150510 Ishockey-VM 2015, dag 10, Tyskland – Tjeckien: PRAGUE,CZECH REPUBLIC,10.MAY.15 – ICE HOCKEY – IIHF World Ice Hockey Championships, international match, Germany vs Czech Republic. Image shows the rejoicing of Martin Erat, Jakub Voracek and Jan Kovar (CZE). …
Tjeckiska ligan

Spelat över 800 NHL-matcher – nu lägger veteranen av

ANNONS

Martin Erat spelade 881 matcher under 13 säsonger i NHL. Nu kommer beskedet att den 37-årige tjecken lägger skridskorna på hyllan.

Efter 13 säsonger i NHL med spel i Nashville, Washington och Phoenix/Arizona så lämnade Martin Erat Nordamerika hösten 2015. Sedan dess har den tjeckiske veteranforwarden tillhört Avangard Omsk i KHL och Kometa Brno i den tjeckiska ligan.

Nu har 37-åringen gjort sin sista match. Enligt tjeckiska iSport.cz blev den nyss avslutade säsongen Erats sista.

INGICK I FILIP FORSBERG-TREJDEN

I svenska sammanhang är Martin Erat främst kanske känd för att han var den som Washington bytte till sig i utbyte mot den då 18-årige Filip Forsberg.

Trejden visade sig inte riktigt bli vad Capitals hade hoppats på, då Forsberg gick och blev en stjärna i Nashville medan Erat bara stod för två mål i Washingtontröjan innan han skeppades iväg till Phoenix (nuvarande Arizona) ett drygt år senare.

På sin meritlista har Erat bland annat fyra OS-turneringar (brons 2006), fyra VM-turneringar (silver 2006 och brons 2012) och ett JVM-guld (2001).  På de 881 matcher han spelade i NHL noterades han för 545 poäng (176+369).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL