180225 Pavel Datsyuk Of Russia (OAR) in the Ice Hockey Men’s Final between Olympic Athletes from Russia (OAR) and Germany during day sixteen of the 2018 Winter Olympics on February 25, 2018 in Pyeongchang. …
Nyheter

KLART: Nu har Datsiuk gjort sitt klubbval

ANNONS

Tidigare under onsdagen kunde hockeysverige.se rapportera om att Pavel Datsiuk lutade åt en hemkomst till Avtomobilist Jekaterinburg. Nu bekräftar KHL-klubben att den 40-årige centern är klar för klubben.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Pavel Datsiuk återvänder till gamla klubben

Agenten Daniel Milsteins kommentarer satte ordentlig fart på ryktena. Nu står det klart att Pavel Datsiuk är klar för spel i hemstadens KHL-lag Avtomobilist Jekaterinburg.

Under onsdagen meddelade KHL-klubben att Datsiuk skrivit på för klubben:
”Klubben är stolt över att meddela att en av de mest framgångsrika hockeyspelarna i Ryssland, Jekaterinburg-legenden Pavel Datsiuk, känd under smeknamnet ”Trollkarlen” är klar för spel i Avtobmobilst”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

INTE SPELAT I A-LAGET TIDIGARE

Senast Datsiuk representerade Avtomobolist var under säsongen 1995/96, innan han flyttade till grannklubbarna Spartak Jekaterinburg och Dynamo Jekaterinburg. Centern har aldrig tidigare representerat Avtomobolists a-lag, utan spelade i reservlaget senast det begav sig.

2001 tog Datsiuk steget över till Nordamerika och 40-åringen hann med 953 matcher i NHL under sina 14 säsonger i ligan. Under dessa år noterades Datsiuk för 918 poäng (314+604) och vann två Stanley Cup-titlar med Detroit.

Under sin KHL-karriär har Datsiuk hunnit med spel i Dynamo Jekaterinburg, Ak Bars Kazan, Dynamo Moskva och SKA St. Petersburg.

Kontraktet med Avtomobilst sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL