Sök
Finalscenen när åttonde upplagan av NHLGamers European Championship League avgjordes i mars. …
Nyheter

Inför svenska mästerskapen i ehockey: ”En av de mest begåvade spelarna i världen”

Hockeysverige har tidigare berättat om svenska mästerskapen i ehockey 2019. Nu börjar det dra ihop sig till finalspel och först ut är tävlingsgrenen ”Versus” – spel en mot en. Vi tog pulsen på turneringen genom att be regerande världsmästaren i NHL, finländske Erik ”I_EKI_I” Tammenpää, dela med sig av sina tankar gällande de 16 finalisterna:
– Det finns en spelare där som jag anser vara en av de mest begåvade i världen, säger Tammenpää till Hockeysverige.se.

Om en dryg månad anordnar National Hockey League sitt andra officiella världsmästerskap i ehockey. Turneringen gjorde debut 2018 under namnet NHL GWC – NHL Gaming World Championships – och vanns då av finske Erik Tammenpää. Nu är det alltså dags för upplaga två i vad som förväntas bli ett årligt återkommande evenemang för tävlingssugna NHL-gamers att samlas kring.

Turneringen, som involverar såväl onlinekval som regionsfinaler (Europa, USA och Kanada) samt ett stort finalevent i Las Vegas, kommer i år gå av stapeln utan svenskt deltagande. Förra året tog sig Darko ”darkic01” Micic till regionsfinalen i Stockholm som en av åtta spelare, men slogs ut på vägen av Tammenpää. I år dominerades den europeiska regionsfinalen åter av NHL-spelandets absoluta stormakt Finland (sju spelare på plats), men istället för en representant från Sverige hade en spelare från Österrike kvalat in som åttonde tävlande.

Vilka som slutligen kvalificerade sig till VM-final? Omutlige Tammenpää, såklart, i sällskap med trefaldige finske NHL-mästaren Hannes ”Hansulinho” Kettunen.

Innan VM-finalen spelas ska dock en svensk NHL-mästare koras. För även om den svenska tävlingsinriktade communityn kring NHL 19 ännu inte kan mäta sig med den finska på internationell nivå, betyder inte det att det saknas talang.

– Det finns en spelare [i svenska mästerskapen] som jag anser vara en av de mest begåvade spelarna i världen, säger Tammenpää.

FÖRSTA MÄSTERSKAPET SEDAN 2016 – MED EN TRIO FAVORITER I SPETSEN

Senaste gången ett svenskt mästerskap i ehockey (en-mot-en) anordnades var 2016, då av Webhallen. Den gången avgick Johan ”juniorzalaz” Nilsson med segern efter att ha besegrat Jonas ”Supremski” Söderlund i finalen. Förstapriset då var en NHL-resa till Nordamerika tillsammans med en vän.

2019 års upplaga anordnas av NHLGamer.com under namnet SCL (Swedish Championship League) 1v1 och har, istället för en resa, en prispott på 15 000 kronor.

– Vi strävar alltid efter att ge vårt community nya möjligheter att tävla i NHL-spelande, säger Kenneth Lehtinen, grundare av NHLGamer.

– Den svenska marknaden har varit vilande här ett par år vilket gett Finland ett litet försprång. Vi har inväntat rätt tillfälle att kunna ge även svenska gamers möjligheten att satsa på och nå framgång i sitt NHL-spelande.

Finalspelet går av stapeln på klassiska Birdie LAN-festival i Uppsala den 30 maj, men kvalspelet har redan genomförts online och 16 finalister står redo att slåss om titeln. Bland dem Darko Micic samt spelaren som Erik Tammenpää håller som favorit: Henrik ”eken45jr” Eklund.

– Han dök upp från ingenstans här under NHL 19 och spelade fantastiskt, säger Tammenpää. Han kvalificerade sig för Capitals egen NHL-turnering under våren precis som mig. Vi åkte över och spelade mot varandra i Washington så jag lärde känna honom väl.


Erik ”Eki” Tammenpää (längst till vänster) och Henrik ”eken45jr” Eklund (längst till höger) vid Washington Capitals NHL-turnering. Foto: NHL.com/Capitals

– Dessutom var han väldigt nära att nå regionsfinalen i årets NHL GWC.

Själv ser Henrik Eklund, 19, SCL-finalen som en utomordentlig möjlighet att ta revansch för att ha missat kvalificeringen till NHL GWC, men också att få träffa många av de motståndare han tidigare bara stött på online.

– Upplevelsen av SCL-turneringen hittills har varit riktigt bra, kul att vi äntligen har ett svenskt mästerskap att tävla i igen, säger Eklund till Hockeysverige.se

– Jag har höga förväntningar inför finalspelet och det känns som jag har goda möjligheter att slåss om titeln, men framförallt ska det bli kul att träffa flera svenska tävlingsspelare.

På frågan om vilka hans främsta konkurrenter till segern är vill han först inte svara, men efter lite betänketid nämner han två namn: Johan ”Lehmannens” Lehmann och Darko Micic.

”NOLL TID ATT FÖRBEREDA MIG”

Den betydligt mer rutinerade Micic, 33, är snabb med att återgälda hyllningen till talangen Eklund när Hockeysverige får tag på honom.

– Eken är en ny, ung stjärna på NHL-himlen. Även Lehmann är en framtida världsspelare som många kanske inte känner till riktigt.

Micic erkänner dock att omständigheterna inte varit de bästa för den egna uppladdningen.


Darko Micic. Foto: Privat.

– Själv är jag som bäst när jag får träna ordentligt inför en turnering. Nu har jag varit på hockey-VM i Slovakien så jag kommer ha i princip noll tid att förbereda mig inför finalspelet på Birdie. Målet blir att ta mig vidare från gruppspelet så får vi se vad som händer.

Finalspelet i SCL 1v1 mellan de 16 kvalificerade finalisterna går av stapeln torsdagen den 30 maj, live på plats vid Birdie LAN i Uppsala. Matcherna sänds även på NHLGamers officiella Twitch-kanal: https://twitch.tv/NHLGamer.

Finalspelet i SCL 6v6 går också av stapeln på Birdie, fredag 31 maj – lördag 1 juni, mellan finallagen Northern Ascendancy, Vesa Pompa HC, Bucketeers och AIK Ehockey. En mer utförlig preview inför den turneringen kommer senare i veckan.

FINALISTERNA I SCL 1V1

Darko ”darkic01” Micic
Henrik ”eken45jr” Eklund
Johan ”Lehmannens” Lehmann
Adam ”esdor15” Ericson
Joel ”jtorro_” Tourunen
Sebastian ”JaromirSniper68” Nagel
Anton ”antoniomannen004” Svensander
Fredric ”Edhoolm97” Edholm
Edvin ”Thunborg5” Thunborg
William ”Dercie” Boutelje
Andreas ”Ohrstedt07” Öhrstedt
Robin ”Rubituss” Söderqvist
Amadeus ”amadee21” Carlsson
Sebastian ”SebbeLarsen99” Larsen
Johannes ”Hockeyjohannes” Hultmark
Timmy ”Tmybror” Eriksson

För mer information finns NHLGamers officiella SCL-sajt att tillgå.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten