STANNAR UTOMLANDS. Linus Videll ser inte ut att återvända till Sverige nästa säsong.
Nyheter

Efter poängsuccén – så ser KHL-svensken på framtiden: ”Beredd att vänta till september”

ANNONS

Trots att han plågades av en efterhängsen ljumskskada under i stort sett hela säsongen kommer Linus Videll från sin poängbästa säsong i karriären. Nu går den 34-årige stockholmaren klubblös inför nästa säsong, men någon återkomst till SHL blir det av allt att döma inte.
– Just nu är det bara KHL som gäller. Kommer inte rätt erbjudande så är jag beredd att vänta till september, säger Linus Videll till hockeysverige.se.

Sedan ett par månader tillbaka är Linus Videll hemma i Sverige igen efter en lång säsong med Dinamo Riga i KHL. Den största delen av tiden sedan hemkomsten har delats mellan att sommarträna, rehabiliteringsträna och umgås med familjen hemma i Sigtuna.

Efter att kontraktet med Riga löpte ut i maj så har Videll varit kontraktslös i en dryg månad. Den 34-årige centern känner ingen stress gällande att hitta en ny klubbadress.
– Jag har ingen panik. Jag har en så pass bra säsong bakom mig så jag känner att jag kan ta det lugnt. Jag vill inte hoppa på något som jag känns helt rätt. Ska jag skriva något nu så ska det kännas väldigt bra, både för mig och familjen, säger Linus Videll till hockeysverige.se

Videll skulle säkerligen vara en välkommen förstärkning i de allra flesta SHL-lagen. Den tidigare AIK- och Södertäljecentern berättar dock att han ser sin framtid i KHL och att en återkomst till Sverige inte är aktuell i dagsläget.
– Min agent jobbar på så bra han kan, sen får vi sa vad det blir. Nu har vi haft siktet inställt på att hitta något i KHL, så det är där vi tittar just nu och det är det spåret vi är inne på. Just nu är det bara KHL som gäller. Kommer inte rätt erbjudande så är jag beredd att vänta till september.

PLÅGATS AV LJUMSKBESVÄR

Videll kommer närmast från sin poängbästa säsong i karriären. Den 34-årige centern noterades för 24 mål och totalt 48 poäng på 49 matcher i det lettiska huvudstadslaget och var med det den målbästa svensken i KHL under säsongen som nyss avslutades.
– Jag fick ett bra stäm redan från starten på säsongen. Jag hittade mitt spel direkt och det gav mig ett bra självförtroende att spela ut mitt register. Jag vågade gå på avslut och jag fick också resultat från det. Det rullade på väldigt bra i början, sen började jag få problem med ljumsken…

Videll berättar att den ljumskskada han ådrog sig i november hämmade honom under hela säsongen. Trots att skadan fortfarande inte var läkt eller färdigrehabiliterad tvingades 34-åringen tillbaka på isen långt innan han egentligen var redo.
– Eftersom vi var några i laget som gjorde den största delen av poängen, och där jag var den som gjorde mest poäng, så blir det lätt så. Jag missade först bara fem matcher på grund av skadan, sen tvingades jag mer eller mindre tillbaka alldeles för tidigt. Sen fortsatte jag spela skadad i stort sett hela säsongen. Till slut gick det inte att spela skadad längre. Det gjorde att jag missade ytterligare sju matcher i slutet av säsongen. Om jag hade fått vila ordentligt från början så hade det blivit bra. Nu blev det svårt att återhämta sig riktigt, menar Videll.


MÅLGLAD. Linus Videll sköt flest mål av alla svenskar i KHL den gångna säsongen. FOTO: Skärmdump/Twitter

HADE ÖNSKAT MER VILA

Samtidigt som Videll gärna hade sett att han hade fått vila ljumsken så att den skulle bli helt frisk förstår han varför det blev som det blev.
– Jag kan förstå det sett ur deras perspektiv. Ett lag som Riga har inte en jättestor budget och de behöver verkligen alla spelare till sitt förfogande, speciellt kanske de som producerar poäng. Men med facit i hand så hade det nog varit bättre både för mig och för laget om jag hade fått vila lite mer. Men nu är det som det är.

Hur mår ljumsken idag?
– Den känns bra nu. Jag har fått väldigt bra rehab här i Stockholm och under säsongen har jag kunnat komma hem och köra med Vladimir Egorov. Jag påbörjade egentligen både rehab och sommarträningen redan i vintras. Efter att säsongen tog slut så fortsatte jag bara köra med honom och jag har som sagt fått bra rehab här hemma, vilket har varit väldigt viktigt.
– Skadan saktade ner mig lite under andra halvan av säsongen, men det stämde fortsatte stämma för mig ute på isen och jag hade bra kemi med mina lagkamrater. Jag kunde, trots skadan, fortfarande sätta mig själv och andra i bra lägen att leverera.

TRÄNAR SJÄLV I SIGTUNA

34-åringen har dragits med en del jobbiga skador de senaste säsongerna. Videll plågades förvisso av ljumskskadan den gångna säsongen, men enligt honom själv var det inget jämfört med de skador som satt stopp för hans framfart de tidigare åren.
– Förutom den där ljumskadan jag drogs med så hade jag inte några andra skador som stoppade upp mig. Tidigare säsonger har det varit skador som ställt till det lite mer. Säsongen innan den här bröt jag foten. Innan det kom jag sent in i säsongen och året innan det hade jag en allvarlig skada på ledbandet i knäet.
– Ljumsken var inte lika illa, eller vad man ska säga. Jag kunde ändå spela på en rätt hög nivå.

Nu väntar en sommar fylld av rehabilitering och sommarträning för Videll.
– Jag kör med Vladimir (Egorov) en gång i veckan, i alla fall. Jag bor ute i Sigtuna, så det är lite långt att åka in till Stockholm varje dag för att träna. Så det blir mycket egenträning, men det tycker jag fungerar väldigt bra. Jag är nöjd med det upplägget jag har med Vladimir, han ger mig lite övningar som jag kan ta med mig och köra så det fungerar absolut bra.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL