Dubbla mästarcoachen tillbaka i NHL

ANNONS

Han förde Los Angeles Kings till två titlar på tre år. Nu är Darryl Sutter tillbaka i NHL – som rådgivare till Anaheims coachingstab.

2012 och 2014 vann Darryl Sutter Stanley Cup som head coach för Los Angeles Kings. 2017 lämnade han klubben efter sex år och har sedan dess gått utan coachjobb. Men nu är han tillbaka i NHL igen, om än i en annan roll.

60-åringen kommer nämligen agera rådgivare till Anaheim Ducks ledarstab. Det skriver klubben på sin hemsida. Eftersom Sutter var tränare för San Jose åren 1997 till 2002 har han således jobbat för samtliga tre Kalifornien-klubbar i NHL.

Utöver Kalinfornien-lagen har Darryl Sutter också jobbat som coach i Chicago samt coach och general manager i Calgary under sin långa karriär. Han är på fjortonde plats över de mest vinstrika coacherna i historien och en av blott 18 coacher som vunnit två Stanley Cup.

Efter att ha tvingats lämna Los Angeles meddelade Sutter att han lägger av som coach. Nu är han emellertid tillbaka i hockeysvängen igen.

Den här artikeln handlar om: