra gnista för framtiden.

Känner du att NHL är realistiskt för dig?
– Ja, det tycker jag. Det är mitt mål. Tidigare har jag sagt att det varit min dröm, men nu känner jag att det är inom räckhåll. Det känns absolut realistiskt.

Men först väntar åtminstone en till säsong i SHL, i Frölunda. Då hoppas Theodor Lennström kunna ta det där steget han tidigare talade om.
– Jag kommer från en bra försäsong och känner mig stark. Kommer jag in i säsongen och känner mig stark så vill jag ta nästa steg och bli en bra, drivande back i SHL. Jag vill klara av att spela mina minuter och vara stabil i mina insatser i varje match. Det är mitt mål – då kan jag hjälpa laget på bästa sätt.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten