Sök
Christopher Bengtsson
Södertälje SK

Berättar om besvikelsen i Rögle: ”Med facit i hand valde jag fel”

Han var en av HockeyAllsvenskans bästa spelare och värvades till Rögle i SHL. Men där gick allt fel för Christopher Bengtsson, som ångrar flytten till Ängelholm.
– Det blev inte den säsongen jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig mer och hade lite högre mål, säger han till hockeysverige.se.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Christopher Bengtsson är en i raden av spelare som gått genom Huddinges hockeyskola upp till SHL. Redan 2012 gjorde han SHL-debut för Modo. Då var han bara 18-år. Sedan har karriären varit brokig med spel i Södertälje, AIK. Kalpa, Tingsryd, Rögle och Färjestad.

Säsongen 2017/18 var hans så här långt finaste säsong. Då svarade han för 21 mål och totalt 41 poäng på 49 matcher för Södertälje i Hockeyallsvenskan. Det gav Bengtsson ett SHL-kontrakt med Rögle, men tiden i Ängelholm blev inte som han hade hoppats på.

Hockeysverige.se stämde träff med Christopher Bengtsson för en intervju om säsongen som gick, men också om vad som fått honom att återvända till Hockeyallsvenskan och Södertälje inför kommande säsong.
– Jag vet faktiskt inte när jag var här i Huddinge Centrum senast eftersom jag inte brukar vara här så ofta. Det måste vara då jag var hemma senast, ett år sedan eller liknande, berättar 24-åringen då vi slagit oss ner på ett café i Huddinge Centrum.
– Varför det kommer så många bra hockeyspelare just härifrån? Jag tror att det handlar om att det är väldigt många föräldrar här ute som lagt ner väldigt mycket tid på barnen. Det är därifrån allt kommer, från föräldrar som inte fått något betalt men lagt ner mycket tid på ideellt arbete.

”DET BLEV MENTALT JOBBIGT”

Christopher Bengtsson inledde alltså förra säsongen i Rögle, men där fick han inte något riktigt fäste. I slutet av januari valde han att lämna klubben för spel i Färjestad. En klubb han hade representerat som junior.
– Det blev inte den säsongen jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig mer och hade lite högre mål.

Varför blev det så?
– Varför… Det är svårt att säga varför. Jag kom till Rögle och trodde att det skulle gå lite lättare för egen del än vad det gjorde. Samtidigt fick jag börja längst ner i laget.

Fick du det förtroende du kände att du behövde för att komma in i SHL på ett bra sätt?
– Nej, det kände jag inte att jag fick. Samtidigt är förtroende något du förtjänar. Det var svårt och jag fick inte ut det spel jag ville.

Hur var dialogen med Cam och Chris Abbotts under din tid i klubben?
– Dom sa innan säsongen att man trodde på mig som fan och så vidare. Då trodde jag ändå att jag skulle få bygga vidare på det jag gjort säsongen innan, att jag skulle få fortsätta i den rollen.
– Jag hade ändå varit en väldigt offensiv spelare i Södertälje och jag trodde att dom värvat mig för det jag hade gjort där. Men bland annat fick jag nu börja i boxplay trots att jag inte hade spelat det på några säsonger.
– Det blev mentalt jobbigt för egen del och då låste det sig lite i spelet. Jag blev frustrerad samtidigt som jag själv kanske inte hade tålamodet. Jag ville att det skulle flyta på direkt och kanske inte insåg att det är ett steg upp till SHL. Det låste sig mentalt när jag inte fick vara den spelaren som jag blev ditvärvad för att vara.

”SKULLE HAFT MER TÅLAMOD”

Christopher Bengtsson hade också flera anbud från SHL-klubbar inför förra säsongen, men han tyckte att Rögle skulle vara den klubben som passade honom bäst.
– Med facit i hand valde jag fel, absolut. Det är lätt att vara efterklok, säger Christopher Bengtsson med ett leende och fortsätter:
– Jag skrev på för Rögle ganska tidigt, direkt efter min säsong i Södertälje. Egentligen skulle jag kanske väntat lite till, haft lite mer tålamod och samlat på mig mer…, men då trodde jag på Rögle och det var den klubb som var mest ”på”. Jag försöker gå på magkänslan, men ibland är inte den alltid rätt.

I slutet av januari bröt han med Rögle och flyttade tillbaka till Färjestad, en klubb han alltså representerade som junior säsongen 2011/12.
– Jag kände redan många i Färjestad och trivdes väldigt bra när jag var där då. Samtidigt vet jag att det är en väldigt proffsig förening som alltid siktar på SM-guld. När Färjestad hörde av sig och sa att dom var intresserade så ville jag vara med på den resan.
– Det var min agent, Jacob Hedin, som pratade med Peter (Jakobsson) i Färjestad.

Var det på din inrådan?
– När jag var i Rögle och inte fick spela mot slutet kände jag mig ganska låst. Det var flera matcher i rad som jag satt på läktaren.
– Om jag satt på läktaren kunde inte heller Rögle vara så intresserade av att ha mig kvar. Då hade jag en dialog med agenten om att han fick kolla runt.

FICK EN NYTÄNDNING I FÄRJESTAD

Det blev 15 SHL-matcher och tre assist för Christopher Bengtsson i Färjestad.
– Nu blev jag värvad till Färjestad hade dom hade mycket skador så jag en ”back-up”-spelare. Jag fick ändå komma dit och spela direkt istället för att sitta på läktaren i Rögle. Bara det kändes mycket bättre.
– Tiden där var jättebra och jag har inget ont att säga om Färjestad. Det är en superproffsig förening.

Den Huddingefostrade forwarden fick också tillbaka lite av sitt tappade självförtroende då han kom till Färjestad.
– Ja, men framförallt fick jag tillbaka glädjen till hockey. Jag kom ner till hallen och tyckte att det var kul igen. I Rögle tyckte jag att det var en ren ångest att åka ner till hallen.
– Någonstans håller man på med hockey för att det är kul och jag tycker att det är en annan harmoni i Färjestad än i Rögle. Tränarna är mer för att man ska våga spela med pucken och allt sådant.
– Dessutom kände jag Joakim Nygård, Micke Lindqvist, Theodor Lennström och flera andra sedan tidigare. Det gjorde också mycket. Vi var ett jäkla skönt gäng och det var kul att få spela i ett så väldigt bra lag. Det svider ännu att vi inte var det lag som spelade finalen.

FANNS INTRESSE FRÅN ANDRA SHL-KLUBBAR

Efter säsongen stod det klart att 24-åringen inte skulle bli kvar i Färjestad.
– Det var mest Peter och agenten som snackade om det där. Sedan kom vi överens om att det inte skulle bli en fortsättning även om jag gärna hade varit kvar. Samtidigt måste jag få spela. Om Färjestad inte kan erbjuda mig den istiden blir det svårt.

Fanns det även intresse från andra SHL-klubbar?
– Ja, det tror jag. Samtidigt, skulle jag gå och vänta på ett SHL-kontrakt där jag inte visste vilken roll jag skulle få eller skriva på för Södertälje där jag visste att jag kommer få kul och spela med brorsan? Dessutom har jag sedan tidigare flera kompisar i laget.
– Det handlar om, som jag sa, att ha kul och få spela mycket. Det var också därför jag ville hoppa på det här med Södertälje nu.

Blir det som att komma hem lite grann?
– Ja, det tycker jag. Nu flyttar jag hem hit till Stockholm och vet vad jag får och vad som väntar i Södertälje. Det är en anrik förening med bra fans och som satsar uppåt. Jag känner att jag vill uppnå något stort med Södertälje.

Handlar det också hon att hitta målskyttet igen som du hade i SSK säsongen 2017/18?
– Ja, det är tanken och det är den spelare jag själv vill vara. 

ÅTERFÖRENAS MED BRORSAN

Sebastian Bengtsson. Foto: Ronnie Rönnkvist

I laget finns även Christopher Bengtssons bror Sebastian som hockeysverige.se träffade för en längre intervju förra sommaren.
– När vi spelade tillsammans senaste? Oj… Det var nog då jag spelade i Modo och var utlånad till Södertälje (2013/14). Då var brorsan junior, men uppe i A-laget. Då kanske vi spelade två matcher tillsammans, men inte i samma kedja.

Lutar det åt att ni kommer få spela i samma kedja den här säsongen?
– Det vet jag inte, men det hade absolut varit kul att testa, säger Christopher Bengtsson med ett skratt innan vi kommer in på hur nära relation han och hans bror har och har haft under hela uppväxten.
– Jag är född 19 oktober 1993 och han 25 oktober 1994 så det skiljer ett år och sex dagar mellan oss. Relationen mellan oss är hur tajt som helst och han är min bästa kompis. Det var såklart en del bråk då vi var små, men vi har framförallt haft väldigt kul tillsammans. Det är alltid han och jag som drivit på varandra hemma då vi spelat landhockey med polarna.
– Dessutom har han varit med och kört med 93:orna i Huddinge och jag var nere och tränade med 94:orna också. Farsan var dessutom tränare lite för oss i Huddinge.

”EN ANLEDNING TILL ATT JAG KOM TILLBAKA”

En av brödernas grannar var Linus Klasen.
– Ja, vi bodde grannar med Linus. Det blev mycket landhockey med polarna och Linus, vilket var jäkligt kul.
– Det var aldrig någon som ville stå i mål, men stod man i mål och gjorde det bra så lockade Linus alltid med att man skulle få en klubba eller någon NHL-tröja han hade hemma.
– På somrarna, då jag varit hemma i Huddinge, har jag tränat tillsammans med Linus på Träningsverkstaden.

Christopher och Sebastian Bengtsson har givetvis pratat en hel del med varandra om hur det ska bli att spela tillsammans.
– Det var också en anledning till att jag kom tillbaka, att få spela i samma lag som honom. Det känns som det kan bli kul.

Om ni kommer spela i samma kedja, blir den han eller du som får stå för framspelningarna?
– (Skratt) Han är också en målskytt, men han är även bra på att passa pucken. Båda är nog ganska allround så vi får dela upp det.
 
 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten