Boston kunde fira rejält i natt
Nyheter

Mästarklass, Boston!

ANNONS

Oj, vilken uppvisning vi fick se av Boston i natt. De körde över Carolina med 6-2 hemma i TD Garden och leder nu konferensfinalen med 2-0 i matcher.

Carolina svepte laget som svepte Pittsburgh men ser nu ut at själv kunna bli svepta i konferensfinalen mot Boston. De är i alla fall halvvägs där. Och om Boston ska spela som de gjorde i den andra matchen mot Hurricanes kommer Rod Brind’Amour manskap få problem i den här serien.

LÄS ÄVEN: ”Ibland måste du äta en bajsmacka”

Förhandsfavoriten Bruins satte gaspedalen i plattan direkt från start och körde över Hurricanes. De sköt två mål per period och vann till sist matchen med 6-2, sedan lagkaptenen Justin Williams spräckt nollan för Tuukka Rask i hemmalagets kasse med knappt nio minuter kvar av matchen. I slutminuterna kom också 6-2 från Teuvo Teräväinen.

NY POÄNG AV SVENSKEN

Matt Grzelcyk och Jake DeBrusk inledde Bostons målkalas genom att göra ett varsitt mål med ungefär tre minuters mellanrum i slutdelen av den första perioden. I den andra gjorde doldisen Connor Clifton 3-0, fint framspelad av svenske Marcus Johansson som gjort poäng i tre raka matcher, innan Grzelcyk återigen nätade och gjorde 4-0. I slutakten kom sedan 5-0 från den tidigare så kritiserade veteranen David Backes innan Danton Heinen satte 6-0 efter en blixtrande kontring.

Boston var effektiva och sköt hål på Petr Mrázék i Carolinas kasse. De gjorde dessutom två mål på två powerplay i storsegern.

Nu flyttar serien vidare till Carolinas hemmaplan där match tre och fyra i konferensfinalen spelas.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL