IK Pantern
Nyheter

De tvångsnedflyttas från allsvenskan

ANNONS

Under fredagseftermiddagen gick Sydsvenskan ut med uppgifter som låter berätta att IK Pantern inte kommer klara sin elitlicens och därmed degraderas de ur Hockeyallsvenskan.

Det är Sydsvenskan som skriver att IK Pantern inte kommer få ihop de pengar som krävs för att klara elitlicensen till nästa säsong.
— I måndags kväll var hela lösningen klar med en budget för kommande säsong med en grupp nya investerare, men i onsdags gick de upp i rök och var okontaktbara. Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern, vilket så klart är en stor besvikelse, säger Peter Nilsson, ordförande i Pantern till tidningen.

Klubben dras med stora skulder och det återstår att se om de ens kommer återfinnas i Hockeyettan till hösten. Nu lär platsen i Hockeyallsvenskan erbjudas till Almtuna som slutade trea i kvalserien tidigare i våras.

Det var i början av maj som det kom fram att klubben ånyo var i ekonomisk kris och spelarna var fria att lämna. Då Pantern redan befann sig i ett så kallat kontrollår så var de tvungna att skaka fram pengar för att dels klara sina skulder, samt det kapitalkrav på två miljoner som ingår i elitlicensen. Deadline var idag, 31 maj, och nu är det alltså ett faktum att de inte klarade av att nå målet.

Den här artikeln handlar om: