Sök
TRIVS I NORR. Joel Lassinantti lever sin dröm i Luleå Hockeys färger. …
SHL

Bäst i SHL och NHL-intresse – Luleåstjärnan lever i nuet: ”Just nu lever jag min dröm”

I går blev han utsedd till årets målvakt i SHL på SHL Awards. Det fina spelet har lockat intressenter från både NHL och KHL. Joel Lassinantti å sin sida lever i nuet och njuter av att leva sin pojkdröm i Norrbotten.
– Just nu lever jag min dröm – jag älskar verkligen att spela i Luleå Hockey och det var det jag drömde om som liten grabb, säger Lassinantti till hockeysverige.se.

För Joel Lassinantti var säsongen 2018/19 en enda stor framgångssaga. Den 26-årige burväktaren höll en jämn och hög nivå under hela säsongen och var en stor anledning till Luleå Hockeys framgångar. På de 42 matcher som Lassinantti stod mellan norrbottningarnas stolpar stoppade han hela 93,1 procent av skotten.
– Statistiken är inte bara mina siffror, det är nästan lika mycket lagets siffror. Men samtidigt vill man spela i ett vinnande lag och jag tycker att jag lyckades göra så att vi kunde vinna några extra matcher. Det är jag glad över. Det är också målvaktens uppgift, att se till att laget har chansen att vinna matcher, säger Joel Lassinantti till hockeysverige.se.

För lagets del tog säsongen slut i semifinalen mot Frölunda, som senare skulle gå hela vägen och vinna SM-guld. Göteborgslaget vann matchserien med 4–1 i matcher.
– Jag tycker att vi egentligen bara var bättre i en match och det var den vi vann. Sen tycker jag att vi inte kommer upp i den nivån som jag vet att vi har i oss. På så vis är det fortfarande en besvikelse och en liten bitter eftersmak som sitter i.

VANN I STARK KONKURRENS

Tack vare sitt fina spel tilldelades Lassinantti under gårdagen priset som årets målvakt på SHL Awards. 14 spelare, 14 SHL-tränare och 28 journalister satt i juryn för att utse pristagarna.
– Det känns jättestort. Det är ingenting man går runt och tänker på eller förväntar sig att få. När det väl dyker upp blir man så klart väldigt glad. Om man tänker på konkurrensen som finns här i Sverige blir det ännu större, tycker jag.

Enligt Lassinantti finns det inga direkta hemligheter bakom framgångarna.
– Jag försöker bara jobba hårt och göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher. Sedan har vi haft ett spelsystem framför mig som gör att vi är svåra att göra mål på. Jag får god hjälp av laget framför mig, så jag kan väl inte heller ta åt mig hela äran, säger Lassinantti ödmjukt.


SEGERJUBEL. Joel Lassinantti klappas om efter en av många segrar i Luleåtröjan den här säsongen. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån

”GÖR MAN DET BÄSTA AV SINA FÖRUTSÄTTNINGAR KOMMER MAN ATT GÅ LÅNGT”

Lassinantti har under de senaste säsongerna vuxit fram till lite av ansiktet utåt för mindre målvakter. 26-åringen mäter 176 centimeter i strumplästen, men hans spel den här säsongen har bevisat att man inte behöver vara två meter lång för att vara en framgångsrik hockeymålvakt.
– Jag tycker att den där diskussionen börjat försvinna mer och mer. Folk har börjat inse att det inte spelar någon roll vilken storlek man har, utan att det handlar om att göra det bästa av förutsättningarna.
– För mig handlar det om att hitta vinklar och vilket djup jag måste ha för att täcka så mycket som möjligt. Det skiljer egentligen inte så mycket mellan en stor målvakts spel och en mindre målvakts spel. Det är sällan, aldrig skulle jag nog säga, en puck går över en axel för att man är liten. Då handlar det istället om att man stått felplacerad och inte storleken på målvakten.

Skulle du kunna se dig själv lite som en förebild för ”mindre” målvakter?
– (tystnad) Nja, säger Lassinantti eftertänksamt.
– På något sätt, kanske. Samtidigt känner jag att jag aldrig haft något att bevisa för någon annan. Jag tycker väl egentligen att den här inte diskussionen med mindre målvakter ska behöva finnas. Det finns små och stora utespelare också, som har styrkor på olika sätt. Gör man det bästa av sina förutsättningar kommer man att gå långt.

I NHL har Juuse Saros imponerat stort under säsongen. Liksom Lassinantti är den finländske målvakten en målvakt som gör det bästa av sina förutsättningar.
– Det är kul att det gått så bra för honom. Han är också en kort målvakt och han har verkligen etablerat sig där borta, vilket jag tycker är kul. Han bevisar att man kan vara en mindre målvakt och ändå spela på den absolut högsta nivån.

INGA TRE TRE KRONOR-CHANSER

Trots Luleåsonens framgångar har landslagschanserna lyst med sin frånvaro under säsongen. Det uteblivna spelet i Tre Kronor är dock inget som Lassinantti lagt onödig energi på.
– Jag går inte runt och tänker på att jag ska vara med i landslaget vid nästa samling. Kommer det så kommer det. Det är kul om det kommer, men går man runt och funderar på det så tappar man fokus på uppgiften, vilket för min del är att spela bra i Luleå. Gör man det så har man goda chanser att vara med i landslaget.
– Samtidigt är det svårt att säga vem jag skulle ha petat från landslagstrupperna. (Adam) Reideborn har förtjänat sina chanser, han har spelat topphockey i två års tid nu. Sen är det KHL-målvakter som spelar på en högre nivå som gör det jättebra där borta. Det hade så klart varit jättekul att vara med, men det är svårt att säga vem jag ska peta.


FÖRBISEDD? Joel Lassinantti var en del av det svenska VM-laget 2016. Den här säsongen har Tre Kronor-chanserna dock uteblivit. FOTO: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Lassinantti har kontrakt med Luleå över nästa säsong, men det är ingen hemlighet att både NHL- och KHL-klubbar är intresserade av burväktarens tjänster till kommande säsong.
– Det jag sagt till media tidigare är att jag har kontrakt med Luleå ett år till, och mer än så vill jag inte kommentera just nu.

”LULEÅ BETYDER VÄLDIGT MYCKET FÖR MIG”

26-åringen tydlig med att det ska mycket till för att lämna Luleå.
– Luleå är där jag är född och uppvuxen. Just nu lever jag min dröm – jag älskar verkligen att spela i Luleå Hockey och det var det jag drömde om som liten grabb. Luleå betyder väldigt mycket för mig.

Närmast väntar nu en sommar fylld av hård träning för målvakten som så klart vill ta ytterligare kliv i sin utveckling.
– Jag vill förädla de styrkor som jag har som målvakt. Jag vill vara noggrann och verkligen se till att utveckla dem. Man kan aldrig stanna upp. Alla som idrottar vill framåt och börjar man stanna av och känna sig nöjd så springer folk ikapp en. Det låter lite klyschigt, men det gäller att vara väldigt noggrann och träna väldigt hårt för att kunna ta det där steget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten