Sök
Johan Mattsson har redan flyttat fokus till nästa säsong.
SHL

Krokig och lång väg från Huddinge till Götaplatsen för succémålvakten

Säsongen som nyss avslutades blev Johan Mattssons stora genombrott. Men det har varit en lång resa från Huddinge till Götaplatsen.
— Det tog ganska lång tid innan jag förstod, vilket är synd. Ibland önskar jag att jag kunde vrida tillbaka bandspelaren ”gör så här så kanske det går lite snabbare”. berättar han för hockeysverige.se.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Johan Mattsson från Fullersta i Huddinge kan nu titulera sig svensk mästare. Detta efter en säsong som varit lite upp och ner för honom både på isen och i privatlivet, vilket han berättat om tidigare för hockeysverige.se:s Kajsa Kalmeus.

REDAN FOKUS PÅ NÄSTA SÄSONG

Det har nu gått några veckor sedan han fick stå på Götaplatsen tillsammans med sina lagkompisar i Frölunda för att ta emot fansens hyllningar. Nu har han varit hemma några dagar i Huddinge och då passade hockeysverige.se på att träffa honom för en längre intervju och vi började med att fråga honom om vad det betyder att vara svensk mästare.
– Just nu inte supermycket, säger Mattsson då vi slagit oss ner på ett utecafé i Huddinge Centrum samtidigt som pollen från maskrosor gör att det ser ut som ett snöfall runt om oss.
– Redan nu är fokuset på nästa säsong. Vi samlas på torsdag igen för att ha lite tester innan vi drar utomlands med hela laget. Det kommer bli träningsresa till Turkiet och just är fokuset på den.

Johan Mattsson i Timrå. Foto: Andreas L Eriksson

När du växte upp här hemma i Huddinge fanns då målet och drömmen om att en dag bli svensk mästare?
– Klart att det har funnits. Det har kommit många bra spelare härifrån och som åkt rund med guldhjälmar på isen och firat. Självklart har även jag varit sugen på att få på mig en sådan.

När bestämde du dig för att verkligen satsa på hockeyn?
– Det började vid U14, U15 där jag kände att jag var bra med och kunde tävla med dom bästa i min årskull. Sedan var jag med Huddinges 91:or och spelade med deras andralag. Jag fick även vara med och träna med både A-J och B-J. Då kände jag att det kunde bli något av det här. Sedan kom TV-pucken, U16-landslagslägret och allt sådant.
– Jag tog det ändå inte på superstort allvar och fattade inte då hur mycket det krävdes för att komma dit jag är idag. Det tog ganska lång tid innan jag förstod, vilket är synd. Ibland önskar jag att jag kunde vrida tillbaka bandspelaren ”gör så här så kanske det går lite snabbare”.
– Det är en del av resan att förstå. Förhoppningsvis kan jag ta med mig den erfarenheten till andra delar av livet, när hockeyn är slut, när jag ska skaffa ett civilt jobb, fostra barn och hela den biten. Det flyter inte alltid på utan man måste ta chanserna man får.

SAMARBETAR MED ANDY SWÄRD

Det var inte bara hockey och landhockey för Johan Mattsson under sin uppväxt i Huddinge.
– Det var aldrig supermycket landhockey. Jag spelade fotboll, men var inte superbra på det, en tung och lite småful back i Huddinge IF, skrattar SM-guldvinnaren och fortsätter:
– Jag tyckte det var kul och så här i efterhand önskar jag att jag hade hållit på med fotbollen längre. Eftersom jag inte var lika bra på fotbollen var det inte heller lika mycket blodigt allvar och jag satte inte lika höga krav på mig själv.

Johan Mattsson jublar med sargen. Foto: Bildbyrån

Johan Mattsson får sitt egentliga genombrott som målvakt då han kom till Timrå som 23-åring. Delvis vill han tillskriva målvaktstränaren Peter Hirsch framgången, men även den mentala rådgivaren Andy Swärd.
– Första senioråret i Djurgården försökte jag förbereda mig så gott jag kunde, men jag spelade inte en bra hockey där. Hela laget hade det lite småtungt i början. Då var det ändå en liten väckarklocka ”Det är så här jag ska träna och det krävs mycket mer än att spela hockey på juniornivå”.
– Jag hade en ännu tyngre säsong uppe i Björklöven. Jag tycker ändå att jag spelade hyfsat, men fick mest stå bortamatcher samtidigt som vi släppte in mycket mål. Vi fick ordning på det mot slutet och kom till kvalserien.

Det är också i Björklöven han träffar på Peter Hirsch som målvaktstränare.
– Ja, jag hade honom där uppe. Hans fru kommer från Sundsvall och skulle själv till Timrå. Peter sa att jag jättegärna fick hänga med, men att jag i så fall skulle skaffa mig en mental rådgivare.

Satt det mycket i huvudet?
– Ja, jättemycket. Det blev en lite krock redan i Djurgården där jag ville spela lite mer på känsla. Jag är fortfarande en uppstyrd målvakt, men när jag måste göra någonting bara för att jag ska då är det lätt för mig att det låser sig.
– Jag är bra tekniskt och kan välja själv, när jag har den friheten, att göra vad som är bäst i situationen. Då agerar jag mer än tänker att ”nu ska jag spela så här eftersom det är så vi har tränat och jag ska spela” i stället för ”I den här situationen gör jag så här eftersom det passar mig bäst”.

Det är också nu den mentala coachen kom in i bilden.
– Sedan första säsongen i Timrå har jag jobbat med Andy Swärd. Vi är nu inne på vårt femte år tillsammans. Det har varit en lång resa med ”ups and downs” där också.

Det krävs att man öppnar sig som person då, hur upplevde du det?
– Det var inte lätt första gången. Han sa när vi möttes på hotellet i Malmö att det här skulle förändra mitt liv. Jag tänkte ”ja, ja, tjena”, skrattar Johan Mattsson som viftar bort vitt ludd som svävar i luften och är på väg ner i kaffekoppen innan han fortsätter:
– Framförallt har förberedelser inför match och sådana saker blivit så otroligt mycket bättre. Jag tycker också att jag förbättrat dom bitarna otroligt mycket den här säsongen. Idag lägger jag inte lika stor vikt vid alla förberedelser, att jag sovit dåligt eller vi är försenade till match. Jag har blivit bättre på att acceptera att det inte kommer vara perfekt.

Har du blivit bättre på att leva här och nu?
– Ja, jag kan njuta mer av bra prestationer. Speciellt sedan ”lilleman” kom så har det blivit lättare att separera människan Johan och ishockeymålvakten Johan.

SKREV PÅ MED TANKAR OM SM-GULD

Det var i januari som Johan Mattsson och hans Caroline blev föräldrar för första gången.
– Jag tog en liten ”time-out” på några dagar. Det var jobbigt innan, planerat kejsarsnitt och ”lilleman” har lite grejer som behövs kollas upp (se länk i början av artikeln). Vi har fått tider för sjukbesök som vi kommer börja jobba med i juli.
– Det är fortfarande lite grejer som ligger kvar på bordet även om det mesta släppte efter någon månad och allt är på rätt väg.

Johan Mattsson med segercigarr och guldmedalj. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Inför säsongen 2017/18 valde Johan Mattsson att lämna Timrå för SHL-spel med Frölunda.
– Frölunda hörde av sig, men det fanns intresse från några andra bra klubbar också. Frölunda var på först och jag kände Roger (Rönnberg) och ”Kribba” (Kristoffer Martin) sedan juniorlandslaget. Då visste jag inte vilka spelare som var klara, men jag hade på känn att det skulle vara några där som jag kände sedan juniorlandslagstiden. Sedan är det bara att se på Frölundas ”track record”.

Fanns tankarna då du skrev på att det här var en klubb du kunde vinna SM-guld med?
– Ja, definitivt. Jag kommer ihåg att jag en påsk några år tidigare satt hemma hos Carros släkt i Gnesta och åt påskmiddag. Samtidigt kollade jag när Frölunda mötte Skellefteå i finalen och tänkte ”där skulle vara kul att få vara”
– Några år senare hör dom av sig och egentligen var det ingen tvekan då. Det är en av dom stora föreningarna i Sverige och har senaste åren visat det genom att vinna SM-guld och utveckla spelare. Det är också vad jag vill, att få ut potentialen som finns i mig.

Kände du dig bättre förberedd då du kom in i Frölunda än vad du var då du klev in i Djurgården?
– Ja, ja. Jag hade opererat mig säsongen innan jag kom till Djurgården och hade inte haft någon sommarträning.
– Sedan är det otroligt höga fysiska krav i Frölunda, vilket jag var förberedd på. Jag körde på ganska hårt innan jag kom dit. När jag kom till Frölunda var ”JG” (Johan Gustafsson) ganska uttalad förstakeeper. Jag hängde på honom i gymmet och såg vad han gjorde. Sedan började jag och ”Kribba” slipa på lite smågrejer ute på isen. Vi har inte jobbat med så många större grejer utan det har varit smådetaljer hela tiden.
– På så vis var jag mycket mer förbered då jag kom till Frölunda än då jag kom till Djurgården. Det skulle vara konstigt om jag inte var det. Jag lär mig saker hela tiden och har kanske tjänat på att ta den långa vägen och lärt mig via den tuffa vägen.

SÄSONGEN VAR UPP OCH NER

Den här säsongen har juniorvärldsmästaren från 2012 spelat 41 av Frölundas matcher i SHL och slutspelet.
– Säsongen har varit en liten bergochdalbana. Eller rättare sagt en ganska stor bergochdalbana.
– Det började bra i CHL och jag spelade mycket där, men jag började bra även i serien. Vi hade några dippar som lag, en Mora-match och någon Timrå-match, men jag tycker ändå att min prestation har varit ganska bra genom hela första halvan.
– Sedan kom det här med vårt barn och hela den biten. Jag fick en välbehövlig paus, kunde återsamla mig och ladda om. Första matchen efter det, Timrå borta, har det bara fortsatt uppåt.

Påverkades ditt spel positivt av att du fick det här avbrottet?
– Ja, det tror jag. Prestationen var bra innan också, men nu spelade jag mer avslappnat. Det blev så också eftersom jag skrev nytt kontrakt.
– Det var bara att försöka spela bra, slappna av och sedan ta det därifrån. Det fanns ingen anledning att fundera på vad som kunde eller inte kunde hända.

Vad är det som gör att Frölunda nu är Sverige bästa lag?
– Vi var en otroligt bra grupp. Inför säsongen var vi inte så topptippade men jag tror alla gruppen kände att vi var ett bra gäng. Det var nog inte heller många av våra supportrar som trodde att dom skulle få stå på Götaplatsen efter säsongen.
– Ju längre serien gick kände vi att om vi spelar på vår högsta nivå kommer vi kunna slå vilket lag som helst, vilket vi också gjorde. Dessutom hade vi bra med ledargestalter i Joel (Lundqvist), (David) Printz som kom, (Simon) Hjalmarsson, ”Rosse” (Mats Rosseli Olsen), Max (Friberg)… Jag kan räkna upp fler, men framförallt hade vi många som visade vägen.

HYLLAR JOEL

En av spelarna som ofta sticker ut då det gäller som mest är Joel Lundqvist, en spelare och ledare som Johan Mattsson uppskattar.
– Joel är vår kapten och det är han som bestämmer. Lite så är det. Han är en otroligt bra ledare som kan både prata för sig själv och visa ute på isen. Det finns ändå en anledning till att han vunnit fyra SM-guld, VM-guld, CHL och har spelat i NHL.
– Dessutom är han otroligt vältränad och vill bli bättre hela tiden trots att han är i den ålder (37 år) han är. Han visar för framförallt för våra yngre spelare genom att bland annat komma tvåa på vårt cooper-test i den åldern att han verkligen är vår kapten.

Joel Lundqvist – en uppskattad kapten. Foto: Ronnie Rönnkvist

Säsongen för Johan Mattsson och Frölunda avslutades på Götaplatsen i Göteborg där laget fick möta fansen som stöttar laget säsong efter säsong.
– Det är svårbeskrivet, men det var kanske först då jag började förstå vad vi ställt till med, när det var 37 000 eller vad det var på plats.

Kunde du ta in allt det när du stod där uppe på scenen?
– Inte riktigt. Så var det hela dom två dagarna från det vi vann på Globen till att fira i omklädningsrummet, åka buss, sedan kom vi hem till Göteborg med poliseskort, fira lite med fansen och sedan käka middag. Sedan står vi helt plötsligt där och möter nästan 40 000 människor som bara står och skriker… Det är jäkligt häftigt.
– Sedan svängde jag snabbt över till nästa säsong och vad som komma skall där, vad kan jag göra bättre och hela den biten.

Är du lite sugen på att stå på Götaplatsen nästa vår också?
– Ja, det är jag. Jag är jäkligt sugen på att göra om det. Det enda jag vill ändra på är att den här gången är det jag som ska stå i sista matchen.

Svider det i dig att det inte blev så den här säsongen?
– Ja, så är det. Man får inte så många chanser att vinna något samtidigt som jag spelade så pass bra som jag tyckte att jag gjorde. Att då kroppen säger ifrån är jobbigt.
– Samtidigt unnar jag ”JG” att få stå. Vi pushar och är glada för varandras skull, men samtidigt är vi ganska själviska. Det måste man nog vara lite. Jag är glad för ”JG:s” skull att han fick stå där samtidigt som det suger att inte jag fick stå, men han har tränat och tävlat under hela slutspelet vilket gjorde att han kom in och var redo, vilket vi behövde, avslutar Johan Mattsson.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten