Sök
Nyheter
KARLSSON: Han har tidernas svåraste sportchefsuppdrag

Man kan inte påstå att Daniel Stolt fått en smekmånad i Oskarshamn, direkt. Och ser vi till det lag han bygger lär inte heller Oskarshamn få någon sådan i SHL.

Jag ska börja med att säga att jag nästan inte vet ett dyft om Daniel Stolt. Min enda koppling till Vimmerby Hockey har varit att min ”nästan-namne” Måns Carlsson gjort succé där. Men överlag är Hockeyettan långt ifrån min hemmaplan. Det jag känner till om Daniel Stolt är att det sägs att han inledde sitt sportchefande genom att spela Football Manager och att han under de senaste tio åren jobbat sig upp från att vara assisterande sportchef i Hockeytvåan till att nu få basa över ett SHL-lag. Det är en extremt häftig resa – och om Stolt lyckas även i SHL har vi fått fram en ny sportchefsstjärna. Den nya Henrik Evertsson, kanske? Eller Per Kenttä, för den delen.

Men jag måste vara ärlig. Precis ingenting tyder på att lagbygget till kommande säsong kommer bli speciellt lyckat. Och det är ingenting som någon kan kritisera Stolt för – utan bara ett faktum som måste konstateras. Situationen han satts i borde vara övermäktig och det finns många anledningar till det.

* Oskarshamn hade nog inte planerat för SHL-spel. Varken han själv, klubben eller föregångaren Per Kenttä vågade nog förbereda sig för SHL-spel på det sätt som hade behövts. Leksand är förmodligen i samma sits men de kan ju börja på en betydligt högre grund än IKO. Dels för att klubben både åkt ur och gått upp en sisådär 20 gånger på 2000-talet och dels för att de som jobbar på ledande positioner varit i SHL förut. Thomas Johansson är dessutom ett välkänt namn som förmodligen kan jobba med ett annat kontaktnät än Stolt.

* Oskarshamn har aldrig varit i SHL. De har egentligen inga förutsättningar för att vara där – förutom att de hade ett riktigt bra hockeylag förra säsongen och helt enkelt spelade sig upp. Om vi jämför med Karlskrona som gick upp häromåret hade de liknande förutsättningar men de hade en riktigt stor skillnad: Det lagbygge de hade då byggdes först av Stefan Bengtzén och sen av Michael Sundlöv. Två av Sveriges mest rutinerade sportchefer, även om Bengtzén ju ”bara” hade varit på allsvensk nivå innan han tog över Brynäs. Daniel Stolt gör en Joel Persson och gör direkt från Hockeyettan till SHL. Därför började till och med KHK på en något bättre position än vad Oskarshamn kommer göra nu.

(NÄSTAN) ALLA NYCKELPERSONER HAR LÄMNAT

* Stolt har fått se lagkaptenen Jonas Engström hamna i Växjö, den offensiva spetsen och tidigare SHL-stjärnan Joakim Hillding drog utomlands, Christoffer Rifalk tvingade sig bort och hamnade i Rögle. Och Stolt kommer alltså in utifrån. Så Oskarshamn har tappat sportchefen, lagkaptenen, den offensiva stjärnan och förstemålvakten. Dessa personer kan nästan inte ersättas rakt av.

* Kollar vi på de värvningar Oskarshamn gjort ser vi också att det inte direkt är från den högsta SHL-hyllan. De tvingas breddvärva med ett par grabbar från Vimmerby, eftersom de inte har något juniorlag i SuperElit, och spetsvärva amerikaner från tyska och finska ligan. Det kan förstås bli succé – men det finns också risk för totalfiasko. Och det har man såklart inte råd med. Värvningen av David Goodwin, som ligger till grund för det här blogginlägget, är en värvning som inte direkt är plockad från den högsta SHL-hyllan även om jag inte tänker döma ut honom på förhand förstås.

* Jag tror man har lite otur som går upp just i år också, samtidigt som Leksand. Jag menar, att två lag går upp samtidigt är omöjligt och om det händer vill man nog inte göra det samtidigt som Leksand. Värvningsprocessen blir nog än svårare om man ska konkurrera med ungefär samma spelare som Leksand (spekulerar jag). Det är betydligt enklare för en spelare som Sebastian Wännström att välja Leksand än Oskarshamn, för att ta ett exempel.

Oskarshamn har egentligen allting emot sig och ingenting tyder på något annat än en sistaplats om inte Stolt träffar totalrätt med de (många) värvningar han måste göra innan säsongen börjar. Och frågan är om det ens går att begära att en människa ska lyckas med det, med det kontaktnät Stolt lär ha hunnit bygga upp, redan nu. Att locka en spelare till en SHL-nykomling med Oskarshamns förutsättningar lär inte vara enkelt.

Därför tror jag Daniel Stolt kan ha tidernas svåraste sportchefsjobb i SHL. Men på ett sätt är det också det lättaste. Jag menar, ingen kommer ju ”hänga” honom om Oskarshamn tar 20 poäng i SHL kommande säsong och åker ur. Vi måste vara krassa och säga att klubben egentligen inte har potential att nå så mycket högre än så – hur hårt det må låta. Om de däremot skulle lyckas – ja, då lär Daniel Stolt göra att magikern Per Kenttä glöms bort i Oskarshamn snabbare än vi kunde anat.

Jag hoppas Stolt ser läget som inspirerande och inte hopplöst. Sällan har ett lag varit en större underdog, redan fyra månader innan seriestarten, som Oskarshamn. De kommer ställa ett av de minst rutinerade lagen någonsin på banan när säsongen startar. Var så säkra.

Jag hoppas de kommer överraska.

Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.05
X 4.25
2 3.30
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.15
X 4.30
2 2.95
Onsdag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.40
X 4.00
2 2.45
Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.71
X 4.05
2 4.05
Onsdag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.30
X 4.05
2 2.55
Onsdag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.90
X 3.95
2 2.10
Onsdag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.61
X 4.45
2 4.45
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten