Nyheter

Uppgifter: Pavel Datsiuk återvänder till gamla klubben

ANNONS

Det har ryktats om en återkomst till NHL. Så ser nu inte fallet ut att bli för Pavel Datsiuk, som enligt Detroit Free Press istället kommer att återvända till sin hemstad för spel i KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg.

För två veckor sedan kom uppgifterna om att Pavel Datsiuk närmade sig en comeback i NHL. Kontraktet med ryska storklubben SKA St. Petersburg gick ut i maj och enligt ryska Allsport valde 40-åringen mellan en återkomst i Detroit eller att flytta hem till Jekaterinburg.

LÄS ÄVEN: UPPGIFTER: Datsiuk närmar sig NHL-spel – väljer mellan två klubbar

INFRIAR LÖFTET

Nu verkar veteranen ha gjort sitt val.

För Detroit Free Press berättar agenten Daniel Milstein att det mesta pekar på att Datsiuk återvänder till sin hemstad för spel i Avtomobilist Jekaterinburg nästa säsong.
– Det är högst troligt att Pavel kommer att infria sitt löfte att spela för sin hemstads lag i Ryssland, säger Milstein till Detroit Free Press.

Datsiuk lämnade Jekaterinburg för spel i Ak Bars Kazan inför säsongen 2000/01, innan flyttlasset gick till Detroit säsongen efter. När centern sedan återvände till Ryssland från Nordamerika var det för spel i storklubben SKA St. Petersburg.

Den gångna säsongen stod Datsiuk för 42 poäng (12+30) på 54 matcher i KHL.

Den här artikeln handlar om: