180327 Karlskronas Henrik Nilsson under ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Timrå och Karlskrona den 27 Mars 2018 i Timrå. …
SHL

Skrev på för AIK i april – nu är backen klar för SHL-spel

ANNONS

Henrik Nilsson skrev på ett ettårskontrakt med AIK i april. Nu utnyttjar backen en klausul i sitt kontrakt och är istället klar för spel i SHL-nykomlingen Oskarshamn till kommande säsong.

Förra säsongen hände det för Södertälje med Dan Pettersson. Nu har samma sak drabbat AIK.

Under måndagseftermiddagen meddelade Oskarshamn att man värvat in AIK:s nyförvärv Henrik Nilsson. Detta bara drygt två månader efter att AIK presenterat värvningen från finska Pelicans.

”HANS ERFARENHET BLIR NYTTIG”

Den 28-årige backen har utnyttjat en klausul i sitt kontrakt med AIK vilket möjliggjorde SHL-flytten till nykomlingen.
– I Henrik får vi in en back med ett par säsongers rutin från SHL och nu senast en säsong i Liiga. Hans erfarenhet blir nyttig för oss som nykomling. Henrik är dessutom rightskytt vilket är bra eftersom vi tidigare bara har en på backsidan. Vi ser Henrik som en användbar tvåvägs-back som vi kommer ha stor nytta av, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Nilsson representerade finska Liiga-laget Pelicans den gångna säsongen, där han noterades för åtta poäng (2+6) på 49 grundseriematcher.

Kontraktet med Oskarshamn sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: