181006 Timrås Jeremy Boyce under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Mora den 6 oktober 2018 i Timrå. …
Timrå IK

”Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade bytt lag då”

ANNONS

I går skrev Jeremy Boyce på kontraktet som säkrar hans tionde säsong i Timrå IK:s a-lag. För hockeysverige.se berättar 25-åringen om det faktum att han snart spelat 500 (!) matcher för klubben och varför han för andra gången i karriären väljer att följa med klubben ner till Hockeyallsvenskan.
– För att klubben betyder allt för mig. Jag älskar att spela här, säger Boyce. 

LÄS ÄVEN: Glädjebeskedet: Trotjänaren förlänger med Timrå

Vad är egentligen klubbkänsla? Är det att göra allt för sin klubb i alla lägen? Är det att vara lojal mot laget i ur och skur? Är det lite både och? Eller är det att vara Jeremy Boyce?

Den 25-årige stockholmaren kom till Timrå inför studier på hockeygymnasiet hösten 2009. Sedan dess har Boyce varit Timrå trogen i vått och torrt, och i går stod det klart att publikfavoriten är klar för sin tionde a-lagssäsong i klubben.

Ja, du läste rätt – sin tionde säsong.
– Det är faktiskt galet. Lite overkligt. Det var väl inget man hade trott när man började med hockey. Då hade man blivit glad om man fick göra någon a-lagsmatch – nu har det snart blivit 500. Det är inte alla som får göra det och någonstans får man väl se det som en milstolpe att vara stolt över. Det är bara kul att det blivit så många säsonger som det blivit, säger Jeremy Boyce till hockeysverige.se.

Det nya kontraktet med Timrå sträcker sig över de kommande två säsongerna.
– Det känns jättebra, med tanke på allt som har varit. Det var rätt så svart ganska länge efter att vi åkte ur, för man vet hur tufft det är att ta sig tillbaka till SHL. Jag kände att jag behövde tänka till lite, om jag var beredd att lägga ned allt jobb som krävdes. När alla de bitarna började falla på plats så kändes det bara kul. Det blir en ny utmaning men det är något jag ser framemot.

Var det ett enkelt beslut att stanna?
– I slutändan blev det ett ganska enkelt beslut. Det är klart att man vill spela på så hög nivå som möjligt, men samtidigt måste man vara lite självkritisk. Den gångna säsongen blev kanske inte riktigt som man hade tänkt sig och då får man ta det. Jag vet att jag kan spela i SHL, men samtidigt gäller det att få allt att stämma. Förhoppningsvis kan jag få en annan chans någon annan gång.

”NÅGOT JAG KAN VARA VÄLDIGT STOLT ÖVER”

Trots sin ringa ålder i sammanhanget står Boyce noterad för 479 matcher i Timråtröjan. Med den noteringen är han bara slagen av Per Hallin (680 matcher), Robert Carlsson (549) och Pär Styf (539). Med andra ord; han har gott om tid att bli meste Timrå-spelare genom tiderna.
– Det är väldigt bra personer och hockeyspelare som jag har framför mig på den listan. Att vara beblandad med sådana personer är stort i sig och något jag kan vara väldigt stolt över. Det är spelare som man såg upp till när jag kom upp hit till Timrå som 16-åring.
– ”Robban” Carlsson var här lite innan min tid, men jag hann spela med både Styf och ”Pelle” och det är helt fantastiska människor. Man försökte alltid ta rygg på dem, så det är klart att det är jättestort att vara i samma sammanhang som dem.


TOPPTRION. Bara Robert Carlsson, Pär Styf och Per Hallin har spelat fler a-lagsmatcher i Timrå IK än Jeremy Boyce. FOTO: Bildbyrån

Det är svårt att ta miste på Jeremy Boyces kärlek till Timrå IK. Medan många spelare kanske vill testa sina vingar i nya lag för att på så vis klättra i någon slags hierarkisk trappa har Boyce valt att stanna i Timrå. Varför?
– För att klubben betyder allt för mig. Jag älskar att spela här. Oavsett var min karriär kommer att ta vägen i framtiden kommer jag alltid ha Timrå i mitt hjärta. Det ger mig också lite extra motivation, just att man brinner för klubben så pass mycket.

– Det finns väl spelare som kanske inte har riktigt samma känsla för de klubbar de spelar i och de är kanske där lite för sig själv, där man vill in och ut, göra en bra säsong för att sedan dra. Det är absolut inte fel att tänka så heller, alla vill ju uppåt. Men jag vet att jag får en extra kick av att spela här i Timrå och att det funkar väldigt bra för mig.

”INTE KÄNT NÅGOT BEHOV AV ATT FLYTTA”

Hur kommer det sig ändå att du blivit kvar i alla dessa år?
– Den enkla och kanske största anledningen är väl att jag alltid trivts så pass bra här. Jag har inte känt något behov av att flytta på mig. Innan vi gick upp så kände jag att vi hade något bra på gång, och det visade sig ju att man hade rätt. Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade bytt lag då, skrattar Boyce.
– Det hoppas man förstås på nu också.

Nu väntar en ny jakt på SHL-platserna för Timrå och Boyce. Även fast de mest tongivande spelarna som Anton Wedin, Henrik Törnqvist och Rickard Palmberg lämnat har ändå medelpadingarna fått behålla många spelare från förra årets SHL-trupp.
– Jag tycker det ser riktigt bra ut inför nästa säsong. Jag vet att det är väldigt tufft att ta sig upp, oavsett vad man har för förutsättningar. Vi har många spelare som varit med förut och vet vad det här innebär, men även många yngre som jag tror kommer visa sig från sin bästa sida.


NYTT FIRANDE? Jeremy Boyce var med och firade när Timrå gick upp i SHL 2018. Får han fira på nytt den kommande säsongen? FOTO: Pär Olert/Bildbyrån

STOR ROLL – PÅ OCH UTANFÖR ISEN

Boyce lyfter även fram målvakten Viktor Brattström som en av lagets största nycklar till framgång nästa säsong.
– Det är nog bland det viktigaste, att ha en bra målvakt som ger en chansen att vinna. Jag har alltid tyckt att ”Bratten” är en bra målvakt, sedan har han alltid fått stå lite åt sidan med tanke på de målvakter vi har haft. Jag tror att han känner sig jättetaggad inför säsongen och det tycker jag inte minst märks av nu under sommarträningen. Han krigar på som ett djur. Det ska bli väldigt intressant.

För egen del vill 25-åringen ta en stor roll i laget, både som ledare men även i poängmakandet, där det annars gick lite troll i maskineriet förra säsongen.
– Alla jobbar efter samma mål och jag vill kunna få folk att förstå vad det är som kommer att krävas av oss. Jag ska sköta min roll och försöka leda med gott exempel varje dag, det är väl det viktigaste. Sen vill jag även fortsätta utvecklas. Jag fick inte riktigt ut det jag ville rent poängmässigt förra året, så där vill jag ta ett till kliv.
– Jag kommer inte att åka runt och tänka på poängen, men jag behöver skärpa mig när jag väl får lägena för jag vill hjälpa laget även i den delen av spelet.

Den här artikeln handlar om: