Mikko Rantanen, Mitch Marner och Jordan Binnington är tre spelare som ska ha nya avtal i sommar.
Nyheter

LISTA: Tio NHL-stjärnor som ska ha nya kontrakt i sommar

ANNONS

Den 30 juni löper de utgående NHL-kontrakten ut. Då blir även några av ligans största stjärnor kontraktslösa. Nedan listas tio av de största stjärnorna som ska förhandla nya, penningstinna kontrakt under sommarmånaderna.

Notera att samtliga tio spelare är så kallade restricted free agents (RFA:s). De blir således kontraktslösa den 1 juli om de inte hinner komma överens om ett nytt kontrakt, men respektive NHL-klubba har fortfarande rättigheterna till spelaren.

Mitch Marner, forward, Toronto

Förra sommaren var det William Nylander. Den här sommaren är det Mitch Marner. Den unge Torontostjärnan kommer från en enastående säsong med Leafs, där han producerade hela 94 poäng på 82 matcher. Förväntas få ett riktigt monsterkontrakt, men frågan är om Leafs har råd att behålla sin unge stjärna? Toronto har skeppat iväg Patrick Marleau för att skapa lönetaksutrymme, men det är inte säkert att det räcker för att kunna erbjuda det kontrakt som Marner är ute efter.

Mikko Rantanen, forward, Colorado

Coloradostjärnan följde upp en stark 2017/18-säsong med en ännu starkare fjolårssäsong. Rantanen har vuxit ut till en riktig stjärna i NHL under de senaste två åren och stod den gångna säsongen för 87 poäng på 74 grundseriematcher. Just nu är Nathan MacKinnon Avalanches bäst betalda spelare med 6,3 miljoner i lönetaksträff. Räkna med att Rantanen får ett betydligt mer välbetalt kontrakt än så i sommar.

Sebastian Aho, forward, Carolina

Ytterligare en ung, finsk forward som vuxit ut till en jätte i NHL de senaste säsongerna. Stod för 83 poäng på 82 matcher den gångna säsongen när han och Carolina tog hela ligan med storm. Nu går kontraktet ut och Aho förväntas få ett riktigt fint kontrakt. Enligt rapporter från News & Obeserver är varken Carolina eller Aho speciellt stressade över situationen. Målet är att ha ett nytt kontrakt på plats lagom till när träningslägret drar igång i september.

Brayden Point, center, Tampa Bay

Brayden Point tajmade in sin karriärs bästa säsong rätt bra. Tack vare sina 92 poäng (41+51) på 79 matcher med Tampa kan den 23-årige kanadensaren förvänta sig ett riktigt fett kontraktsförslag till nästa säsong. Enligt theScore förväntas Point få ett kontrakt värt närmare 8,5 miljoner dollar per år – inget dåligt lönelyft från de 650 000 dollar han tjänade den gångna säsongen.

Patrik Laine, forward, Winnipeg

Laine kommer från sin poängmässigt sämsta NHL-säsong i karriären, då han ”bara” producerade 50 poäng (30+20) på 82 grundseriematcher för Winnipeg. Finländaren har dock visat att han är en målskytt av absoluta världsklass under sina tre säsonger i Nordamerika och trots sin svagare säsong förväntas Laine få ett långtidskontrakt värt uppemot 8 miljoner dollar per säsong.

Brock Boeser, forward, Vancouver

Elias Petterssons lekkamrat Brock Boeser rapporteras vara långt ifrån nära en överenskommelse om sitt nya kontrakt med Canucks. Boeser har vuxit ut till en nyckelspelare i Vancouver sedan han slog sig in i ligan 2017 och enligt rapporter är amerikanaren redo att både ta ett kort- eller långtidskontrakt med Canucks. Sportsnets Doug MacLean har tidigare berättat att han tror att Boeser kommer att landa på ungefär 7,5 miljoner dollar i lönetaksträff.

Charlie McAvoy, back, Boston

Charlie McAvoy är arvtagaren till Zdeno Chara på Bostons blålinje och han förväntas även få betalt som det. Enligt The Athletics Dom Luszczyszyn kan McAvoy förvänta sig att landa ett sexårskontrakt värt 7,3 miljoner dollar per säsong. Det skulle göra honom till Bruins bäst betalde back nästa säsong. 21-åringen stod för 28 poäng (7+21) på 54 matcher för Bruins den gångna säsongen.

Zach Werenski, back, Columbus

Sedan han gjorde sitt första byte i Columbuströjan har Zach Werenski varit en av lagets stora nyckelspelare. Den gångna säsongen noterades 21-åringen för 44 poäng (11+33) på 82 grundseriematcher och ytterligare sex poäng på tio slutspelsmatcher för Blue Jackets. Nu går Werenskis avtal ut och enligt Alison Lukan på The Athletic kan Werenski tjäna sex miljoner dollar per säsong under de kommande åren.

Ivan Provorov, back, Philadelphia

Provorovs förhandlingar med Flyers har dragit ut lite mer på tiden än vad som först förväntades. Först trodde man att ett nytt avtal skulle vara på plats innan backbjässen åkte till Slovakien för att spela VM med Ryssland, men så blev inte fallet. Nu är vi inne i slutet av juni och ännu är inget kontrakt påskrivet. Backen förväntas dock bli kvar i Flyers även kommande säsong.

Jordan Binnington, målvakt, St. Louis

Om Brayden Point tajmade in sin karriärsbästa säsong lagom till sommarens kontraktsförhandlingar, vad gjorde då inte Jordan Binnington. När Binnington tog över förstaspaden i januari var laget bland de sämsta i ligan. När säsongens sista match var spelad var han, och Blues, Stanley Cup-mästare. Nu ska 25-åringen skriva nytt kontrakt, och enligt St. Louis general manager Doug Armstrong kommer att få en ”rejäl löneökning”. Inte så konstigt kanske, med tanke på att han tjänade 650 000 dollar den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 27 september
18:00 Brynäs - Djurgården SDHL
18:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Linköping - Leksand SDHL
19:00 Frölunda - AIK SDHL
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 28 september
03:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
19:00 Oskarshamn - Timrå SHL
19:00 Luleå - HV 71 SHL
19:00 Leksand - Skellefteå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Modo - Rögle SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Örebro - Malmö SHL
01:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 september
18:00 AIK - Brynäs SDHL
18:00 Linköping - Modo SDHL
19:00 Djurgården - Luleå SDHL
19:00 SDE - Leksand SDHL
19:00 Brynäs - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Winnipeg Jets NHL
lördag 30 september
15:15 Malmö - Modo SHL
15:15 Frölunda - Rögle SHL
15:15 Luleå - Linköping SHL
15:15 Växjö - Timrå SHL
18:00 Färjestad - Leksand SHL
18:00 Örebro - Oskarshamn SHL
18:00 Skellefteå - HV 71 SHL
18:30 AIK - Kalmar Hockeyallsvenskan
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
söndag 01 oktober
12:00 HV 71 - Frölunda SDHL
12:00 AIK - Leksand SDHL
12:00 Djurgården - Modo SDHL
12:05 Linköping - Luleå SDHL
15:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
16:30 SDE - Brynäs SDHL
18:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
01:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
måndag 02 oktober
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
tisdag 03 oktober
19:00 Modo - Leksand SHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
onsdag 04 oktober
02:30 Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings NHL
19:00 Almtuna - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
torsdag 05 oktober
19:00 HV 71 - Växjö SHL
19:00 Oskarshamn - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Färjestad SHL
19:00 Rögle - Luleå SHL
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Linköping - Malmö SHL