Sök
SHL

”Tror att vi kommer fortsätta spela efter 52 omgångar – i en positiv bemärkelse”

Leksand har inte varit blygsamma i sina värvningar. Som nykomlingar har de värvat OS-backar, samt ärkerivalens storstjärnor. I en lång intervju berättar general manager Thomas Johansson om Leksands svansföring, hans turbulenta start och målet med återkomsten till SHL.
– Tittar vi på spelare som Ahnelöv, Fransson och även Spencer så känns det som vi träffat rätt på den digniteten av spelare vi letat efter, säger ”Tjomme”

ULLVI/LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

I slutet av november blev det officiellt att Leksand anställt en ny sportchef. Valet föll på en 48-årig ”Djurgårdare” från Vendelsö i södra Stockholm, Thomas Johansson. Tidigare har han varit sportchef i Djurgården under tre säsonger och har en stor del i del lagbygge som tog stockholmarna till SM-final förra säsongen. Men någon tidigare koppling till Leksand och Dalarna har han inte, förutom att han med Djurgården som spelare slagit Leksand ett antal gånger, men även förlorat.
– Det stämmer att jag inte hade några kopplingar till Dalarna överhuvudtaget, berättar Thomas Johansson, ”Tjomme” kallad, då vi ses för en intervju i byn Ullvi som ligger i utkanten av Leksand.
– Jag har självklart varit här och spelat hockey. Det var alltid kul samtidigt som det alltid var en fantastisk inramning när vi var i Leksand. Det var också en stor rivalitet mellan Djurgården och Leksand vid den här tiden.
– Matcherna drog alltid mycket publik och det var heta matcher. Vi vann dessutom oftast, vilket jag tycker var ganska skönt, säger Thomas Johansson med ett leende.

Förra VM-backen lämnade Djurgården efter säsongen 2017/18. Efter det hade han ett kortare uppehåll innan han tog över jobbet som sportchef för Leksand. Det var också en kontrast för honom att ta sig an sin nya klubb.
– Ja, så var det med tanke på hur den struktur man jobbade med i Djurgården, tydlighet med roller, vem som gör vad och hur man driver processen framåt.
– När jag kom till Leksand fanns det en ganska felaktig bild av att vi hamnat i en negativ snurra. På så vis blev det väldigt rörigt då jag kom upp, speciellt eftersom vi förlorade en massa matcher. Då ville såklart alla påverka och det kändes som det var kaos i själva föreningen rent generellt.
– Om det berodde på tiden innan jag kom till Leksand eller om det var tiden där och då som skapade det där har jag svårt att sätta mig in i. Då kändes det lite som ”Shit, vart har jag kommit någonstans”?

KOM IN I ETT KAOS

Du kom med två tomma händer och möttes av ett kaos, hur bemötte du det?
– Jag försökte vara lugn (skratt). När det är kaos och händer mycket grejer måste det finnas någon som lägger handen på axeln och säger ”Det är lugnt, vi fixar det här och det finns en plan”.
– Sedan får man försöka prata om vilken plan man har så folk känner sig trygga. ”Det kanske finns någon som kan driva det här åt rätt håll”.
Det var mycket så jag kände då jag kom upp, att det handlade mest om att skala bort den här pressen och trycket som var rakt ner i omklädningsrummet. Leffe (Carlsson) var dessutom sportchef vid den tiden och då hamnade positivt, negativt eller åsikter direkt i tränarrummet. Sedan skulle dom parera det samtidigt som dom skulle träna laget och driva det framåt. Det kändes som en ohållbar situationen.

Handlade det om att lyfta en onödig börda från Leif Carlssons axlar?
– Ja, lite så var det. Att låta dom vara tränare. Det var ändå att träna laget dom var anställda för från första början och göra det bra.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Thomas Johansson har tidigare varit med då Djurgården har haft en del kaos i laget och organisationen. Från den tiden har han tagit med sig en del erfarenheter upp till nya jobbet i Leksand.
– Att allt kan hända. Man måste vara förberedd på att allt kan dyka upp. Allt ifrån hur man hanterar media eller supportrar till organisationen.
– Det är lite skillnad på klimat när vi ser till hur supportrar agerar i dom här sammanhangen. I Djurgården är det mycket kallare, hårdare och en annan attityd till det här. I Leksand är det en humanare dialog kring saker och ting.
– Framförallt handlar det ändå om att vara beredd på allt. När jag var här uppe och fick tid över försökte jag fundera igenom nästa steg, vad kan hända nu, hur kan situationen vara då, vad ska vi säga till media, så vi hela tiden kan ligga ett steg före i tanken men ändå vara öppen för att ”Oj då, här kommer något från högerkanten som vi inte var beredda på”.

”RÄTT LUGN MED ATT SÖKA JOBB”

Var det en stor besvikelse då du inte fick fortsätta jobba i Djurgården?
– Mitt treårsavtal gick ut. Jag hade gärna fortsatt, men Djurgården ville gå en annan väg.
– Jag tycker att vi jobbade bra och hade framgång med det vi gjorde. När Djurgården då ville ändra kurs och färdriktning blev jag väldigt ställd eftersom jag inte hade någon aning om att dom tankarna fanns.
– Det blev en överraskning för mig. Där och då kändes det väldigt tråkigt. Klart att det också gjorde lite ont eftersom jag tycker att vi gjorde ett extremt bra jobb. Efter en lite tuffare inledning hade vi fått saker att börja rulla. När det började snurra och rulla kom också framgången. Det kändes därför märkligt, konstigt och gjorde ont. Jag tror det var mest för att jag inte var förberedd på att Djurgården ville gå den vägen.

Gick du till Arbetsförmedlingen då eller började kika på andra jobb inom hockeyn?
– Jag var rätt lugn med att söka jobb. Dels behövde jag få reflektera över mina tre år i Djurgården, skriva ner och dokumentera vad vi höll på med. Det var rätt skönt att få distans till saker och ting och få det att landa in.
– Sedan började jag jobba på C More igen. Dom startade ett nytt program som hette Hockeylabbet. Vi körde inspelning en gång varannan vecka och det blev ett sätt att hålla anknytningen till ishockeyn.

KAN STÄNGA HOCKEYDÖRREN

Thomas Johansson bor till och från på Leksands Strand, men det blir också många resor mellan hemmet i Nacka och jobbet i Leksand.
– Jag tycker att det fungerar rätt bra eftersom jag har det jobb jag har. Vi är dessutom två. Jag har Christer Siik som hjälper mig extremt mycket. Han är lite mer den administrativa och fixaren. Dessutom bor han här i Leksand.
– Han är alltid på plats på kontoret. Där kan killarna eller tjejerna oavsett nivå sticka in huvudet och fråga om material, boende, bilar och så vidare. Där är Christer en klippa.
– Det här gör att jag har ett väldigt flexibelt jobb. Min uppgift kommer dels vara att vi sätter en plan för Leksand och driver den, men också att titta på olika spelare och åka runt för att se andra matcher. På så vis är mitt jobb mycket mer mobilt. Tre timmar ner till Stockholm gör att jag hinner avhandla en del telefonsamtal.

Vad använder du tiden i bilen till?
– Under dagen då jag är här får jag ihop en ”ringlista” som jag försöker beta av på vägen hem.

”Tjomme” trivs med tillvaron i Leksand. Foto: Ronnie Rönnkvist

Är det också ett bra tillfälle att reflektera, tänka och planera framtiden?
– Absolut. Jag gillar att reflektera över saker och ting vilket jag helst gör när jag åker bil och är i min ensamhet. Däremot har jag svårt att reflektera då jag är mitt uppe i någonting.
– Skulle jag bo här jämt så hade jag varit mitt uppe i hockeyn hela tiden. Nu tycker jag det är skönt att komma hem till familjen och någonstans stänga hockeydörren, vara lite pappa och ta hand om familjen under ett antal dagar. Samtidigt har jag mali och telefon så det är inte så att jag stänger av.

SONEN I DJURGÅRDEN

Gör du kanske rent av ett bättre jobb när du får lite distans till allt som är kring verksamheten i Leksand?
– Jag tror det. Framförallt blir jag extremt effektiv när jag är här i Leksand. Då jobbar jag från tidiga morgonen till sena kvällen. Sedan åker jag hem och sover för att komma tillbaka till jobbet igen nästa dag.
– Jag försöker också planera in möten. När jag är på plats behöver vi göra det här och det här. Jag tycker att jag blir effektivare och tycker det är skönt att få distansen då jag åker härifrån. Sedan har jag ett sådant jobb där jag kan vara väldigt mobil.

Sonen Simon.

Thomas Johanssons son Simon spelar i Djurgården som kommer möta Leksand under säsongen. Ett möte som givetvis kommer bli speciellt för sportchefen.
– Ja, det blir spännande. Vi får se om han lyckas knipa en tröja där. Självklart ska jag kunna sätta lite tryck på honom, säger Thomas Johansson med ett skratt och fortsätter:
– Just nu är det Leksand jag brinner för mest och jag ska göra det yttersta för att Leksand ska etablera sig i toppen så småningom igen.
– Förutom att jag spelade elva år i Djurgården har jag varit med där under ungdoms och junioråren. Jag tror att jag har runt 20 år i föreningen. Klart att det sätter sina spår. Dessutom har jag kvar mina barn i föreningen. Självklart har jag då ett stort hjärta för Djurgården.

Vad tror du om att Leksand vinner med 4-3 och Simon gör hattrick?
– Ja, det är taget ha ha…

”RINGAT IN VAD VI BEHÖVER FÅ IN”

Trots att pappa Thomas nu är sportchef i Leksand har det inte varit aktuellt att Simon ska ta steget upp till Dalarna.
– Nej, jag tycker det är viktigt att han får göra sin grej. Med tanke på att jag är en före detta djurgårdsspelare får mina barn ofta leva med sin pappas namn. Jag kan även tänka mig att folk ibland tror att mina barn får göra saker för att jag är den jag är, den här svenska avundsjukan.
– Därför tycker jag det är skönt att mina barn är i Djurgården och gör sin resa. Simon måste få göra sin resa inom hockeyn och inte beblanda sig med mig. Han har fått dragits tillräckligt mycket med mitt namn redan.

”Skönt att mina barn är i Djurgården”. Foto: Ronnie Rönnkvist

Du ställde till det ordentligt tillsammans med ledare, spelare, och övriga i organisationen när ni tog upp Leksand till SHL i våras, vad har varit den tuffaste biten så här långt att få ihop ett slagkraftigt SHL-lag?
– Det tuffaste… Jag tycker inte att det har varit så tufft. Klart att jag velat ha saker och ting färdigt lite snabbare, så tålamodet har fått prövats ganska rejält, men övrigt ser jag inget annat som varit extra tufft.
– Jag tycker att vi har ringat in vad vi behöver få in och att vi haft en bra strategi över hur vi har börjat bygga laget. Jag tycker också att vi fått hit pusselbitarna och digniteten på spelarna vi ville ha. Vi hade en ganska tydlig plan från början ”Det här behöver vi göra”. När den väl sitter är det ganska lätt att ”pinpointa” vad vi behöver.
– Självklart prövas tålamodet när man får ”Jag kan inte lämna besked, jag vet inte” och så vidare. 

LIGGER EFTER TIDSMÄSSIGT

Dessutom fick ni börja lagbygget ganska sent med tanke på hur långt in på våren ni kvalspelade.
– Ja, vi är efter ekonomiskt men även tidsmässigt. Det var under en period där jag gjort klart med en del spelare, men hade även flera på ingång. Då var jag tvungen att ringa och säga att vi måste vänta eftersom jag inte kunde gå vidare med det innan jag visste vart vi skulle spela.
– Det var inte för att jag inte tyckte spelarna var bra utan för att få ihop pusslet där jag kan ge dom en position i vårt lag, men också att jag har dom ekonomiska ramarna att förhålla mig till.

Publikfavoriten Anton Karlsson blir inte kvar. Foto: Bildbyrån

Att sitta med Jesper Ollas, Mattias Nilsson, Johan Porsberger och Anton Karlsson och meddela att det inte blir någon fortsättning i Leksand, hur upplevde du det?
– Klart att det är jobbigt med tanke på den historik dom har i föreningen, men jag har försökt vara så rak och ärlig med killarna som jag kunde där och då utifrån kriterierna jag tänkte på. Alltså roll i laget, position, vilken ekonomi dom är ute efter, vad är det vi behöver fylla på med och hur får jag in dom i kartan.
– Det handlade inte om att jag inte skulle tycka om personerna i fråga, men just här och nu finns det ingen plats för hockeyspelaren. Där och då var det tuffa beslut att ta, men jag har kanske inte dom känslomässiga banden på samma sätt eftersom jag inte har någon Leksandsanknytning sedan tidigare.
– Jag tycker att jag har motiverat varför. Sedan finns det spelare som alltid tycker att dom kunde fått ett annat eller tidigare besked, ja så kan det vara, men jag tycker ändå att jag försökt förklara för dom att jag inte får in dom i mitt bygge.
– Är det något jag försöker vara noggrann med när jag värvar spelare är det att jag ska kunna ge dom bästa förutsättningarna för att dom ska kunna vara bra. Kan jag inte göra det är det inte heller någon idé att jag tar hit dom. Det handlar om att man får rätt förutsättningar sportsligt, men också att det finns plats i den ekonomi vi har.

KLARA MED MÅLVAKTERNA

Om vi ser lite till den här säsongens lagbygge så har Leksand två målvakter under kontrakt, Axel Brage och Janne Juvonen.
– Vi är klara där…

Leksand värvade rivalens målvaktsstjärna. Foto: Bildbyrån

Om Eddie Läck, som har hus i utkanten av Leksand, ringer och säger att han vill spela här igen, vad svarar du då?
– Man ska aldrig säga aldrig utifrån den situation vi kan hamna i med skador och så vidare. Som det känns idag känner jag mig jättetrygg med målvakterna vi har. Det är en bra mix samtidigt som vi ger Brage chansen att fortsätta tävla med tanke på stegen han tog förra säsongen.
– Vi har Janne som kommer in och som gjorde det jättebra i Mora. Han är 24 år och fortfarande utvecklingsbar samtidigt som han vill uppåt. Jag gillar också konkurrenssituationen. Hade vi tagit in en målvakt som Eddie hade nog Brage känt ”vad gör jag här, jag kommer inte få stå en match”.
– Det är viktigt att ge spelarna den moroten att här finns det en möjlighet att få spela mycket för jag vill att dom ska fortsätta utvecklas eftersom det kommer hjälpa oss i Leksand.

BRED BACKSIDA

Leksand tycks samla på backar. I dagsläget finns Jonas Ahnelöv, Mattias Karlsson, August Berg, Axel Bergqvist, Johan Fransson, Daniel Gunnarsson, Mattias Göransson, Filip Johansson, Lucas Nordsäter och Calle Själin på kontrakt.
– Vi har tio backar. Sedan är Mattias Karlsson borta fyra till sex månader. Det behövs många backar när säsongen drar igång. När vi kommer till slutspelet, om vi nu kommer dit eller vart vi kommer vara, kommer vi kunna räkna på våra fem fingrar hur friska vi kommer vara efter grundserien.

Jonas Ahnelöv är ett välmeriterat nyförvärv.

Det finns inte heller några tankar på att ersätta Mattias Karlsson.
– Nej, inte som det ser ut i dagsläget. Vi kommer låta våra unga killar få en möjlighet. Sedan kommer vi göra en utvärdering i september innan serien drar igång, hur känner och tänker vi. Jag gillar att ge dom här unga grabbarna chansen att visa och ta kliv i sin utveckling. Därför sitter vi rätt lugnt i båten just nu.

JAGAR OFFENSIVA PJÄSER

Spencer Abbott.

Däremot finns det luckor att fylla offensivt. Just nu har Leksand Spencer Abbott, Fredrik Forsberg, Andreé Hult, Marcus Karlberg, Martin Karlsson, Jon Knuts, Oskar Lang, Thomas Valkvae Olsen, Daniel Olsson Trkulja, Linus Persson, Mattias Ritola, David Rundqvist och Sebastian Wännström på kontrakt.
– Där har vi, precis som du säger, ett par platser kvar att fylla. Det är den kvalité som är på Spencer Abbott som vi letar efter. Jag har försökt vara tydlig med att dom värvningarna vi gör, efter det vi blev klara för SHL och platserna vi hade kvar efter att vi plockat in första pusslet, skulle vara spelare som har erfarenhet. Gärna från landslaget eller har varit internationellt ute och spelat, men också att vi vet att dom fungerar i vår liga.
– Tittar vi på spelare som Ahnelöv, Fransson och även Spencer så känns det som vi träffat rätt på den digniteten av spelare vi letat efter. Det är också där vi fortfarande tittar och har en bra dialog med ett antal spelare som är av den kalibern. Jag hoppas att vi kan landa två sådana spelare till, men återigen måste vi ha tålamod i den processen.

Vad är en realistisk målsättning för Leksand i SHL-comebacken?
– Jag hoppas och tror att vi kommer fortsätta spela efter 52 omgångar. Då i en positiv bemärkelse. Vad det sedan innebär tabellmässigt vet jag inte.
– Vi vet att det kommer bli en tuff säsong och är inne i en etableringsfas. Alla är inställda på att ödmjukt ta sig an säsongen som kommer. Vi kommer spela bra ishockey och vinna hockeymatcher, men vi kommer också spela sämre ishockey och förlora matcher. Som nykomling kommer det alltid vara tufft.
– Har vi den ödmjuka inställningen så hoppas jag och tror att vi, när grundserien summeras får, som sagt var, spela vidare i en positiv bemärkelse. Men också fortsätta ta kliv mot att Leksand ska etablera sig i SHL. Det är en enligt mig en rimlig målsättning. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten