Sök
Nyheter

Nobbades förra sommaren – nu kan succébacken väljas tidigt i draften: ”Bättre än jag förväntade mig”

Inför säsongen var det nog få som hade koll på Mattias Norlinder. Efter en explosionsartad utveckling under säsongen kan 19-årigen, som nobbades i förra sommarens draft, gå så pass tidigt som i andra rundan av helgens NHL-draft.
– Blir man draftad så blir man och förhoppningsvis blir jag det. Det vore så klart en dröm att bli vald, säger Norlinder till hockeysverige.se.

Efter en lärorik vecka på NHL:s Scouting Combine landade Kramforsbördige förra veckan på svensk mark för lite studentfirande. När hockeysverige.se får tag på Mattias Norlinder har han hunnit bearbeta intrycken från veckan i Buffalo.
– Det var grymt kul att åka över dit. Det var en bra chans att få visa upp mig och det var en ny upplevelse att se hur allt fungerar där borta. Jag körde lite intervjuer och så var det fystester, berättar Norlinder.

Lite intervjuer? Tja, allt är ju relativt.

Enligt Norlinder själv träffade han 24 av de 31 NHL-klubbarna under Combine-veckan i Buffalo. Inte illa för en spelare som kunde ha draftats redan förra säsongen.
– (skratt) Ja, det var väl en hel del. Jag tycker att det gick bra på de möten jag hade. De verkade intresserade av vad jag lyckats åstadkomma den här säsongen.

Man har hört och läst mycket från andra att de fått lite märkliga frågor under mötena med NHL-klubbarna. Vilken var det konstigaste frågan du fick?
– Det var väl ingen jättekonstig fråga som jag fick, där jag tänkte liksom ”oh, shit, vad är det här”? Tråkigt svar kanske, men det var ingen fråga riktigt som stack ut ur mängden på så sätt. Jag tycker att det gick bra på alla möten och intervjuer jag var på, så det känns bra inför det som komma skall.

”FICK ETT STORT FÖRTROENDE”

Den 19-årige backen kan blicka tillbaka på en succéartad säsong. Norlinder inledde säsongen i Modos J20-lag och imponerade med sitt backspel i juniorserien. Den 11 januari kom sedan a-lagsdebuten i Modotröjan när Örnsköldsvikslaget ställdes mot Almtuna på bortais.

Norlinder noterades för två assist redan i debutmatchen och när säsongen skulle summeras hade 19-åringen stått för nio poäng på 19 a-lagsmatcher.
– Det gick bättre än vad jag förväntade mig, egentligen. Jag började säsongen i J20 där jag tycker att jag gjorde det bra. Sen fick jag chansen av Björn (Hellkvist) på ett bra sätt. Han kastade inte bara in mig något byte, utan jag fick ett stort förtroende av honom vilket var kul och betydde mycket.

Vårens framgångar var ingenting som Norlinder hade förväntat sig inför säsongen.
– Nej, det hade jag kanske inte gjort. Det var skitkul att få spela så pass mycket. Jag trodde egentligen inte att jag skulle få så många chanser. Jag trodde att jag först skulle få en match, sedan skulle jag ner i J20 och köra för att sedan ta det därifrån. Det är skitkul att jag fick fortsatt förtroende efter det.


Mattias Norlinder. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån

ÅKER INTE ÖVER TILL VANCOUVER

Framgångarna på isen gjorde också att NHL-scouterna, som ansåg att Norlinder inte var bra nog att bli draftad förra året, började ta honom på allvar. Kramforssonen sköt upp som en raket på draftrankingarna under våren och när TSN:s expert Bob McKenzie släppte sin slutgiltiga ranking inför helgens draft rankades Norlinder som draftens 55:e bästa spelare.
– Jag har väl egentligen bara fortsatt att fortsätta jobba hårt och påverka det jag kan påverka ute på isen. Jag har försökt steppa upp olika detaljer i spelet, men annars har det varit hårt arbete som har tagit mig dit jag är idag. Det är inga hemligheter som ligger bakom, förklarar 19-åringen sina framgångar.

Trots att backen tippas gå redan i den andra rundan av draften kommer han inte att åka över till Vancouver i helgen.
– Nej, jag åker inte över till Vancouver. Det blir att följa det från tv-soffan, men det blir nog kul ändå, skrattar Norlinder och säger samtidigt att han inte är nervös inför sitt stundande NHL-öde.
– Nej, jag har väl inte tänkt på draften allt för mycket. Nu ger jag dig kanske ett standardsvar, men det är så det är. Blir man draftad så blir man och förhoppningsvis blir jag det. Det vore så klart en dröm att bli vald.

NOBBADE SHL: ”ETT ENKELT VAL”

Norlinders succé gick inte heller obemärkt förbi på hemmaplan. Efter vårens framgångar fanns intresse från SHL-klubbar, men 19-åringen valde istället att förlänga sitt kontrakt med Modo.
– Det var egentligen ett ganska enkelt val. Jag kände att vi hade en bra säsong ifjol och att vi har ett spännande lag att bygga vidare på inför nästa säsong. Det här är en bra plats för mig att vara på.

En ödmjuk Norlinder säger att målsättningarna inför kommande säsong är att ta en ordinarie plats i a-laget och bidra så gott han kan. Ett av säsongens stora mål hägrar dock vid jul- och nyårshelgerna, då junior-VM-turneringen i Tjeckien går av stapeln. I går togs 19-åringen ut i Tomas Monténs första trupp för säsongen.
– JVM är ett av mina stora mål inför nästa säsong. Det är något som jag jobbar hårt för varje dag och jag hoppas kunna ta en plats i truppen när den tas ut.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten