Martin Gudmundsson fortsätter som tränare för Almtuna.
Nyheter

Klart: Han tar över Almtuna efter degraderingen

ANNONS

Almtuna åkte oväntat ner till Hockeyettan efter att ha tvingats till kval med små marginaler. Nu har man gjort klart med huvudtränaren till nästa säsong. Det blir Martin Gudmundsson som ska ta Uppsalaklubben tillbaka till HockeyAllsvenskan.

Han blev assisterande tränare för klubben under säsongen tillsammans med Marcus Ragnarsson. Efter att Ragnarsson nu har lämnat klubben så blir det Martin Gudmundsson som kliver upp och blir huvudtränare för Almtuna.
– Vi gjorde en utvärdering efter säsongen och den kom fram till några saker som gått fel och utifrån det så har vi satt upp en kravprofil där Martin passar bra in, säger vice ordförande Niklas Sjölund till klubbens hemsida och fortsätter:
– Lägg till hemvävt, passion, hjärta för klubben, stort engagemang och erfarenheter av vad som gjordes fel så föll alla bitar på plats och det blev ett lätt val i slutändan. Vi tror stenhårt på Martin som huvudtränare nästa säsong.

”HITTA TILLBAKA TILL VÅRT DNA”

Gudmundsson ledde laget under kvalserien och har varit i klubben i olika roller sedan 2013. Det är första gången som han ensam har huvudansvaret för Almtuna.
– Det är fantastiskt roligt att få representera klubben ett år till och nu som huvudansvarig för A-lagsverksamheten, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
– Jag har fått i uppgift av föreningen att göra ett nytt avstamp och hitta tillbaka till vårt DNA – ett hårt arbetande lag. Ett hårt Almtuna som spelar för varandra och tränar oerhört mycket. Vi har en stor utmaning framför oss både sportsligt och ekonomisk men det skall bli en rolig utmaning att vara med på resan.

Den här artikeln handlar om: