180419 Vy från läktarplats inne i Skellefteå Kraft Arena före final 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Växjö den 19 april 2018 i Skellefteå. …
Skellefteå AIK

Efter två år i Schweiz – svenske doldistränaren aktuell för SHL-jobb

ANNONS

Han har spenderat de senaste två säsongerna i schweiziska Zug. Nu är Stefan Hedlund aktuell i rollen som assisterande tränare i Skellefteå AIK, avslöjar Norran.

2017 lämnade Stefan Hedlund Luleås J20-lag för att ta över schweiziska Zugs akademilag i den schweiziska andradivisionen. Den här säsongen befordrades Hedlund upp till a-laget där han fungerade som Dan Tangnes högra hand.

”BLIR ALLTID MYCKET RYKTEN”

Nu avslöjar Norran att Hedlund är aktuell för jobbet som assisterande tränare i Skellefteå AIK till den kommande säsongen.
– Stefan är en bra kille som varit i Schweiz i två år och han har en stor familj med fyra barn. Vi har givetvis bra koll på honom och jag har jobbat med honom i Piteå. Men han är under kontrakt, och det är väl det jag kan säga om honom, säger Skellefteås sportchef Niclas Lundkvist till Norran.

Hedlund själv är kortfattad när det kommer till hans framtidsplaner.
– Det blir alltid mycket rykten, men det jag kan säga är att jag har ett gällande avtal med Zug och att jag trivs i klubben och familjen i landet, säger han till tidningen.

Lundkvist säger till tidningen att han hoppas att tränarteamet ska vara spikat senast i mitten av maj.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL