Sök
BLICKAR VÄSTERUT. Nästa säsong spelar Fabian Zetterlund i Nordamerika.
SHL

Efter skadehelvetet – nu väntar djävulsk utmaning för JVM-forwarden

Skador förstörde större delar av säsongen. Men allt fick ett lyckligt slut för Fabian Zetterlund, som tidigare i veckan skrev på sitt första NHL-kontrakt med New Jersey Devils.
– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger Zetterlund till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: JVM-svenskens säsong spolierades – nu skriver han NHL-kontrakt

Det har gått blott tre dagar sedan bläcket torkade på NHL-kontraktet med New Jersey Devils. När Fabian Zetterlund klottrade ned sin namnteckning på treårsavtalet med den trefaldige Stanley Cup-mästaren förverkligade han samtidigt en livslång pojkdröm.
– Jag har nästan inte fattat det än. Det har pågått fram och tillbaka under säsongen och nu är det klart. Det är sjukt stort, säger 19-åringen till hockeysverige.se.
– Att spela i NHL är något man strävat efter sedan man var liten grabb. Målsättningen har alltid varit att komma dit bort och att sajna sitt första kontrakt är en bra bit på vägen. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse.

Den Färjestadsfostrade forwarden draftades av Devils i tredjerundan av NHL-draften 2017. Sedan dess har siktet varit inställt på att spela till sig ett kontrakt med klubben, något som nu alltså har blivit verklighet.
– Det är det här man har krigat för – att jobba till sig ett kontrakt. Nu har jag fått det och det är något jag är sjukt stolt över. Nu börjar lite av en ny resa för att etablera sig där borta.

Dialogen med Devils har varit kontinuerlig under hela säsongen.
–– Vi har hörts av rätt mycket. I början av säsongen snackade vi mest om hur läget var och sådär och de kom och tittade på mig ett par gånger innan jag drog på mig skadan. Efter nyår har det varit mer snack om framtiden och vi kom tillsammans överens om att göra knäoperationen så att jag skulle vara redo för spel till nästa säsong, säger Zetterlund.

”NÅGOT SOM VAR TVUNGET ATT GÖRAS”

Den gångna säsongen spolierades till stor del för Fabian Zetterlund. I oktober åkte 19-åringen på en korsbandsskada som såg ut att kosta honom hela hösten, och sin annars givna plats i den svenska JVM-truppen, men smått mirakulöst var forwarden tillbaka i matchspel redan en dryg månad efter skadan.

LÄS ÄVEN: Bekräftad korsbandsskada för tilltänkte JVM-stjärnan


JOBBIG SKADA. Fabian Zetterlund tvingades operera den knäskada han ådrog sig i matchen mot Djurgården i oktober. FOTO: Bildbyrån

I januari stod det dock klart att Zetterlund behövde operera knät för att inte få bestående men. Operationen innebar att 19-åringen missade resterande delen av säsongen.
– När jag fick skadan först var inställningen att komma tillbaka, vilket jag ju också gjorde. Sen insåg jag själv att någon gång kommer jag måste göra något åt knät. Då valde jag att operera under säsongen och det är något jag är tacksam för idag, säger Zetterlund.
– Hade jag gjort det efter säsongen hade skadan kunnat bli värre och då hade rehabtiden blivit ännu längre och även påverkat nästa säsong. Det var jobbigt då, men något som var tvunget att göras i slutändan.

Hur är det med knät idag?
– Det fungerar jättebra. Jag kan göra nästan allting som jag gjorde innan, så det är jätteskönt. Jag kan träna på precis som tidigare, i stort sett.

”VARIT JOBBIGT EMELLANÅT”

Till följd av knäoperationen har vintern och våren varit fylld av rehabträning. Den senaste tiden har Zetterlund kommit igång med fysträningen och när undertecknad pratar med den Färjestadsfostrade forwarden har han precis avslutat ett ispass hemma i Karlstad.
– Det har varit jobbigt emellanåt att sitta på sidan av och kolla på matcherna. Man vill så klart vara med ute på isen. Samtidigt har jag bara försökt vara en glad prick runt laget och pushat på grabbarna så bra jag har kunnat. Det har varit en lärorik vår, det måste jag säga.

Totalt blev det 16 SHL-matcher för Zetterlund under säsongen. På dessa matcher stod 19-åringen för fyra poäng (2+2). Trots att matchandet blev knappt under säsongen känner Zetterlund att han tagit kliv framåt i utvecklingen.
– Jag har kunnat jobba på hårt i gymmet. Jag och Mattias Hell (medicinskt ansvarig i Färjestad) körde på rätt hårt i början av rehaben och det är nog därför jag är där jag är i dag. Jag har kunnat göra på riktigt bra i gymmet och känner mig rätt stark faktiskt, säger 19-åringen med ett skratt.


KÖRT HÅRT. Fabian Zetterlund är ”rätt stark” efter att ha spenderat många timmar i gymmet under vintern och våren. FOTO: Bildbyrån

RÄDS INTE AHL

Nu väntar en sommar full av hård barmarksträning hemma i Karlstad tillsammans med andra NHL-spelare från trakten.
– Jag kommer att köra fysen med Färjestads förre fystränare Anders Holmberg hela sommaren. Sen blir det lite isträning när den kommer tillbaka om en månad ungefär. Då kommer jag fortsätta köra med ”Pelle” (Prestberg). Sen kommer jag köra tillsammans med lite andra spelare som spelar där borta, som Joel (Eriksson Ek), (Jonas) Brodin, Olle (Eriksson Ek), (Adam) Werner, (Oskar) Steen och allt vad de heter. Det ska bli roligt.

I början av juli åker han över till New Jersey för utvecklingscampen och i september väntar det årliga träningslägret. Om 19-åringen inte skulle ta en plats i Devils NHL-trupp direkt räds han inte att spendera tid i farmarligan.
– Om det blir så har jag ingenting emot att spela i AHL. Det är också en bra liga och jag tror det bara skulle vara positivt att få spela där. Det är en bra förberedelse för NHL om inte annat.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten