Sök
Jens Lööke
Timrå IK

Därför bryter han NHL-kontraktet för att flytta hem: ”Jag behöver hitta mig själv”

Timrå stod för en riktigt spännande värvning när de idag plockade tillbaka Jens Lööke, som egentligen hade ett år kvar på sitt kontrakt med Arizona Coyotes. För hockeysverige.se berättar 22-åringen om den oväntade flytten.
– De har sett mig som en defensiv spelare, men jag vet att jag besitter mer än den biten, säger Lööke.

Jens Lööke slog igenom i Brynäs redan som 17-åring och är klubbens yngste målskytt någonsin i Elitserien/SHL. Han har nu hunnit bli 22 år och har förutom tiden i Brynäs hunnit spela tre JVM samt för Almtuna och Timrå i HockeyAllsvenskan och för Tucson Roadrunners i AHL. Det är med andra ord en riktigt erfaren 22-åring vi har att göra med.

Nu är Valbosonen tillbaka i svensk hockey igen. Tidigare idag presenterades han som Timrås senaste tillskott till deras allsvenska trupp.
– Det känns skitbra och det känns skitskönt att allt är klart med Timrå, säger Lööke till hockeysverige.se strax efter att värvningen offentliggjorts.

Men faktum är att Jens Lööke egentligen hade ett år kvar på sitt NHL-kontrakt. Ett kontrakt han nu alltså bryter, för spel i den svenska andraligan. Dagens nyhet kom som en blixt från klar himmel.
– I slutet av säsongen i USA så började jag och min agent (Claes Elefalk) prata lite om det. Men då var det mer att jag nämnde möjligheten för honom, och inte så mycket mer än så. Då ville jag spela klart säsongen först och främst. Sen tog säsongen slut för tidigt eftersom vi missade slutspel, och därefter har väl diskussionerna trappat upp allt eftersom, säger Lööke.

FASTNADE I EN DEFENSIV ROLL

Talangen menar att Arizona såg honom i en annan roll mot vad han själv tyckte att han behövde få i det här skedet av hans karriär.
– Jag tog beslutet att flytta hem för att jag behöver hitta mig själv. Jag har fått spela väldigt mycket, så jag kan inte klaga på det. De matcher jag inte spelat har jag varit skadad och inget annat, så de har verkligen gett mig förtroende. I alla fall defensivt. Det är där de ser mig som spelare och det är därför jag valde att lämna med ett år kvar. Om jag skulle fortsätta spela där borta är det i den rollen och ingenting annat. Det har de varit tydliga med. Jag vet att besitter en offensiv sida och i Timrå vet jag att de kommer kunna ge mig chansen att visa den – så nu är det upp till mig.

Har du mått dåligt av att ha haft den rollen?
– Nej, jag har inte mått dåligt på det sättet. Jag har accepterat min roll. Man kan inte åka runt och tänka negativt på sådana grejer, för då blir det bara fel. Jag har köpt det.
– Men man spelar många matcher, reser mycket och tränar mycket. På träningarna vill du visa vad du har, men sen i matchen vet jag vilken roll jag har. Det är sådana grejer som kan vara…inte jobbiga kanske, men jag skulle vilja få fram mer av det jag har i mig. Jag behöver få tillbaka mitt självförtroende och få förtroendet från tränarna. Därför känns det här skitbra, säger den tidigare Brynässpelaren och syftar på flytten till Timrå.

Tycker du att du har stannat av i din utveckling där borta?
– Inte stannat av, kanske. Jag vet vad jag gjort tidigare och det är inget som kommer försvinna. Det handlar mer om självförtroendet, och framför allt om att få förtroende som ledarstaben som jag sa tidigare. Sen är det klart att det finns saker jag kan utveckla ännu mer, men jag vet att jag har kvalitéer offensivt som kan göra skillnad och att jag kan spela fruktansvärt bra defensivt. Det handlar mer om att hitta en bättre balans där emellan, så jag kan bli en bättre spelare.
– Både jag och agenten tyckte det var ett smart alternativ att göra så här i stället för att chansa med en säsong till där borta. I Timrå vet jag att jag kommer få chansen.

ÅNGRAR INTE ARIZONAFLYTTEN

Även om Arizona var nöjda med Jens Löökes spel i Tucson var klubben förstående till svenskens beslut att flytta hem.
– Det var jätteskönt. De gjorde det klart för oss att det var i en defensiv roll de såg mig och där var de skitnöjda med mitt spel, men de sa att de skulle förstå om jag valde det här alternativet. De köpte det helt, vilket var skitskönt förstås.
– Jag får försöka visa nu att jag kan bli komplett. Jag får ta några år, till jag är 25, 26, och utvecklas. Men först och främst ska det bli skönt att bara få hitta ett lugn och en stabilitet.

Men även om sejouren i Nordamerika blev kortare än det först var tänkt ångrar Jens Lööke inte valet att ta chansen. Det blev 32 poäng på 120 matcher i Arizonas farmarlag.
– Jag har lärt mig skitmycket och växt skitmycket av det här. Det är bara att kolla på mitt defensiva spel och de defensiva kvalitéer jag har. Mycket av det har jag lärt mig där borta. Jag har haft två jättefina år, så det handlar inte om det. Det handlar om att jag tror det är bäst för mig att flytta hem. Jag har många år framför mig i min karriär och vill inte slänga bort dem på något sätt. Om jag hade låtit det gå ännu längre kanske man står där och har tappat det man hade innan, om man kan säga så.

”KOLLA BARA PÅ MARIO KEMPE”

Mario Kempe.

Ser du fortfarande NHL som ditt mål i framtiden?
– Ja, självklart är det så. Jag vet att det kommer bli extremt tufft nu när jag varit där och sen åkt hem, men det är inte omöjligt att jag kan ta mig dit om jag fortsätter utvecklas på rätt sätt, säger Lööke innan han berättar att en lagkamrat från Tucson inspirerat honom lite extra.
– Kolla bara på (Mario) Kempe. Han var över när han var ung och är tillbaka nu. Jag är tacksam över att ha fått vara i samma klubb som honom. Jag har lärt mig otroligt mycket av hur han jobbar varje dag. Det är en fantastisk hockeyspelare och människa, så jag har haft tur att få vara runt honom och fått tips av honom igen.

Men det räckte alltså inte hela vägen till NHL för Jens Lööke, den här gången. Nu startar han om i Timrå, som han redan spelat i under en säsong. Då blev det 16 poäng i HockeyAllsvenskan och tre poäng på tre kvalmatcher.
– Klubben gjorde ett jättebra intryck på mig. Jag trivdes hur bra som helst och de tar verkligen hand om sina spelare på ett bra sätt. Jag flyttar dit för att hitta mig själv men också för att få vara med om en bra resa med Timrå, för jag tycker att de hör hemma i SHL.
– I slutändan handlar det ändå om att komma till hallen varje dag och känna glädje över att spela hockey, avslutar Timråspelaren.

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten