Sök
REDO. Lukas Zetterberg tänker ta nästa kliv i Brynäs.
SHL

Succéforwarden redo att ta SHL med storm: ”Det var ingen idé att vänta – det var bara att sajna”

Succésäsongen i Västerås tog han och två lagkamrater till Brynäs och SHL. Nu tänker Lukas Zetterberg fortsätta på den inslagna vägen och ta SHL med storm.
– När det väl kom till kritan med vilken roll jag skulle få så kändes allting bara bra. Det var ingen idé att vänta – det var bara att sajna, säger forwarden till hockeysverige.se.

Lukas Zetterberg blev en av Brynäs allra första värvningar inför den kommande SHL-säsongen. Dagen efter att Alexander Lindelöf värvats in från Västerås presenterades Zetterberg som Gävleklubbens nya forward.

När det nya SHL-livet nu börjar är det hos just Lindelöf som den 22-årige forwarden bor – i alla fall inledningsvis.
– Jag har bott med ”Alex” i fyra veckor nu. Jag och ”Alex” känner varandra så bra, vi har känt varandra i stort sett hela livet så det funkar bra att vara inneboende.
– Sen är kanske inte tanken att det ska vara så här hela säsongen, det är bara nu innan jag hittar en egen lägenhet här i Gävle, säger Lukas Zetterberg med ett skratt.

”SKA TA CHANSEN NÄR JAG FÅR DEN”

Bara dagar efter att Västerås magnifika säsong tog slut stod det klart att Zetterberg skulle lämna moderklubben för att ta chansen i SHL och Brynäs.
– Det är oerhört kul, så klart. Att spela i SHL är någonting man drömt om länge. Att nu få chansen känns hur bra som helst. Jag har kommit in i gänget på ett bra sätt, så det är bara positiva tankar just nu, säger Zetterberg.

När Gävleklubben hörde av sig kring 22-åringens tjänster var det inte mycket att fundera på, menar Zetterberg.
– Brynäs är en anrik förening och en av de coolaste klubbarna man kan spela för i det här landet enligt mig. De hörde av sig ganska tidigt och visade intresse. När det väl kom till kritan med vilken roll jag skulle få så kändes allting bara bra. Det var ingen idé att vänta – det var bara att sajna.

Vilken roll vill de se dig i?
– Jag är en spelare som gillar att spela i powerplay och offensiva situationer. De vill väl se mig i samma roll som jag hade i VIK, ungefär. Den rollen hoppas jag också kunna ta här i Brynäs under dessa två säsonger. Jag ska ta chansen när jag får den.
– Men bara för att det är sagt att jag ska ha en offensiv roll här så måste jag ändå bevisa att jag förtjänar den. Det är en tävlingssituation och det är något som jag ser väldigt mycket framemot.


STOR ROLL. Lukas Zetterberg kommer att få chansen i en offensiv roll i Brynäs. FOTO: Maxim Thoré/Bildbyrån

”I EFTERHAND ÄR DET LITE CHOCKARTAT”

Att Lukas Zetterberg skulle spela i SHL den kommande säsongen var nog ingenting han hade förväntat sig inför den här säsongen. Den tidigare juniorlandslagsmannen kom från en riktigt tung säsong som inleddes i Timrå. Forwarden lämnade dock medelpadingarna efter en tung period och avslutade säsongen i Småland med Tingsryd. Totalt blev det åtta poäng (4+4) på 45 matcher.
– Nu i efterhand är det lite chockartat, speciellt med tanke på den säsongen jag hade innan den här säsongen. Jag bestämde mig under sommaren att gå ner några kilon och bli starkare. Ge det en ärlig chans, helt enkelt. Det kunde inte ha blivit så mycket sämre än det var innan. Det funkade rätt bra, får man säga.

Ja, det kan man definitivt säga.

Med sina 43 poäng (24+19) var Zetterberg en av de stora anledningarna till nykomlingarna Västerås succésäsong. Tillsammans med kedjekamraterna Kalle Östman och Marcus Bergman skapade man oreda i de allra flesta hockeyallsvenska försvaren under säsongen.
– I början av säsongen kändes det som att man var inne i en bubbla, men den bubblan sprack liksom aldrig. Den höll i sig under hela säsongen. Samtidigt hade det aldrig kunnat hänt om vi inte hade spelat så bra som vi gjorde som lag. Jag har allt att tacka alla jag spelat tillsammans med och (Samuel) Ersson som var en riktigt vägg längst bak. Det var en sjukt rolig säsong, säger Zetterberg.

HITTADE GLÄDJEN TILL HOCKEYN IGEN

Zetterberg menar att han hittade tillbaka till glädjen till hockeyn igen och att det är en stor anledning till att det till slut lossnade för honom på allsvensk nivå.
– Jag ville bara ha roligt och spela mitt spel. Jag visste att jag var mycket bättre än det jag hade visat året innan. Var det någonstans jag skulle kunna visa det var det i Västerås. De trodde verkligen på mig som spelare och då var det bara att gasa och ha kul. Jag hade kul varje minut i den där hallen.

Vad har den här säsongen i Västerås betytt för dig?
– Västerås har betytt allt för mig. Inte bara den här säsongen, utan från att jag var liten och stod i klacken fram till idag. Jag har svårt att se att den resan både jag och det här laget gjorde utan (Thomas) Paananen och alla andra runt laget. Jag är otroligt glad att Västerås valde att satsa på mig, trots att jag hade ett dåligt år bakom mig. Jag bevisade för mig själv och några andra som tvivlat på mig att jag kan vara ganska bra faktiskt.


MOTBEVISADE KRITIKERNA. Lukas Zetterberg bevisade att han kunde vara ”ganska bra” den här säsongen.FOTO: Magnus Lejhall/Bildbyrån

INTE OROLIG FÖR VIK: ”KOMMER ATT BLI SJUKT BRA”

Lite av framgångens baksida är också att spelare lämnar efter en säsong likt Västerås. Så blev också fallet för VIK. Förutom Lukas Zetterberg har spelare som Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund och Samuel Ersson lämnat klubben för spel i SHL. 22-åringen är dock inte orolig för Västerås inför kommande säsong.
De kommer att klara sig alldeles utmärkt. Hela Västerås litar på Paananen, ”Ivve” (Lars Ivarsson) och farsan (Patrik Zetterberg). Hela föreningen andas bara godhet, eller vad man ska säga, just nu. Jag vet också att det är många spelare som vill till Västerås.
– Jag känner (Daniel) Öhrn som skrev på för VIK nu. Han sade också det, att VIK har något bra på gång och att man inte vill missa den resan. Det lag som de får nu kommer att bli sjukt bra.

Men nu är tiden i Västerås alltså över – i alla fall för den här gången. Zetterberg är mitt uppe i sommarträningen med Brynäs och efter förra sommarens framsteg är det med blodad tand som 22-åringen tar sig an försäsongsträningen.
– Jag kommer att köra en otroligt hård träning i sommar. Det funkade bevisligen ganska bra ifjol och det är så klart något jag tänker fortsätta med den här sommaren. Det känns någonstans motiverande när jag vet att det ger framgångar även på isen.

Det är också kanske lite motiverande när du vet att SHL-spel väntar till hösten?
– Ja, det kommer bli fantastiskt kul. Jag har suttit och följt SM-slutspelet och det känns riktigt kul att ha en riktig trofé att slåss om. Det är… Inte tråkigt kanske, men man vinner liksom inget annat än serien i Hockeyallsvenskan vilket ju så klart är kul också. Men man vill ha en buckla att fira med och det är det man drömmer om att få göra med Brynäs nu – att få slåss om det där SM-guldet.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten