Sök
VM 2019

Profilen irriterad på kritiken mot Grönborg: ”Tycker att han gör helt rätt”

I måndagens VM-match mellan Sverige och Lettland gjorde förbundskaptenen Rikard Grönborg en omdiskuterad coach’s challenge. Draget misslyckades och medförde en hel del kritik. Något som fick förre Tre Kronor-spelaren Andreas Johansson att tycka till.
– Det här med sitta och kasta ur sig saker utan fakta måste upphöra inom idrotten. Det är vad jag reagerade på, säger Johansson till hockeysverige.se. 

LÄS ÄVEN: Misslyckad coach’s challenge – men Grönborg ångrar inget

Det var efter Lettlands 4-4-mål som Grönborg utmanade domarnas beslut för offside. Domarna vidhöll dock sitt beslut och Tre Kronor fick skicka Adrian Kempe till utvisningsbåset vilket gav letterna chans att ta ledningen i den viktiga matchen.

Grönborgs beslut att utmana kritiserades bland annat av SVT:s expert, Mikael Renberg, som tyckte att det var idiotiskt att utmana i det läget. Nu vann ändå Tre Kronor med 5-4 och är klara för kvartsfinal. Rikard Grönborg själv sa själv till hockeysverige.se följande om beslutet:
– Jag tycker det var bra att vi gjorde så här. Jag tycker att vår process gick till på rätt sätt. Det är så små marginaler därute. Vi svenskar är rättvisa personer och vill att det ska vara rättvist därute, så någonstans tycker jag att det är rätt.

INLÄGG PÅ FACEBOOK

En som har reagerat starkt på kritiken mot Rikard Grönborg är tidigare NHL-spelaren Andreas Johansson. I ett inlägg på Facebook skriver han:
 ”En sak som fascinerar mig är att så kallade experter sågar vår förbundskapten när han tar ett beslut som 95% inte skulle ha balls att göra!! För det första så var det nog offside! För det andra så måste beslutets tas blixtsnabbt. Och för det tredje, har man inte stått där i båset med ansvar för snabba beslut så ska man ligga lågt med starka uttryck som idiotiskt mm!! Rickard vet vad han gör! 2 raka VM-guld och nu vidare till kvarten
Lägger mig aldrig i politik men TRE KRONOR är något annat och jag är så trött på kapp vändande journalistik och ännu mer fd spelare som inte har mer koll!!”

HÅLLER MED GRÖNBORG

När hockeysverige.se når Andreas Johansson på tisdagsmorgonen utvecklar han vad han menar.
– Det är ett skarpt läge och Rikard får en signal uppe från videocoachen. De har ett videomaterial som jag tror inte är det samma som internationella ishockeyförbundets.
– Av det jag ser med mitt hockeyöga från att ha spelat över 1 000 matcher är att det är offside. Från bilderna vi får se i TV går det inte att tyda om det är offside eller inte, men Grönborg har andra bilder och tar ett beslut där andra skulle stå med händerna i fickorna och vara passiva. Jag tycker att han gör helt rätt.
– Det här med sitta och kasta ur sig saker utan fakta måste upphöra inom idrotten. Det är vad jag reagerade på.

Är det för enkelt och vanligt att man säger saker som sedan sprider sig på sociala medier och som till slut blir till en sanning?
– Ja och vi måste tänka på att svenska folket sitter och tittar på en fantastisk hockeyturnering. Du vet själv som journalist att en rubrik inte alltid speglar innehållet i texten. När man slänger ur sig sådana här saker blir det rubriker. Människor läser inte alltid hela artiklarna utan bara det skarpaste. Då skapas det uppfattningar och bildas opinioner.
– Dessutom är allt vad de pratat om på SVT är att göra om formatet på VM. Då sitter samma kanal och propagerar CHL där lag är med som jag skulle platsa i.
– Jag tycker det här formatet är fantastiskt och breddar hockeyn. Jag har spelat VM, mött Japan och andra lag, sett fansen på plats och hela upplevelsen kring ett VM. Som spelare tänder man ändå till mot ryssar, tjecker eller om det är semifinal eller final. Man vet skillnaden. Dessutom har vi World Cup och även OS tidigare då alla dom bästa är med.
– För fyra år sedan gnällde vi över att Sverige hade ett Kalle Anka-lag och inga NHL-spelare. Då var det nästan bara SHL-spelare och fel på det. Folk börja tjata om att vi skulle spela VM var fjärde eller varannat år. Det tycks aldrig vara bra för en del personer, men man måste också förstå att man förstör idrotten om man bara är negativ.

”SÄTTER LITE KRYDDA”

Sverige är trots allt i kvartsfinal, är det lätt att det faller bort när det lyfts ur och upp en enskild detalj från matchen?
– Sverige är i kvartsfinal och Lettland är ett jättebra hockeylag. Det är ett rent KHL-lag spetsat med någon spelare ytterligare. Det är nästan så att de pratar om Lettland är ett blåbärslag i TV, vilket också irriterar mig.
– Dinamo Riga gick till slutspel i KHL. Tala om för mig hur många SHL-lag som skulle göra det.

Hur tänker du kring fenomenet ”coach’s challenge”?
– Jag tycker det är bra och lite utmanande precis som det var då det kom inom tennisen och du kunde se om bollen var inne eller ute.
– Det sätter lite krydda på matcherna, men det är viktigt att det är reglerat så man bara kan utmana någon gång. Sedan tycker jag det är bra att laget får ett straff om det inte är rätt. Det här sätter allt på sin spets tycker jag.

Skulle du gjort samma val som Rikard Grönborg i en liknande situation?
– Ja, jag tror det. Jag skulle nog ha vågat, men sedan är det inte säker att det skulle bli rätt.
– Jag vill också säga att det här absolut inte är riktat mot Micke Renberg personligen. Han är en kanonkille och kan jättemycket hockey. Det här är större än Micke Renberg eller Andreas Johansson. Det här handlar om uppfattningen där ute, ni skrivande journalister och gamla spelare som sitter på höga stolar och tycker och tänker utan fakta.

Hur ser du på Rikard Grönborg som coach och förbundskapten?
– Det krävs mer än en ”coach’s challenge” för att ifrågasätta en coach som vunnit två raka VM-guld. Det tycker jag räcker som svar, avslutar en irriterad Andreas Johansson. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten