Sök
181226 Rickard Hugg of Sweden during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Finland and Sweden on December 26, 2018 in Victoria. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87825 …
Skellefteå AIK

Återvänder till Sverige: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Skellefteå rök redan i kvartsfinal i våras. Nu vässar man tänderna uppe i norr och man gör det med ett väldigt intressant och utvecklingsbart lag. 
— Det känns spännande. Otroligt många talanger, säger tidningen Norrans Arvid Marklund till hockeysverige.se.

Mellan 2010 och 2018 var Skellefteå i sju SM-finaler och vann under den tiden två SM-guld. Men två av tre gånger de tre senaste åren har de åkt redan i kvartsfinal och nu håller man på att möblera om rejält i kubben.
— Det känns väl litegrann som en form av nystart. Man har bytt ut den sportsliga ledningen, Bert Robertsson lämnar efter sju eller åtta säsonger och man har fått in en ny tränare. Det känns som man har föryngrat ganska mycket. Erik Forsell och Niclas Lundkvist (Sportchefsduon) har gått tillbaka till det här som Skellefteå var kända för för fem-tio år sedan: Att man satsade ganska ungt, berättar Arvid Marklund och fortsätter:
— Det känns spännande. Otroligt många talanger, nu kommer Philip Broberg också. Sen om det kommer räcka till den allra högsta toppen är högts osäkert. Det beror lite på vad de får in för sista pusselbitar här. Men det känns mer spännande än på länge tycker jag.

Du nämnde Philip Broberg där. Hur bra tror du han kan bli redan den kommande säsongen för Skellefteå?
— Det är svårt att säga. Han är bara 17 år än, fyller väl 18 om någon månad. Han har aldrig spelat i SHL, men är en supertalang och en av de bästa backarna i världen för sin ålder. Han kan ta ett steg snabbt och bli bra redan i år. Sen tror jag varken att han eller Skellefteå tänker att han ska vara en ledande back. De kommer vara glada om han tar sin utveckling vidare i Skellefteå.

TROR PÅ HUGG

En annan spännande spelare som Skellefteå hämtat in är vinterns JVM-spelare Rickard Hugg från den kanadensiska juniorligan OHL. Det är en spelare som Marklund har stora förhoppningar på.
— Jag och kollegan Adam Savonen var i Toronto och då var vi och såg någon match med Kitchener Rangers där han var lagkapten. Han står för det hårda jobbet och jobbar åt båda hållen. Det känns som han är väldigt allround och att han kommer passa väldigt bra in i Skellefteå. De behöver den typen av spelare som är lite mer oöm.
— Jag tror att han kan bli en jättesuccé faktiskt. Jag tror han kan få en hyfsat stor roll för sin ålder. Han är väl den jag tror mest på av de yngre.

I dagsläget innehåller Skellefteås trupp tre målvakter, nio backar och tolv forwards.
— Det tycker jag är positivt i Skellefteå att det kommer ha en bredare trupp in i säsongen än vad de haft på några år. Det är bra när man har lite yngre spelare som man inte riktigt vet hur bra de kommer vara redan från start.

Hur går snacket på stan om Jimmie Ericsson, är han totalt avskriven från Skellefteå eller hur ser det ut?
— Jimmie Ericsson blir väl aldrig avskriven, säger Arvid Marklund och skrattar.
— Han är som en saga. Du vet hur det var ifjol när han tackade för sig och lämnade och två-tre veckor senare var han tillbaka. Men det är klart, han är 39 år och hade en knäskada för två år sedan och nu slet han väl av hälsenan nästan helt.
— Jag tycker det är lite som pekar på att han skulle komma tillbaka. Men Jimmie är ju Jimmie och han tänker nog inte på att sluta eller något sånt. Han vill ju köra någon form av rehab och känna hur kroppen känns innan han tar något beslut. Skellefteå kommer väl aldrig avskriva Jimmie heller.
— Det blir väl något som att om han skulle vilja och är fräsch så kanske de tar in honom senare om det skulle finnas utrymme för det.

Kommer Jimmie tillbaka? Foto: Bildbyrån

TVÅ TILL SKA IN I TRUPPEN

En center och en forward till ska in i Skellefteås bygge.
— De tappade Pär Lindholm för två år sedan och tog in Mathis Olimb som är borta nu. Det är väl den typen av spelare som ska in, som kan spela mellan Jocke (Joakim Lindström) och (Oscar) Möller.
— Sen en vass forward och det känns som att om de hittar något bra där så kan det bli riktigt bra för Skellefteå.

Men det kanske till och med är så att man har kommande säsongs spetsar redan inom den befintliga truppen.
— Man har ju lite folk underifrån som kommer ta steg och göra det ännu bättre. Som Albin Eriksson som var bra redan ifjol och får växa till sig ett år till. ”Jonte” Berggren var skadad hela förra säsongen i stort sett och han är en stor talang.

För en tid sedan värvade Skellefteå in Oskar Östlund som ska bilda målvaktspar med Gustaf Lindvall i inledningen av kommande säsong. Detta i skadade Mantas Armalis frånvaro. Just målvaktssidan menar Marklund är det stora frågetecknet i Skellefteå.
— Känslan och snacket i Skellefteå är att man inte riktigt har den där förstamålvakten. Man har två som får slåss om förstaspaden och nu är Mantas skadad så…jag tycker han tog steg ifjol och Lindvall var också ganska stabil, men det är väl det som är ett frågetecken: Har man den där riktiga förstemålvakten?
— Nu har man tre målvakter som får slåss om det och visa vem som vill stå. Krister (Holm) är en duktig målvaktstränare och han har lyckats med den här typen av målvakter förr.
— Men man har ingen Joni Ortio, en riktigt uttalad förstemålvakt som man vet håller toppklass i SHL.

Hockeysverige har påbörjat en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de fem tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten