Ludvig Claesson är klar för Tingsryd.
Tingsryds AIF

Var klar för Pantern – nu lämnar backen för konkurrent

ANNONS

Ludvig Claesson lämnade AIK och var klar för Pantern. Nu, en dryg månad senare, så lämnar den tidigare SHL-backen Pantern för spel i Tingsryd. 

I slutet av mars presenterades Ludvig Claesson av Pantern. Efter två år i AIK stod det klart att han skulle flytta söderut. Pantern har dock stora ekonomiska problem och spelarna med kontrakt är fria att lämna om de vill, något som Claesson har utnyttjat.

Under fredagen presenterades den 22-årige backen av HA-konkurrenten Tingsryd.
– ”Ludde” är en tvåvägsback med en stark defensiv som vi kommer få stor användning för. Han är väldigt seriös i allt han gör och har stor erfarenhet trots sin unga ålder. Han passar perfekt in i det sätt som vi vill arbeta, han har stor uppsida i sitt spel, säger tränaren och sportchefen Magnus Bogren till Tingsryds hemsida.

FJÄRDE SPELAREN ATT LÄMNA PANTERN

Claesson blir alltså den fjärde spelaren att ”fly” Pantern efter att det stod klart att spelarna var fria att lämna. De andra tre är Tex Williamsson som är presenterad för Oskarshamn, Oliver Larsen som är klar för Björklöven och Nick Olesen som ryktas gå till Södertälje.

Ludvig Claesson stod för en bra säsong i AIK och gjorde 14 poäng på 51 matcher. Han har tidigare gjort 77 matcher i SHL med Rögle och är rutinerad för sin unga ålder.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM