Sök
Andreas Paulsson från sin tid i Hammarby och Skellefteå.
Nyheter

Vunnit allsvenskans poängliga två gånger – 43-åringens karriär går vidare

2006 var han med och förde upp Skellefteå i SHL. Häromdagen kom beskedet att Andreas Paulsson fortsätter karriären ytterligare minst en säsong. 43-åringen går under epitetet ”Vallentunas Jaromir Jagr”. Men där slutar alla jämförelser enligt honom själv.
— Kopplingen till Jagr är att vi är gamla båda två, sedan upphör likheterna, säger Paulsson till hockeysverige.se.

Det är en rejäl nostalgikick att titta igenom Hammarbys laguppställning från säsongen 1999/2000. Den interna poängligan vanns av den forne världsmästarforwarden Patrik ”Putte” Ericksson. På nionde plats kom en ung framtida världsmästarforward i form av Mika Hannula och på blålinjen regerade ytterligare en guldmedaljör i form av Robert Nordmark. På femte plats i poängligan den säsongen kom Andreas Paulsson. Då 24 år och närmast hämtad från Arlanda.

Mika Hannula fanns med i Hammarbys trupp tillsammans med Andreas Paulsson. Foto: All Over Press

19 år senare står det klart att 43-åringen kör vidare. Han förbereder sig just nu för sin fjärde raka säsong i Hockeyettan-klubben Vallentuna. Detta gick klubben ut med häromdagen.
— Jag älskar hockey, jag älskar att träna och jag älskar att ha något att träna för. Det är något bland det roligaste jag vet att komma ner till omklädningsrummet och tävla, berättar Andreas Paulsson för hockeysverige.se.

Är träningsbiten något du känner blivit viktigare med åren?
— Absolut. Jag kan fortfarande gräma mig att jag inte hade den här inställningen till träning när jag var yngre. Det är klart att jag tränade när jag var yngre, med Skellefteå, ”Bajen” och vilka det nu var. Men så mycket som jag tränar nu var jag inte ens i närheten av då, även om jag tränade fem-sex dagar i veckan tidigare.

Sedan presenterar Andreas Paulsson ett träningsschema som hade fått vilken 43-åring som helst grön av avund.
— Nu tränar jag dubbla pass 14 dagar i månaden och resten av dagarna ett pass om dagen. Det var jag inte i närheten av att göra när jag var yngre.

VANN POÄNGLIGAN LOCKOUTSÄSONGEN

Andreas Paulsson vann den allsvenska poängligan 2003 och efter ytterligare en säsong i Hammarby flyttade han 2004 vidare till SHL-satsande Skellefteå. Direkt vann han poängligan igen på 49 poäng. Detta var under lockoutsäsongen och en poäng bakom honom hittar vi den dåvarande Montreal-spelaren Michael Ryder som förstärkte Leksand den säsongen. Lagkamraten Magnus Wernblom kom förövrigt femma.

Magnus Wernblom. Foto: Ronnie Rönnkvist

Skellefteå hade också förstärkningar från NHL. Den dåvarande Rangers-målvakten Mike Dunham spelade 13 matcher för klubben och vaktade målet hela kvalserien. Backen Drake Berehowsky gjorde totalt 18 matcher i serie och kval.

Andra välklingande namn i laget från den säsongen är Andreas Falk, Fredrik Lindgren, Jörgen Sundqvist, Jimmie Ericsson, Pontus Petterström och Johan Åkerman. Spelare som skulle få fina karriärer högre upp senare.

38 POÄNG IFJOL

Paulsson var med och förde upp Skellefteå i SHL 2006. Han lämnade sedan för två säsonger med Väsby i ettan. Han återkom sedan till allsvenskan, denna gång med tre säsonger i Almtuna. Sedan 2011 har han spelat i divison två (En säsong) och Hockeyettan för först Väsby och sedan Vallentuna. Under alla år har han ständigt levererat rikligt med poäng, 38 stycken senaste säsongen exempelvis.
— Något som är viktigt för mig, det är att jag känner att jag levererar på något sätt. Jag måste ju på något sätt göra nytta för laget på isen. Gör inte jag några poäng och inte orkar jobba hårt ,så spelar det ju ingen roll hur bra jag är i omklädningsrummet eller vid sidan av isen.

Får du mycket gliringar med tanke på åldern?
— Ja, säger han efter en stunds tvekan.
— Av lagkamraterna får man det med glimten i ögat. Det är kul och det får man bjuda på. Sen får man ju höra en del på isen också från såna som tycker man borde lägga av. Sen om det är för att få en ur balans eller inte, det vet jag inte.
— Jag tycker bara det är kul, då vet de vem man är. Det är bättre det än att de inte vet vem man är.

Jaromir Jagr är fyra år äldre än Paulsson. Foto: Jaroslav Ozana/CTK via AP

43 år och ”still going strong”. Kopplingen till en viss Jaromir Jagr är såklart oundviklig.
— Jag ska köra längre än Jagr, säger han och skrattar.
— Nej då. Jag har inga mål så. Kopplingen till Jagr är att vi är gamla båda två, sedan upphör likheterna.
— Jag kan tänka mig att spela hockey så länge kroppen håller. Sen om min kropp blir trasig i augusti eller om fyra år det vet jag ju inte.

Andreas Paulsson berättar att det triggar och motiverar honom att ligan han spelar i håller bra klass. En del elaka tungor brukar ibland mena tvärtom.
— Jag tycker ettan är underskattad och håller hög klass. Det är många duktiga skridskoåkare och grymt individuellt skickliga spelare. Hockeyn har utvecklats enormt så jag tycker tvärtom, jag tycker Hockeyettan är riktigt bra.

Hade du kunnat ha samma motivation i exempelvis division 3?
— Nej, inte just nu. Det är många som frågar om jag inte ska spela veteranhockey, mend et intresserar mig inte alls. Inte just nu i alla fall. Jag vill spela på den nivå jag kan.

De tre säsongerna i Vallentuna har inneburit 89 poäng från Paulssons klubba, fördelat på 30 mål och 59 assists. Men han siktar fortfarande på att bli bättre.
— Jag vill alltid vara bättre än vad jag var föregående säsong. Jag tror jag har möjligheter också att göra en bättre säsong än förra året.

SPELADE MED SONEN

Ifjol blev det en del matcher i Vallentuna tillsammans med sonen Lukas Paulsson.
— Han har lämnat nu och gått till AIK, han ska köra i deras J20-lag, berättar Andreas Paulsson och fortsätter:
— Vi spelade ihop en del förra året och det är något bland det roligaste jag varit med om.

Man brukar ju prata om att det finns en viss kemi mellan tvillingar på isen, fanns det någon slags far- och- son-kemi?
— Vi spelade inte ihop jämnt, men när vi spelade ihop så gjorde vi en del poäng. Tillsammans med Marcus Andersson och jag tycker vi som kedja spelade bra när vi fick spela ihop.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten