Sök
Oskar Nilsson åkte hem till allsvenskan för att försöka nå SHL. Det lyckades han med.
SHL

Succébacken: ”Många som tyckte jag var dum i huvudet när jag gick hit”

Han valde bort Leksand för ett på pappret mindre attraktivt alternativ. Det gav Oskar Nilsson både genombrott och SHL-avancemang. Hockeysverige.se begav sig till Oskarshamn för att möta en av nyckelspelarna i det som kallats ”en av de sämsta nykomlingarna genom tiderna”.
— Jag tycker inte att det är orealistiskt att tänka slutspel, slår han fast.

OSKARSHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Oskar Nilsson i höstas vände hem efter tre säsonger i norska Frisk Asker bestämde han sig direkt för att sätta höga mål.
— Det funkade ju. Det känns bra att jag har lyckats och jag är stolt över det faktiskt, berättar han för hockeysverige.se gällande det faktum att han äntligen nått SHL.

LÄS MER: Återvände till Hockeyallsvenskan – för en sista satsning mot SHL

Han har precis avverkat ett intervallpass i gymmet när vi slår oss ner för intervjun. Faktiskt det andra passet för dagen, trots att klockan bara hunnit till lunch. Oskar Nilsson berättar att det han lyckades med under fjolårssäsongen gör honom stolt och han kan med rätta vara stolt. Inte nog med att han var en av de tongivande spelarna när Oskarshamn mycket överraskande tog klivet upp i SHL i våras. Dessutom utsågs han till hela allsvenskans bäste back. Varför kom det stora lyftet just nu? Vid 27 års ålder, han fyllde 28 i april. En stor del kan tillskrivas den sista säsongen i Frisk Asker berättar han.
— Jag tror att det är mycket mentalt. Jag har reflekterat ganska mycket över det här och vi har haft lag där jag har fått ta ganska mycket ansvar på alla plan. År ett, de mätte ju inte minuter, men det var ju vartannat byte i stort sett varje match.

FICK CHANSEN ATT LEVA UT

Oskar Nilsson tycker att hans offensiv blev lidande när han klev in i seniorhockeyn. En nivå där det är viktigt att ta ansvar åt båda hållen.
— Sista året i Frisk Asker så hade vi ett bättre lag och mycket bredare backsida där det var lite mer uttalat, eller jag tog den rollen, att jag skulle vara mer offensiv. Det fick jag mycket självförtroende av när jag klev in i den här säsongen, säger han och menar sin första i Oskarshamn.
— Jag har alltid känt att jag är en offensiv spelare i grund och botten. Men jag har tränat mycket på defensiven när jag tagit ansvar där i Norge. Men sista året fick jag chansen att leva ut och spela bara på spelsinne och ha kul. Utan att ha pressen att det är mitt jobb att vinna matcher. Jag hade väl mognat i mitt sätt att tänka också tror jag.

Han hade intresse under sista säsongen i Norge från SHL och förhoppningarna var att det skulle gå i lås redan då, då han tyckte att han gjort sin bästa säsong hittills i karriären.
— Jag var lite förbannad och frustrerad då. ”Vafan, jag gör min bästa säsong och så händer det ingenting”.
— Jag hade kunnat tänka mig att åka till DEL eller finska ligan, men fick inget konkret.

TACKADE NEJ TILL LEKSAND

När hockeysverige.se besöker Oskarshamn bjuder staden på ett fantastiskt sommarväder och lägg därtill att det var studentfirande i staden. Backen ser ut att trivas rätt gott när han blickar ut över fotbollsplanen i anslutning till ishallen vi befinner oss vid.
— Vi tog ett sent beslut om allsvenskan, jag och tjejen. Jag sa åt henne att ”Vi provar ett år till. Ge mig en chans till.”

Han beskriver det hela som ”en lång historia” om hur valet av klubb gick till. Tillslut var det bara Leksand och Oskarshamn kvar, ett faktum som väcker viss munterhet hos Nilsson då det var de bägge som tillslut gick upp till SHL.

Vad var det som fällde avgörandet, (Per) Kenttä eller?
— Jo, det var det. Helt klart. Det gick ganska snabbt där, jag var på någon semester och Kenttä hade varit på mig från dag ett. Men han hade tålamod också, han känner ju mig och visste vad som var viktigt för mig och hur min situation såg ut, förklarar backen.
— Leksand bestämde sig…Jag vet inte, men när såna där storklubbar bestämmer sig så tror de ju att det är klart liksom. Så Leffe Carlsson var ju besviken när jag sa nej.

Per Kenttä och Oskar Nilsson har tidigare kamperat ihop i Asplöven. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Oskar Nilsson blickar ut över löparbanorna som omger fotbollsplanen och fortsätter berätta:
— Kenttä var rolig där faktiskt, det var en rätt rolig grej. Jag satt i Grekland med tjejen och hade ju fått på bordet av Kenttä och på bordet av Leksand. Leksand var ju på som fan och ville göra det officiellt…och jag hade ju inte ens sagt ja. Han (Leif Carlsson) försökte stressa och då sa Kenttä: ”Men vafan håller du på med, ska du spela i SHL så kommer du ju hit”, berättar Nilsson med en klockren Kenttä-imitation på karaktäristisk norrbottniska och skrattar.
— Det var många som tyckte jag var dum i huvudet när jag gick hit, men jag hade faktiskt gjort lite research och sett på Håkan (Åhlund) och (Fredrik) Hallberg, vad de hade gjort för jobb i Pantern och jag kände att jag skulle passa in i det.

”AIK SER SIG SJÄLVA SOM BÄST”

Han berättar att han växte med förtroendet i Oskarshamn.
— Jag kom in ganska bra i gruppen också. De gav mig ganska snabbt ett ”A” och jag kände mig trygg direkt. Självförtroende är ju så skört, det är känsligt. För mig som är en spelare som är väldigt laglojal, så ser jag mig själv, så lät de mig bygga vidare på det i gruppen. Vi hade mycket bra människor i gruppen och det spelade absolut in.
— Samtidigt har ju…Jag tycker Hallberg, vår backtränare, har varit väldigt tydlig med hur han vill spela mig i olika situationer. Jag tror mycket inom hockeyn är rollfördelning och jag tror det är en stor anledning.

Många gamla Oskarshamnsspelare man pratar med berättar samma sak som dig, att det är en härlig grupp att vara i här i Oskarshamn.
— Jag tror att det blir lite…jag har sagt det tidigare, när man spelar i små städer och i lag som är lite uträknade då får man ihop gruppen på ett annat sätt. Det blir som vi mot världen litegrann. Det är inte som i många storklubbar, AIK speciellt, där är det mer att ”de är ju bäst”. De ser sig själva som bäst. Här är det mer avslappnat, fast ändå fullt fokus på vad vi ska göra.
— Det är väl det som är en hårfin gräns tror jag. Jag kommer ihåg när jag spelade i Asplöven, där var det också väldigt avslappnat, men där tippade det nästan över och blev lite oseriöst. Men här tycker jag att vi har en bra gräns på det, att man får vara sig själv och göra det du är bra på.

Fiskmåsarna skränar och står i, men skänker en idyllisk sommarkänsla till Arena Oskarshamn samtidigt som Nilsson fortsätter resonemanget.
— Sen att man tar in ledartyper också som kan ställa krav. Man kan inte bara ha tränare som står och skriker och ställer krav, utan du måste också ha ett driv inifrån gruppen och det tror jag man får när det är liksom ”vi mot världen”.

MER SHL-INTRESSE I ÅR

Succésäsongen inbringade 6 mål och 24 assists från Nilssons klubba i grundserien. Personbästa för honom på allsvensk nivå och han kom trea i backarnas poängliga. I kvalet blev det 1+7.

Efter din fina säsong, kunde du välja och vraka bland SHL-klubbarna då, eller hur såg det ut?
— (skratt). Nej, inte riktigt. Så var det inte. Men det är klart, det var ju betydligt mer intresse i år än vad det var ifjol om man säger så.
— Jag vill inte säga vilken klubb det var, men jag hade på bordet och skulle bara skriva på. Det var under serien mot Timrå. Men då sa jag ”kan vi ta detta efter?” och efteråt så…Det var kanske ingen som trodde att vi skulle slå ut Timrå. Så när vi slog ut dem så tog de en annan back.

Oskar Nilsson hade större intresse runt sig i år än ifjol. Foto: Henrik Skoglund

När ni blev klara för SHL, kände du då att det var rätt självklart att du skulle bli kvar här?
— När vi väl var klara så sa jag åt agenten att jag ville njuta och fira en vecka i alla fall, för han ville ju göra klart. Hade jag varit snabb där och verkligen velat dra så hade jag nog kunnat göra det med en helt okej roll.
— Men ju längre det gick så kände jag att…häftigt att vara med och skapa något här. Jag tror hårt på vårat spelsystem och jag tror hårt på vad man kan göra i en grupp. ”Skills-mässigt” kommer vi vara sämst, alltså sämst på papperet. Men vad man kan göra visade vi år, att det går och det vore häftigt att kunna göra det på högre nivå också.

UTRÄKNADE AV ALLA

Succésäsongen till trots. När vi befinner oss i början av juni så skränar olyckskorparna lika högt som fiskmåsarna i Oskarshamn gällande klubbens jungfruresa i SHL. Klubben har målats ut som en av de sämre nykomlingarna genom alla tider och jumboplatsen verkar kunna delas ut utan att en enda match behöver spelas.
— Vi är ju uträknade, vi gillar ju den situationen. Vinner vi tio matcher så är det bra liksom, och det är en härlig känsla, säger Oskar Nilsson och spricker upp i ett leende innan han blir allvarlig.
— Jag kan inte riktigt förstå hur vi kan bli så uträknade. Jag tycker till exempel inte att vi har gått upp på tur eller på tillfälligheter. Eller på någon enskild spelare som varit…som till exempel kommer jag ihåg när Karlskrona gick upp, de hade någon femma som var helt sjukt bra.
— Så har inte vi haft det. Vi har haft ett kollektiv och kan vi behålla det kollektivet och få in spets så tror jag att vi kommer göra det bättre än många andra nykomlingar.

Han säger att det kanske är enklast att sätta den orutinerade nykomlingen sist.
— Det är klart att det är lätt att räkna ut Oskarshamn och sätta dem sist, säger han innan han utvecklar sina tankar:
— Ju högre upp man kommer så ser jag det som, och det har jag lärt mig nu de här åren jag spelat, att det skiljer mindre och mindre på varje spelare. Kan du då få ihop en grupp, då tror jag du kan ta dig jävligt långt alltså, säger han med intervjuns allvarligaste blick.

ANDRA FÅR AXLA ROLLERNA

Oskar Nilsson har Rutviks SK som moderklubb, men kom upp genom närliggande Luleå HF:s ungdoms- och juniorverksamhet. Totalt har det blivit sex SHL-matcher och en assist. Den senaste matchen gjorde han säsongen 13/14 när han var på lån en match från det då allsvenska Asplöven. Men han ser hösten som den ”riktiga” SHL-debuten.
— Jag försöker väl fortsätta på den inslagna vägen och sikta högt. Vi har ju pratat om det redan nu och vi ska gå för play-in. Vi går ju inte för att vinna fyra matcher utan vi siktar högt och jag tror att alla tror att det är möjligt.
— Personligen så ser jag mer att…nu är man tillbaka lite i det där igen, nu ska vi vinna matcher. Så jag tar väl den rollen som behövs känns det litegrann som.

Jonas Engström är en av de som lämnat Oskarshamn efter avancemanget. Foto: Bildbyrån

Ni vann mycket ifjol och har stora delar av kärnan kvar, kan man spinna vidare på det i SHL?
— Ja, det tror jag. Sen har vi tappat (Joakim) Hillding och ”Enga” (Jonas Engström) som var viktiga i gruppen faktiskt. Det är andra som får axla de rollerna nu. Sen om vi kan spinna vidare? Jag tror och hoppas ju på det i alla fall. I alla fall i början, men det är ju en helt ny situation för många och jag tror att alla har förstått att det inte är individualister som kommer göra det här. Vi är ett lag och vi måste jobba som det.
— Det är viktigt nu att vi som varit med sedan tidigare kan fasa in de nya som kommer i samma tänk.

Nu har du nått SHL, hur tänker du framåt?
— Mitt egna mål är att etablera mig för det första. Men sen handlar det också om att steppa upp i rang om man säger så. Både ekonomiskt, men också så du kanske kan bli värvad till ett etablerat lag och vara en topp fyra-back där. Det är väl så jag ser den här säsongen.
— Lyckas vi etablera oss som klubb här så är ju det drömmen. Då har man ju visat, vi som förmodligen kommer spela mycket, att man håller på den här nivån. Det är det som är målet, att etablera Oskarshamn och en själv.
— Men det är svårt när man kommer in i en ny liga att säga siffror eller vad man ska sikta på. Jag tror att det är svårare att bli SHL:s bäste back än allsvenskans, säger han och skrattar.

”OREALISTISKT ATT TÄNKA SM-GULD”

Vi återgår till att prata om lagets chanser i SHL och Nilsson citerar Gunde Svan när han inleder sitt resonemang.
— Ingenting är omöjligt. Får vi ihop gruppen och spelsystemet så tror jag att det är många här som kan skjuta i höjden och bli ganska attraktiva.
— Jag tycker det var många som steppade upp i kvalet och visade individuella ”skills”, det var därför vi gick upp. Sen är det väl orealistiskt att tänka SM-guld, men jag tycker inte att det är orealistiskt att tänka slutspel. För det är små marginaler, man såg ju vilka som hamnade i kval. Timrå hade ju länge häng på att slippa det.

Oskar Nilsson fortsätter med att ondgöra sig över att vissa lag hajpas mer än andra och i farten avslöjar han känslan från den allsvenska finalen i våras.
— Jag är så irriterad på det där. Speciellt när vi mötte AIK i kvalet. Det är den där ”hajpen”. AIK var redan klara och de hade redan skrivit AIK på bucklan kommer jag ihåg, säger han och tillägger att han menar bildligt, att det var känslan som gavs i samband med prisutdelningen som tog en väldig tid.
— Man märker det runtomkring när man är i den där bubblan att det bara är storlagen som gäller. Det är kul att slå hela etablissemanget på näsan. Det är fantastiskt och jag hoppas vi kan göra det igen, för den känslan är större än att vinna något.

Intervjun lider mot sitt slut. Några bilder knäpps och Oskar Nilsson visar runt lite i katakomberna i Be-Ge Hockey Center. I delen som huserar a-lagets utrymme pågår det en ombyggnation. Innan vi skiljs åt avslutar Oskar Nilsson med att berätta vad han tror driver många att stanna i klubben.
— Vi var uträknade hur många gånger som helst under kvalet mot AIK och Timrå, jag tror att det är drivkraften för många här. Att många stannar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten