Vancouver
BODIN: De tio hetaste spelarna på free agent-marknaden

På måndag öppnar free agent-marknaden i NHL. Årets kull av kontraktslösa spelare har tappat en del lyster sedan Erik Karlsson beslutade sig för att stanna i San José Sharks. Men det finns fortfarande en hel del spelare som kan göra skillnad. Här är en lista över de tio hetaste namnen, enligt Uffe Bodin. 

1 juli brukade vara ett rätt beigt datum där en massa veteraner i utförsbacke fick alldeles för mycket pengar. Så var det i alla fall i slutet av 1990- och början av 2000-talet när jag på allvar började följa NHL med stort intresse. Med tiden har det där förändrats. Inte minst då på senare år.

När det skrevs ett nytt kollektivavtal i NHL efter lockouten 2004/05 – då även lönetaket infördes – förändrades åldern för när man kunde bli så kallad unrestricted free agent och därmed träda ut på den öppna free agent-marknaden. Innan 2005 fick spelaren endast i undantagsfall den statusen innan den hade fyllt 31 år. Nu kunde spelare som varit i ligan i sju år – i allra yngsta fall 25-åringar – bli unrestricted free agents.

Nu har det dock tagit en hel del år för att verkligen se effekterna av det här. Innan det senaste kollektivavtalet spikades 2013 kunde NHL-klubbarna i princip skriva hur långa avtal som helst med spelarna. Det gjorde att de flesta superstjärnor bands upp under väldigt lång tid.

Sedan 2013 har klubbarna ”bara” tillåtits skriva åttaårskontrakt med egna spelare och sjuårskontrakt med spelare de värvat via öppna marknaden. Det har öppnat upp free agent-marknaden ytterligare en smula.

Det har även en förändrad attityd bland yngre spelare över lag. Tidigare var laglojalitet och så kallad ”hometown discount” (hemma-rabatt) mycket mer av en grej i ligan. Om man ska generalisera tycks den yngre, mer självständiga och individuellt skolade generationen visa tecken på att vara på väg att bryta sig loss från den mentaliteten.

Det bådar för att vi på sikt kan få se fler spelare testa öppna marknaden för att ta reda på var deras verkliga värde ligger. Lite mer som i basketens NBA där spelarna är mer benägna att söka sig vidare från klubbar i jakt på mer pengar och bättre möjligheter till framgång.

Årets kull av unrestricted free agent-spelare i NHL är en av de bättre vi har sett på senare år. Efter att John Tavares tog klivet i fjol, som den första superstjärnan på länge att inte bara testa marknaden utan även byta klubb, finns det flera nya tunga namn ute i år. Även om Erik Karlsson valde att stanna i San José Sharks har vi några vilda dygn framför oss innan dammet har lagt sig i NHL.

Här är min personliga topp tio-lista över de hetaste free agent-spelarna i NHL den här sommaren:

1) Artemij Panarin, fw, Columbus

27 år gammal har Artemij Panarin börjat spela sin bästa hockey i karriären. Han var riktigt bra redan under åren i Chicago Blackhawks, men det var efter flytten till Columbus 2017 som han verkligen bevisade att han inte behöver omges med andra superstjärnor för att leda ett lag. I Chicago var frågetecknet hela tiden om han var en produkt av lekkamraten Patrick Kane eller inte. I Columbus bevisade han att så inte var fallet. Panarin har gjort 82 respektive 87 poäng de senaste två säsongerna och även varit över en poäng per match i slutspelet. Den klubb som lyckas värva honom får en rejäl spjutspets i lagbygget.

Tänkbara destinationer: Florida Panthers, New York Rangers eller New York Islanders.

2) Sergej Bobrovskij, mv, Columbus

Det hör inte till vanligheterna att en av ligans främsta målvakter hamnar på free agent-marknaden. Men här är vi nu. Bobrovskij hade inte sin bästa grundserie i karriären, men bevisade äntligen att han har förmågan att vara en matchvinnare även i slutspelet med sin sensationella serie mot Tampa Bay i första rundan av vårens playoffs. Har passerat 30-strecket, men är fortfarande en målvakt att räkna med. Bör ha minst fyra säsonger av riktigt bra hockey i sig.

Tänkbara destinationer: Florida Panthers eller New York Islanders.

3) Matt Duchene, c, Columbus

Det har länge funnits vissa tvivel kring kring huruvida Matt Duchene verkligen är en förstacenter. Han besvarade de tvivlen med personbästa i mål (31) och tangerat personbästa i poäng (70). Nu går han in i free agent-leken som ohotad förstacenter i årets kull och kommer att tjäna hutlöst med pengar tack vare det. Det sjuåårskontrakt som Duchene slutligen signerar lär inte vara värt en dollar under 65 miljoner. Allt tyder på att Nashville Predators blir klubben som fångar upp Duchene. Den omstridda P.K. Subban-trejden har frigjort de pengar som klubben behöver för att kunna sajna den countryälskande 28-åringen – som redan äger en fastighet i staden.

Tänkbara destinationer: Nashville Predators, Montréal Canadiens eller New York Islanders.


Joe Pavelski. Foto: Bildbyrån/USA Today Sports

4) Joe Pavelski, fw, San José

35 år gammal lyckades Pavelski skjuta 38 mål för San José. Sharks-kaptenen har varit jämnheten personifierad när det kommer till produktion under sin karriär. Det är ändå förståeligt att Sharks inte varit jättesugna på att skriva ett längre kontrakt med amerikanen givet hans ålder. Nu ser det därför ut som om han går mot karriärens första klubbyte – efter 13 år i San José. Sharks ska inte räknas bort helt, men sett till vilket intresse det finns för Pavelski på öppna marknaden kan han med lätthet få ett tre- eller kanske till och med fyraårskontrakt av en klubb som är tillräckligt desperat efter hans tjänster. Dallas och Tampa har pekats ut som toppkandidaterna till att ro iland honom.

Tänkbara destinationer: San José Sharks, Dallas Stars, Tampa Bay Lightning, Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche eller Minnesota Wild.

5) Robin Lehner, mv, N Y Islanders

Robin Lehner har aviserat att han inte vill något hellre än att stanna på Long Island. Men baserat på rapporter under gårdagen har förhandlingarna mellan den svenska Vezina Trophy-finalisten och Islanders GM Lou Lamoriello gått trögt. Islanders ska ha erbjudit Lehner fem gånger fem miljoner dollar medan målvaktens representanter ville ha fem miljoner som ett utgångsläge i förhandlingarna. Islanders har nämnts som en utmanare i kampen om Sergej Bobrovskij, vilket kan komplicera saker och ting. Om Lehner kliver ut på free agent-marknaden lär det inte vara någon brist på intresse efter hans stora revanschsäsong. Det finns flera klubbar med stora behov på målvaktssidan.

Tänkbara destinationer: Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets och Florida Panthers.

6) Anders Lee, fw, N Y Islanders

Blir det här andra sommaren i rad som Islanders tappar en lagkapten? Den risken verkar överhängande just nu. Efter att John Tavares lämnade Long Island för Toronto i fjol står nu hans efterträdare Anders Lee utan kontrakt med tre dagar kvar till 1 juli. Lee, som fyller 29 år på onsdag, sköt 40 mål så sent som säsongen 2017/18 och är en av de bästa spelarna runt målgården i hela NHL. Även om han  ”bara” landade på 28 mål i ett mer defensivt inriktat Islanders den gångna säsongen lär det finnas ett stort intresse för hans hockeykunnande. Flera klubbar har aviserat att de vill sajna vänsterforwarden, men vi ska nog inte utesluta att Islanders lyckas knyta upp honom riktigt än.

Tänkbara destinationer: New York Islanders, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks och Colorado Avalanche.


Mats Zuccarello. Foto: Jerome Miron/USA TODAY/Bildbyrån

7) Mats Zuccarello, fw, Dallas

Det blev en konstig säsong för Mats Zuccarello. För första gången i karriären lämnade han New York Rangers för en annan NHL-klubb. I Dallas gjorde han succé i debuten – och bröt sedan armen. Efter att ha kommit tillbaka och gjort ett fint slutspel – elva poäng på 13 matcher – ligger hans marknadsvärde på en fin nivå. När spelare som Panarin, Pavelski och Lee försvunnit från marknaden borde han rimligtvis vara den första spelaren som klubbarna ger sig på. En återkomst till Dallas verkar inte trolig. Men kanske ska man inte räkna bort Rangers. Speciellt inte om de går miste om Panarin.

Tänkbara destinationer: Colorado Avalanche, New York Rangers eller Columbus Blue Jackets.

8) Jake Gardiner, b, Toronto

I en free agent-klass med få backar värda sin prislapp sticker Jake Gardiner ut ur mängden. Någon klubb kommer antagligen att betala på tok för mycket pengar för Tyler Myers och förbanna det inom ett par år. Men i Gardiner kan man få en mer effektfull och rörlig back med högre offensiv uppsida. Han blev orättvist föremål för fansens vrede i Toronto på grund av ett par dåligt tajmade misstag i de senaste slutspelen, men sett över hela hans tid i klubben går det att argumentera för att han varit lagets bästa back i konkurrens med Morgan Rielly. Det som stör det positiva intrycket av den skridskoskickliga backen är de ryggproblem han dragits med på senare år. Kanske får det vissa klubbar att dra öronen till sig?

Tänkbara destinationer: Vancouver Canucks, Montréal Canadiens, Minnesota Wild eller Detroit Red Wings.

9) Gustav Nyquist, fw, San José

Med 60 poäng hade Gustav Nyquist lägligt nog sin bästa offensiva NHL-säsong inför free agent-marknadens öppnande. Fyller 30 år i september men tycks ha en hel del bränsle kvar i tanken. En perfekt spelare för ett lag som är på jakt efter ”secondary scoring” till en andralina och en andra PP-uppställning. Det är inte orimligt att tro att han kan skriva ett fem- eller kanske till och med sexårskontrakt och håva in 5-6 miljoner dollar per säsong. San José är absolut inte avskrivna. Det är heller inte möjligheten att han återvänder till Detroit. Men fler klubbar lär hugga.

Tänkbara destinationer: San José Sharks, Detroit Red Wings, Vancouver Canucks, Edmonton Oilers eller Columbus Blue Jackets.

10) Micheal Ferland, fw, Carolina

I en skapligt djup free agent-klass har det pratats alldeles för lite om Micheal Ferland. Powerforwarden gjorde 40 poäng för Carolina efter trejden från Calgary, men är framför allt en fysisk spelare som kan bereda väg för andra. Spelade en framträdande roll i Calgarys toppkedja med Johnny Gaudreau och Sean Monahan innan han trejdades och ersattes av Elias Lindholm. Kanske ingen forward klubbarna ska spräcka bankvalvet för, men han ger en hel del värde och är en sällsynt spelare i en liga som lägger allt mer fokus på skicklighet och fart i det att han erbjuder ytterligare en dimension. I nuläget ett bättre alternativ än fyra år äldre Wayne Simmonds, som sett sin aktie dala betänkligt de senaste två säsongerna.

Tänkbara destinationer: Colorado Avalanche, Montréal Canadiens eller Boston Bruins.

Bubblare:

Petr Mrázek, mv, Carolina
Anton Strålman, b, Tampa
Marcus Johansson, fw, Boston
Justin Williams, fw, Carolina
Joonas Donskoi, fw, San José
Ryan Dzingel, fw, Columbus
Patrick Maroon, fw, St. Louis
Brett Connolly, fw, Washington

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 01 februari
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten