Sök
Är det nästa säsong det sker? Att Luleåfansens guldhunger mättas.
SHL

Stillas fansens guldtörst? ”Ser dem absolut som en outsider”

De kom tvåa i grundserien och åkte ut i semifinal. Känslan är att Luleå är på rätt väg och fjolåret tände en förhoppning om ett andra sm-guld – det första kom 1996.
— Jag tycker att det här laget ska vara minst lika bra som ifjol, säger NSD och Norrbottens-Kurirens sportchef Anton Olofsson till hockeysverige.se.

Luleå var en av förra säsongens positiva överraskningar i SHL. Länge ledde de serien och den slutliga andraplatsen var den bästa placeringen sedan 2012 då de vann grundserien. Det blev respass i semifinal mot Frölunda och Luleå var snabba med att göra klart nästa säsongs trupp. Vi tog hjälp av NSD och Norrbottens-Kurirens sportchef Anton Olofsson för att känna Luleå på pulsen inför säsongen 19/20.

Dina spontana tankar om Luleå just nu inför nästa säsong?
— Spontant tycker jag att de känns bättre än ifjol. De har värvat väldigt bra och var klara tidigt med truppen.

TRUPPEN UPPGRADERAD

Anton Olofsson tycker att det är en generell uppgradering av truppen och han inleder med att prata om den ack så viktiga målvaktssidan där Joel Lassinantti är kvar sedan ifjol och nu har fått en ny parhäst.
(David) Rautio känns som ett stabilare andraval än (Niklas) Rubin. Det är en målvakt som man vet vad man får av, säger Olofsson.

Backsidan är intakt sedan ifjol.
— Sen vet man inte vad som händer med Jesper Sellgren. Men om man förutsätter att han spelar med Luleå så tycker jag att den backsidan är väldigt bra. Det visade man ifjol.

På forwardssidan har man bland annat spetsat med de finska världsmästarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen.
— Man har spetsat litegrann. Det kanske var den svagaste lagdelen ifjol. Men jag tycker den ser bättre ut även om man tappat Isac Lundeström. Men jag tycker att de två finska VM-centrarna borde rimligtvis kunna ersätta honom.
— Sen finns det spännande talanger i (Isac) Brännström och (Filip) Hållander.

VIKTIGT ATT ”BULAN” STANNAR

Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund går in på sin tredje säsong. Ifjol fick laget utdelning på hans spelidé som präntats in. Anton Olofsson tror inte att laget kan lyfta och utveckla den så mycket mer. Nu handlar det om vad för kvalité det är på spelarna.
— Jag tycker de fick ut väldigt mycket av den redan ifjol och jag vet inte om man kan få ut så mycket mer av den. Däremot så kanske man kan utveckla offensiven i hans spelidé då man fått in ännu mer skickligare spelare. Så man kan bli ännu mer effektivare.
— Sen tror jag det hårda jobbet, att ligga rätt i egen zon och det där som ”Bulan” är känd för, att få ut mycket av sina spelare, där tror jag man redan har nått någon form av tak plus att många motståndarlag kunnat läsa in sig bättre till nästa säsong. De kanske har kikat lite på hur Frölunda gjorde i semifinalserien för att kunna ta sig ur Luleås spel.

Att ”Bulan” stannar tycker han är viktigt
— Att han får fortsätta ett år till med samma kärna av truppen är såklart positivt.

Luleå nämns alltmer som en favorit inför nästa säsong. En sist de kanske inte är helt vana vid. Hur hanterar de det tror du?
— De gillar ju att slå ur underläge. Även inför i år, det enda de pratat om hittills är ”vi ska nå kvartsfinal.” Det tycker jag är en målsättning som är lite för blek med tanke på resultatet ifjol och hur man har byggt laget i år.
— Jag tycker att det här laget ska vara minst lika bra som ifjol. Minst en semifinal.
— Jag tror att de medvetet försöker hålla ner förväntningarna, men jag tror inte det går riktigt. Det är ingen i Luleå som skulle vara nöjd med en kvartsfinal. Sen vet jag inte heller om man kommer vara den solklara SM-guldfavoriten, men jag ser dem absolut som en outsider som bör nämnas i det sammanhanget.

Fansen?
— Det finns en väldig längtan efter ännu ett SM-guld. Många är väldigt positiva till den resan man gjort och ifjol när man tog tillbaka det gamla klubbmärket. De känner att att klubben är på väg åt rätt håll, men man vill också ha den där sportsliga framgången.
— Det är väldigt positivt kring hur laget är byggt och var man är på väg, men ifjol när man åkte ut i semi så var det en stor besvikelse bland många som hade hoppats att det skulle vara året då man kunde ta guld igen.

Hur går det nästa säsong?
— En rimlig målsättning är väl topp fyra i alla fall, inleder Anton Olofsson sitt svar.
— Men det är svårt så här tidigt. Man kollar på trupper och sånt men, förutom Frölunda som jag tycker ser väldigt bra ut, så är det inget lag jag spontant skulle vilja säga är mycket bättre än vad Luleå är. Så de skulle mycket väl kunna vara var som helst i topp fyra i grundserien.
— Minst semifinal tycker jag, annars tycker jag att det är ett misslyckande. Sen hur långt man går? Det är så svårt, det kan komma in en värvning sent på säsongen som förändrar i något lag och liknande. Men jag tror mycket väl Luleå kan vara ett finallag.

Här nedan kan ni läsa samtliga 13 tidigare delar i Hockeysveriges rundringning i syfte att ta tempen på SHL-klubbarna.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Brynäs: ”Ute på någon slags valkampanj”

Färjestad: ”Många fans som i princip har panik över hur läget är”

Rögle: ”Tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk”

Oskarshamn: Ett hockeyintresse på Leksandsnivå

Leksand: Uppe för att stanna nu? ”Sänder vissa signaler”

Frölunda: Rönnbergs lyxproblem: ”Det börjar bli trångt”

Djurgården: ”Han kan bli en spännande joker”

Idag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.40
X 4.00
2 2.50
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.74
X 4.10
2 4.05
Idag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.35
X 4.10
2 2.55
Idag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.05
2 2.10
Idag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.65
X 4.40
2 4.35
Idag 19:00
Modo Hockey - IF Björklöven
1 2.35
X 4.10
2 2.55
Idag 19:00
Kristianstad IK - BIK Karlskoga
1 3.80
X 4.75
2 1.69
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten