Uffe Bodin
BODIN: Svenskarna som kliver ut på öppna marknaden i NHL i dag

I dag öppnar NHL:s free agent-marknad. Här är en genomgång av alla svenska NHL-free agents som kommer att bli tillgängliga att byta klubb från och med i eftermiddag.

Dagen D är här. Under eftermiddagen öppnas marknaden för alla unrestricted free agents som kan byta klubbar. Här är en genomgång av alla svenska NHL-free agents som kan komma att få nya kontrakt inom närmaste tiden.

Gustav Nyquist, fw, San José
Lönetaksträff 2018/19: 4,75 miljoner dollar
Efter att ha upplevt sitt livs säsong (60 poäng) finns det av naturliga skäl ett stort intresse för Nyquist, Klubbar som Buffalo, Vancouver och Columbus har uppgetts visa intresse. Även Edmonton har länkats till forwardens namn. Bör kunna kamma hem ett femårskontrakt värt 5,5-6 miljoner dollar per säsong.

https://twitter.com/WGR550/status/1145615945366478848

Niklas Kronwall, b, Detroit
Lönetaksträff 2018/19: 4,75 miljoner dollar
Det är oklart om Kronwall, 38, kommer att fortsätta spela ishockey. Om han gör det är Detroit rimligtvis det enda alternativet då han tillbringat hela karriären i klubben.

Marcus Johansson, fw, Boston
Lönetaksträff 2018/19: 4,6 miljoner dollar
Ett fint slutspel med Boston Bruins har gjort Johansson till ett hett villebråd på marknaden. Det enda vi vet säkert är att det inte blir en fortsättning i Boston för 28-åringen. Klubbar som Buffalo och Columbus har nämnts i sammanhanget.

Anton Strålman, b, Tampa Bay
Lönetaksträff 2018/19: 4,5 miljoner dollar
Efter en skadedrabbad säsong ser Strålman ut att få lämna Tampa. Har haft kontrakt med flera klubbar inför free agent-perioden. En av dessa ska vara Tampas rival Florida Panthers, enligt Pierre LeBrun.

Marcus Krüger, c, Chicago
Lönetaksträff 2018/19: 3,1 miljoner dollar
Ser inte ut att bli kvar i Chicago. Annars har det varit tyst kring Krüger. Kommer att tvingas ta en lönesänkning om han blir kvar i NHL. Kan fortfarande fylla en roll som defensiv fjärdecenter. Har en stark VM-turnering i bagaget.

Patrik Nemeth, b, Colorado
Lönetaksträff 2018/19: 2,5 miljoner dollar
I takt med att Colorado har förstärkt sitt försvar har Nemeths roll i laget minskat. Nu får han testa vingarna i en ny klubb. Vancouver uppgavs vara intresserade i ett tidigt skede, men de ser ut att satsa på andra free agent-backar.

Oscar Lindberg, c, Ottawa
Lönetaksträff 2018/19: 1,7 miljoner dollar
Började hitta målet efter trejden från Vegas till Ottawa. Har dock två tunga år bakom sig i Vegas där han åkt in och ut ur laguppställningen. Ottawa hade ett visst intresse av att behålla svensken, men det ska inte längre vara aktuellt.

Robin Lehner, mv, NY Islanders
Lönetaksträff 2018/19: 1,5 miljoner dollar
Förhandlingarna med Islanders har gått trögt. Här kan man dock fråga sig om general managern Lou Lamoriello försöker dra ut på processen för se om han kan få in Sergej Bobrovskij – och sedan sajna Lehner om så inte blir fallet. Sista budet till Lehner uppgavs ha varit ett tvåårskontrakt värt tio miljoner dollar. Om han kliver ut på free agent-marknaden lär det inte saknas intresse. Klubbar som Carolina och Columbus saknar förstamålvakt i nuläget.

svenska NHL-free agents

Pär Lindholm, c, Winnipeg
Lönetaksträff 2018/19: 925 000 dollar
Spelade alla matcher för Toronto innan han trejdades till Winnipeg alldeles innan trade deadline. Visade bra defensiva egenskaper på NHL-nivå, men sköt bara ett mål på 65 matcher. Den begränsade utdelningen kan stå i vägen för ett nytt NHL-kontrakt.

Magnus Pääjärvi, fw, Ottawa
Lönetaksträff 2018/19: 900 000 dollar
Får inte förnyat förtroende av NHL:s sämsta lag – trots en fin avslutning på säsongen. Kan fylla en funktion i en tredje- eller fjärdekedja, men i en liga som trendar mot yngre spelare kan det bli svårt för honom att hitta ett ny arbetsgivare. KHL?

Hampus Gustafsson, fw, Washington
Lönetaksträff 2018/19: 883 750 dollar
Breddspelare i Hershey Bears under den gångna säsongen. Hade tre assist på 44 AHL-matcher och lär inte få något NHL-kontrakt. Om han ska stanna i Nordamerika krävs det sannolikt ett AHL-avtal.


Foto: Robert Mayer-USA TODAY Sports

Fredrik Claesson, b, N Y Rangers
Lönetaksträff 2018/19: 700 000 dollar
Spelade knappt hälften av matcherna för Rangers och gjorde vad han skulle i sin defensiva roll. Är en sjätte eller sjunde back i NHL och det är en sådan roll han får leta efter.

Mario Kempe, c, Arizona
Lönetaksträff 2018/19: 700 000 dollar
Det har funnits ett ömsesidigt intresse mellan Kempe och Arizona att förlänga kontraktet. Nu har Coyotes dock gjort en hel del förändringar under sommaren och det är oklart om svensken fortfarande finns kvar i deras framtidsplaner. Gissningsvis finns det ett stort KHL-intresse för forwarden om det inte löser sig i NHL.

Eddie Läck, mv, New Jersey
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
Opererades under förra säsongen och begränsades till sex matcher. Har sagt att han måste känna sig hundra procent innan han börjar fundera på var han ska spela. ”Först och främst vill jag bli frisk innan jag tar något beslut”, sa han till vår reporter Ronnie Rönnkvist i april.


Foto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Pontus Åberg, fw, Minnesota
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
Fick inte samma fina utdelning i Minnesota som han fick i Anaheim innan trejden i januari. Det kostade honom en fortsättning i Wild. Berättade förra veckan att NHL är prioriterat, men att han är öppen för KHL-spel. SHL är inte aktuellt i dagsläget.

Oscar Fantenberg, b, Calgary
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
Fantenberg har visat att han håller i NHL. Det är därför inte uteslutet att han får nytt kontrakt efter att ha svalt en hel del speltid för framför allt Los Angeles innan han trejdades till Calgary.

Tobias Lindberg, fw, Vegas
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
Är det dags att komma hem nu? Lindberg har spelat i Nordamerika sedan 2014 och tvingats till en hel del klubbyten på senare år. Den här säsongen representerade han till exempel tre (!) olika AHL-lag. Enda NHL-matcherna kom med Toronto 2016. Har inte varit riktigt nära sedan dess.

Joakim Ryan, b, San José
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
San José valde att släppa backen efter en säsong där han noterades för sju assist på 44 matcher. Svensk-amerikanen kan mycket väl tänkas få en ny NHL-chans på annat håll. Har visat i AHL att det finns offensiv uppsida i hans spel.

Tim Heed, b, San José
Lönetaksträff 2018/19: 650 000 dollar
”Jag kommer definitivt att bli kvar i NHL”, meddelade Heed i en intervju med Norran härom dagen. Om det blir San José eller inte återstår att se. Som högerskytt med kvalitéer i powerplay lär han kunna få en bättre möjlighet än han fick i Sharks (37 matcher).

svenska NHL-free agents

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 28 januari
15:15 HV 71 - Luleå SHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten