Sök
181006 Timrås Jeremy Boyce under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Mora den 6 oktober 2018 i Timrå. …
Timrå IK

”Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade bytt lag då”

I går skrev Jeremy Boyce på kontraktet som säkrar hans tionde säsong i Timrå IK:s a-lag. För hockeysverige.se berättar 25-åringen om det faktum att han snart spelat 500 (!) matcher för klubben och varför han för andra gången i karriären väljer att följa med klubben ner till Hockeyallsvenskan.
– För att klubben betyder allt för mig. Jag älskar att spela här, säger Boyce. 

LÄS ÄVEN: Glädjebeskedet: Trotjänaren förlänger med Timrå

Vad är egentligen klubbkänsla? Är det att göra allt för sin klubb i alla lägen? Är det att vara lojal mot laget i ur och skur? Är det lite både och? Eller är det att vara Jeremy Boyce?

Den 25-årige stockholmaren kom till Timrå inför studier på hockeygymnasiet hösten 2009. Sedan dess har Boyce varit Timrå trogen i vått och torrt, och i går stod det klart att publikfavoriten är klar för sin tionde a-lagssäsong i klubben.

Ja, du läste rätt – sin tionde säsong.
– Det är faktiskt galet. Lite overkligt. Det var väl inget man hade trott när man började med hockey. Då hade man blivit glad om man fick göra någon a-lagsmatch – nu har det snart blivit 500. Det är inte alla som får göra det och någonstans får man väl se det som en milstolpe att vara stolt över. Det är bara kul att det blivit så många säsonger som det blivit, säger Jeremy Boyce till hockeysverige.se.

Det nya kontraktet med Timrå sträcker sig över de kommande två säsongerna.
– Det känns jättebra, med tanke på allt som har varit. Det var rätt så svart ganska länge efter att vi åkte ur, för man vet hur tufft det är att ta sig tillbaka till SHL. Jag kände att jag behövde tänka till lite, om jag var beredd att lägga ned allt jobb som krävdes. När alla de bitarna började falla på plats så kändes det bara kul. Det blir en ny utmaning men det är något jag ser framemot.

Var det ett enkelt beslut att stanna?
– I slutändan blev det ett ganska enkelt beslut. Det är klart att man vill spela på så hög nivå som möjligt, men samtidigt måste man vara lite självkritisk. Den gångna säsongen blev kanske inte riktigt som man hade tänkt sig och då får man ta det. Jag vet att jag kan spela i SHL, men samtidigt gäller det att få allt att stämma. Förhoppningsvis kan jag få en annan chans någon annan gång.

”NÅGOT JAG KAN VARA VÄLDIGT STOLT ÖVER”

Trots sin ringa ålder i sammanhanget står Boyce noterad för 479 matcher i Timråtröjan. Med den noteringen är han bara slagen av Per Hallin (680 matcher), Robert Carlsson (549) och Pär Styf (539). Med andra ord; han har gott om tid att bli meste Timrå-spelare genom tiderna.
– Det är väldigt bra personer och hockeyspelare som jag har framför mig på den listan. Att vara beblandad med sådana personer är stort i sig och något jag kan vara väldigt stolt över. Det är spelare som man såg upp till när jag kom upp hit till Timrå som 16-åring.
– ”Robban” Carlsson var här lite innan min tid, men jag hann spela med både Styf och ”Pelle” och det är helt fantastiska människor. Man försökte alltid ta rygg på dem, så det är klart att det är jättestort att vara i samma sammanhang som dem.


TOPPTRION. Bara Robert Carlsson, Pär Styf och Per Hallin har spelat fler a-lagsmatcher i Timrå IK än Jeremy Boyce. FOTO: Bildbyrån

Det är svårt att ta miste på Jeremy Boyces kärlek till Timrå IK. Medan många spelare kanske vill testa sina vingar i nya lag för att på så vis klättra i någon slags hierarkisk trappa har Boyce valt att stanna i Timrå. Varför?
– För att klubben betyder allt för mig. Jag älskar att spela här. Oavsett var min karriär kommer att ta vägen i framtiden kommer jag alltid ha Timrå i mitt hjärta. Det ger mig också lite extra motivation, just att man brinner för klubben så pass mycket.

– Det finns väl spelare som kanske inte har riktigt samma känsla för de klubbar de spelar i och de är kanske där lite för sig själv, där man vill in och ut, göra en bra säsong för att sedan dra. Det är absolut inte fel att tänka så heller, alla vill ju uppåt. Men jag vet att jag får en extra kick av att spela här i Timrå och att det funkar väldigt bra för mig.

”INTE KÄNT NÅGOT BEHOV AV ATT FLYTTA”

Hur kommer det sig ändå att du blivit kvar i alla dessa år?
– Den enkla och kanske största anledningen är väl att jag alltid trivts så pass bra här. Jag har inte känt något behov av att flytta på mig. Innan vi gick upp så kände jag att vi hade något bra på gång, och det visade sig ju att man hade rätt. Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade bytt lag då, skrattar Boyce.
– Det hoppas man förstås på nu också.

Nu väntar en ny jakt på SHL-platserna för Timrå och Boyce. Även fast de mest tongivande spelarna som Anton Wedin, Henrik Törnqvist och Rickard Palmberg lämnat har ändå medelpadingarna fått behålla många spelare från förra årets SHL-trupp.
– Jag tycker det ser riktigt bra ut inför nästa säsong. Jag vet att det är väldigt tufft att ta sig upp, oavsett vad man har för förutsättningar. Vi har många spelare som varit med förut och vet vad det här innebär, men även många yngre som jag tror kommer visa sig från sin bästa sida.


NYTT FIRANDE? Jeremy Boyce var med och firade när Timrå gick upp i SHL 2018. Får han fira på nytt den kommande säsongen? FOTO: Pär Olert/Bildbyrån

STOR ROLL – PÅ OCH UTANFÖR ISEN

Boyce lyfter även fram målvakten Viktor Brattström som en av lagets största nycklar till framgång nästa säsong.
– Det är nog bland det viktigaste, att ha en bra målvakt som ger en chansen att vinna. Jag har alltid tyckt att ”Bratten” är en bra målvakt, sedan har han alltid fått stå lite åt sidan med tanke på de målvakter vi har haft. Jag tror att han känner sig jättetaggad inför säsongen och det tycker jag inte minst märks av nu under sommarträningen. Han krigar på som ett djur. Det ska bli väldigt intressant.

För egen del vill 25-åringen ta en stor roll i laget, både som ledare men även i poängmakandet, där det annars gick lite troll i maskineriet förra säsongen.
– Alla jobbar efter samma mål och jag vill kunna få folk att förstå vad det är som kommer att krävas av oss. Jag ska sköta min roll och försöka leda med gott exempel varje dag, det är väl det viktigaste. Sen vill jag även fortsätta utvecklas. Jag fick inte riktigt ut det jag ville rent poängmässigt förra året, så där vill jag ta ett till kliv.
– Jag kommer inte att åka runt och tänka på poängen, men jag behöver skärpa mig när jag väl får lägena för jag vill hjälpa laget även i den delen av spelet.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten