Leksand vill pensionera Tobias Forsbergs nummer 19.
SHL

Leksands besked om Tobias Forsberg – vill pensionera hans nummer 19: ”Det är givet”

ANNONS

Tidigare idag berättade Tobias Forsberg för första gången om sin allvarliga skada. Då säger Leksand att man planerar på att pensionera hans nummer 19. Klubben startar också en insamling för hans rehabilitering. 
– Vi är beredda att göra mycket för honom, säger Leksands ordförande Åke Norström till SVT Sport.

I slutet av december 2018 var olyckan framme när Tobias Forsberg brakade in i sargen med huvudet först. Det stod klart att Leksandsspelaren hade blivit allvarligt skadad men det var först idag som det stod klart exakt hur illa det var. I ett inlägg på Instagram berättade Forsberg själv hur det stod till med honom.
”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.”
”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa”, skriver han.

SKA PENSIONERA NUMMER 19: ”DET ÄR GIVET”

Efter Tobias Forsbergs ord om olyckan och skadan berättade Leksands ordförande Åke Norström för SVT Sport att klubben ska starta en insamlingsstiftelse för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.
– Jag blev starkt berörda när jag läste inlägget. Jag hade kanske väntat på ett mer positivt uttalande men vi får inte ge upp hoppet, säger Norström till SVT Sport.
– Han är fortfarande en utav våra spelare och tillhör truppen. Det viktiga är inte att han kommer tillbaka till spelet utan att han kommer tillbaka till ett bra liv. Det är väldigt många som vill hjälpa till och vad vi i Leksands IF konkret kan göra mer får bestämmas tillsammans med Tobias och hans familj.

Klubbens ordförande berättar också att det finns planer på att pensionera Tobias Forsbergs nummer 19. Detta skulle innebära att ingen annan kan använda det numret.
– Absolut, den diskussionen har man redan haft. För mig finns det inget annat, det är givet.

Läs hela Tobias Forsbergs inlägg här nedan:

View this post on Instagram

Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol. . Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. . Det är i den verkligheten jag försöker landa. . Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp. Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig. Allt det här, alla hälsningar och tifon, meddelanden på sociala medier och omtanke överallt ifrån har varit ett stort stöd när jag har känt mig som svagast. Tack. Och ett minst lika stort tack till all vårdpersonal som har tagit hand om mig. Ni är guld värd. Tack! . Trots att det här har ställt mig inför utmaningar jag aldrig hade kunnat förställa mig så försöker jag varje dag att ta mig framåt. Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen. Den som sjukvårdarna var tvungna att klippa sönder. Nu är den ihopsydd och nästan som förr, precis som jag.

A post shared by Tobias Forsberg (@t.forsberg) on

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga