190526, 2019 IIHF Ice Hockey World Championship, day 17, Russia – Czech Republic: Ice Hockey World Championships – Third Place Play-Off – Russia v Czech Republic – Ondrej Nepela Arena, Bratislava, Slovakia – May 26, 2019 Czech Republic’s Dominik Kubalik scores a goal against Russia’s Andrei Vasilevski. REUTERS/Vasily Fedosenko © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
VM 2019

Han blev hjälte i bländande bronsmatch – räddade 48 skott

ANNONS

Ryssland revanscherade sig efter semitorsken mot Finland igår. Men det skulle krävas straffläggning och en storspelande målvakt i Andrei Vasilevski för att de skulle vinna bronsmatchen mot Tjeckien. Tillslut slutade matchen 3-2 efter straffar

Det tillhör inte vanligheterna att en bronsmatch brukar vara av det mer underhållande slaget. Men Ryssland och Tjeckien bjöd verkligen upp i Bratislava. Mikhail Grigorenko gav Ryssland ledningen 13 minuter in i matchen, men det skulle bara dröja 41 sekunder innan Michal Repik kunde kvittera.

I slutet av perioden kunde Tjeckien också ta ledningen genom Dominik Kubalik och gick till pausvila i ledningen.

Ryssland skulle dock komma tillbaka. Artyom Anisimov nätade 39 sekunder in på den andra perioden. Sedan var det mest Tjeckien mot Rysslands målvakt Andrei Vasilevski. Den senare bjöd på storspel och höll Ryssland kvar i matchen.

I förlängningsspelet böljade spelet fram och tillbaka och lagen skapade chanser framåt. Den vassaste hade Nikita Gusev som dock lyckades missa öppet mål.
— Det här är underhållning. Låt det aldrig ta slut, utbrast SVT:s expert Jonas Andersson.
— Helt otroligt bra hockey, sa Sam Hallam.
— Det är så bra så man blir tårögd, fyllde Staffan Kronwall i.

Tjeckien vann skottstatistiken i matchen med 50-30. Men Vasilevski tog nästan allt. Han stängde också igen i straffläggningen och då räckte det för ryssarna att två gick in framåt för att de skulle bärga bronset.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL