Sök
Gustav Forsling.
Nyheter

Kontraktet går ut för Blackhawks-svensken: ”Det är jättesvårt att säga”

Lite i skymundan håller svensken Gustav Forsling på att etablera sig i NHL. Nu går kontraktet med Chicago ut – och SHL nästa säsong verkar inte finnas på kartan.
— Just nu är jag inställd på att åka tillbaka till Nordamerika. Men som sagt ska man aldrig säga aldrig, berättar han för hockeysverige.se.

Chicagos Gustav Forsling hade ifjol en stark säsong för Blackhawks i NHL, men fick avsluta i AHL för Rockford där han med sitt fina backspel var en bidragande orsak till att de gick långt i slutspelet. Efter en operation i juli missade han de första veckorna av säsongen och fick spela igång sig med fem matcher i AHL innan NHL återigen kallade. Där blev han kvar.

BILDADE BACKPAR MED TRIPPLE MÄSTAREN

Nu är han hemma i Sverige efter det att säsongen tog slut och låter nöjd när 2018/2019 ska summeras.
— Jag är ganska nöjd. Jag kom in med en handledsskada och fick börja med fem matcher i AHL. Men jag kom tillbaka bra och tog mig upp igen och sen fick jag två småskador som förstörde litegrann, men i det stora hela tycker jag att det gick bra och jag fick spela mycket, berättar backen för hockeysverige.se.

Mot slutet av säsongen bildade han backpar med rutinerade Brent Seabrook, en herre med tre Stanley Cup-titlar och OS-guld på meritlistan.
— Framförallt är det en jättebra kille som är väldigt hjälpsam och lätt att snacka med. Det är en ära att få spela med en så rutinerad spelare. Det har varit väldigt kul och lärorikt, säger Forsling och fortsätter:
— Jag tycker vi spelade stabilt. Inget powerplay men vi spelade fem-mot-fem och lite i boxplay.

Chicagos tränas av Jeremy Colliton och det är en tränare som Forsling verkar hålla högt.
— Han är väldigt lätt att snacka med och han berättar vad han ser och känner. Lite mer modernt tänk, han är ingen typisk amerikansk coach som man inte vågar prata med.

FÅTT VÄXA IN I DET

Gustav Forsling har tagit den långa vägen borta i Nordamerika. Hösten 2016 åkte han över till Blackhawks camp för att klubben ville ta sig en titt på spelaren. Men han blev kvar.
— Men sen gick det väldigt bra och så blev det att jag tog en plats första året. Det var lite oplanerat, då tanken var att jag skulle spela i LHC.

Första året blev det 38 matcher i NHL medan resten spenderades i AHL. Den andra säsongen inleddes i världens bästa liga, men efter 41 matcher blev det Rockford igen. Men att skickas till farmarlaget behöver inte alltid vara en mardröm. Forsling menar att Rockford är en utvecklande plats att vara på.
— Mitt första år var det en lite annan struktur på det, det var en annan tränare där nere då. Men förra året var Jeremy där och då tyckte jag att det var väldigt bra. Jag lärde mig väldigt mycket när han var där.
— Så jag kände ingen stress där, det blir lite vad man gör det till, tänker man att man inte vill vara där och ska upp direkt så kommer man oftast inte upp direkt. Fokuserar man på att utvecklas och ta det lugnt så brukar det bli bäst.

Blackhawks har gjort sig kända för att ha tålamod med sina spelare och låta dem växa in i det.
— Det tror jag är väldigt nyttigt. I och med att de har väldigt många spelare i systemet och ett bra lag i NHL så känns det inte som de behöver stressa så mycket. De låter sina prospects känna på lite AHL-liv och det tror jag är väldigt nyttigt faktiskt.

SIKTAR PÅ ATT BLI KVAR

Det treårskonrakt Gustav Forsling skrev med Blackhawks 2016 går ut i sommar. Men han låter hoppfull om att det ska förlängas.
— Jag hoppas att bli kvar i Chicago. Det är väl det vi siktar på just nu. Sen har jag inte hört något konkret om kontraktsförslag.

Har du känt av någon tendens åt något håll?
— Det är jättesvårt att säga. Men jag tror, som det känns och som vi har pratat så är det som att jag kommer bli kvar där. Men man vet aldrig i den här branschen.

Om det spåret faller, finns det någon plan B?
— Jag har inte tänkt så långt. Jag försöker bara fokusera på att träna här nu. Jag låter min agent sköta det där så får vi se vad som händer om det inte skulle bli Chicago. Men det är vad jag ställt in mig på i alla fall.

SHL, finns det på tapeten?
— Nja, just nu är jag inställd på att åka tillbaka till Nordamerika. Men som sagt ska man aldrig säga aldrig. Man vet ju aldrig…

Vad har Jeremy Colliton sagt om säsongen som var?
— Han var nöjd och tyckte att jag hade spelat bra. Sen tyckte han jag hade kunnat spela bättre också, och det tycker jag själv också. Det kan alltid bli bättre och det känns som jag kan ta ytterligare ett kliv nästa säsong.
— Jag kände att det var lite mer stabilare spel, inte lika många dippar. Det kändes som att jag hade en högre lägstanivå, berättar Forsling om den senaste säsongen.

LAGKOMPISEN SLOG IGENOM

Chicago hade tre svenska backar i spel säsongen som var. Förutom Forsling även Carl Dahlström och VM-backen Erik Gustafsson. Gustafsson fick ett genombrott med 60 poäng.
— Han gjorde en otrolig säsong och det är väldigt kul att få se det på nära håll. Dom ger ju en chansen, gör man det bra så får man chansen och det är ju tydligt med Erik.

Tänker du: ”Kan Erik så kan jag”?
— Nja, det vet jag inte. Man ser väl på sig själv i första hand. Men det är klart att det är kul att se en annan gå så bra. Speciellt när han är svensk, då är det extra kul, avslutar Gustav Forsling.

Idag 19:00
BIK Karlskoga - IF Björklöven
1 3.05
X 4.35
2 2.00
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Mora IK
1 2.40
X 4.00
2 2.55
Idag 19:00
Kristianstad IK - Karlskrona HK
1 2.40
X 4.00
2 2.50
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Södertälje SK
1 2.15
X 3.95
2 2.90
Idag 19:00
Almtuna IS - Modo Hockey
1 5.15
X 5.00
2 1.48
Idag 19:00
Västerås IK - Timrå IK
1 2.65
X 4.05
2 2.30
Idag 19:00
AIK - Västerviks IK
1 2.40
X 4.00
2 2.55
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten